Azman Resimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar

bierşey sorcam bunlar bangoya benziyor bunların azman oldukları nasıl anlıyorsunuz??

lord' Alıntı:
bierşey sorcam bunlar bangoya benziyor bunların azman oldukları nasıl anlıyorsunuz??
s.a değerli lord,arkadaşım bizler İzmirde bu tarz kuşları kara kanat mısiri-kara kuyruk mısiri-mavi kanat mısiri-mavi kuyruk mısiri isimleriyle tabir ederiz.mevzu bango sorusuna gelince,gövde komple renkli kafa beyaz kanat uç telekleri beyaz olabilir.bu kostümdeki kuşlar için bango tabirini kullanırız.konu azman mevzusuna gelince,düz uçan hiç bir özelliği olmayan hiç bir marifet sergileyemeyen kuşların genel adıdır azman.

resimlerde bulunan kuşlar gayet güzel .

Saygılarımla.
Ömür DENİZ.

Bu kuşalr bango değil azman yanlışlık olmasın bu azmanlar iskender damgacının olması lazım

lord' Alıntı:

Bango çekiç kafa olur gözler pörtlek olur kardeş, azman tam tersi gözler pörtlek olmaz kafa yuvarlak olur ve yerli azmanlarda gül, paça, tepe ve parça kanat olmaz makbul geçmez, cüneyt arkın'ın söylediğinin aksine azmanları uçurduğun zaman yerden pırıltı gösterdiğinde kanatları yarım açık dalışa geçerler dalıcı özellikleri vardır

Güzel kuşlar her kümese lazım.

merhaba ben ıspartadan osman dolapcı besliyorum karakuyruk azmanlardan satarmısınız bana ulaşırsanız çok sevinirim numaram 0535 xxx xx xx cevabınızı mutlaka bekliycem

bu kuşlar bence bango dur.....

paylaşım için teşekkürler bu azmanların en hosuma giden tarafı cok damarlı ve evine çok sadıktır burdur dan selalmlar.............

Kardeşim azman demek bango demek zaten sizin çekiç kafalı diye tabir ettiğiniz koca kafalılar istanbul ve çevrelerinde olan japon kırması yada japon azman denen istanbul bangosudur. Denizli bangosu(azmanı kendine has bi kuştur

kuşlar azman (denizli bangosudur) nesli tükenmekte olan ırk sadece denizlide yetiştirilmektedir denizli bangosundan birkaç resimde ben koymak istiyorum

Ekli dosyalar

beyaz azman

Ekli dosyalar

• azman_1_2006.webp
    azman_1_2006.webp
    24.1 KB · Görüntüleme: 1,806
kara kuyruk 1

Ekli dosyalar

• azman_3_2006.webp
    azman_3_2006.webp
    27.6 KB · Görüntüleme: 1,684
ya bi arakdasımız bango hiçbir marifet sergilemeyen hiçbir hüneri olmayan kuştur gibisinden bişy soylemiş.arkadaslar benim kusculuk hakkında asırı bir bilgim yok ama bilmiyorsanız sallamayın lutfen.diger bir arkadasımız onun dogrusunu soylemiş saolsun.denizli azmanları yerden parıltı gosterildiginde dalısa geçerler dalıcı kuşlardır yani.ayrıca asırı derecede sadıktır kümesine.ve bence gayet hoş goruntuleri var.bunlar ozellik degil mi arkadasım.illaki takla mı atcak mesela :).yapmayın lütfen

brtysl' Alıntı:
ya bi arakdasımız bango hiçbir marifet sergilemeyen hiçbir hüneri olmayan kuştur gibisinden bişy soylemiş.arkadaslar benim kusculuk hakkında asırı bir bilgim yok ama bilmiyorsanız sallamayın lutfen.diger bir arkadasımız onun dogrusunu soylemiş saolsun.denizli azmanları yerden parıltı gosterildiginde dalısa geçerler dalıcı kuşlardır yani.ayrıca asırı derecede sadıktır kümesine.ve bence gayet hoş goruntuleri var.bunlar ozellik degil mi arkadasım.illaki takla mı atcak mesela :).yapmayın lütfen

bunu söyleme nedenim de şu.insanlara yanlış bilgi vererek kuşun değer ve itibar kaybetmesine neden oluyor boyle arkadaslar o yuzden yazdım bunları

brtysl' Alıntı:
brtysl' Alıntı:

bunu söyleme nedenim de şu.insanlara yanlış bilgi vererek kuşun değer ve itibar kaybetmesine neden oluyor boyle arkadaslar o yuzden yazdım bunları

Azman ve bango kuşlarının değerini ve itibarını bilen biliyo bu şekilde yanlış anlatımlarda bulunan arkadaşlarda bu kuşları bilmiyoki böyle yorum getiriyo.100 tane azmanı uçur toplu halde düzen bozmadan görüntü versin sana.

Bilenler için farklar bariz ortada..hem uçuş şekli hem de görünüş olarak Denizli bangosu yani bizim deyişimizle azman hem mısıri hem de diger bangolardan kolay şekilde ayırt edilebilir..Umut abinin de dedigi gibi bilenler biliyo yoruma gerek yok..sahip olmadan da kimse bu güzellikleri anlayamaz..

selamlar-düz uçan hiçbir marifet göstermeyen kuşların adı azman dır-bu sözler ömür deniz isimli bir arkadaşın ifadesidir.azman düz uçar evet.fakat marifetsiz bir kuş değildir.dalıcı ve iyi uçan bir ırktır.bunun yanısıra birçok olumlu özelliği olan bir ırktır.iyi yavru bakarlar.kafalıdır.yani zekidir.yuvasını asla unutmaz zekidir.kelebeklerle uçurulursa dağılmalarını önler.onları birarada tutar.bilmeden yazmayalım arkadaşlar .bilmeden yazınca bu ırka ve diğer ırklara kötülük etmiş oluruz.bu sitede azmanları okusaydı bu arkadaş böyle yazmazdı.okuyalım lütfen.

selamlar.itiraf edeyim ki bende taklacı diyordum başka bir şey demiyordum.fakat bu ve benzeri siteleri inceleyince daha ne cevherler varmış gördüm.adana kuşları filo kuşları ve hatta süs güvercinleri konyanın muhteşem güvercinlerini gördüm inceledim.trakya yerlisi örneğin.mükemmel kuşlar .bursa oynarı örneğin.bursa oynarı üzerine tartışmaları toplasak on ciltlik kitap olur.o yüzden takla atmıyorlar diye bir ırkı küçümsemeyelim.onlarında başka meziyetleri var dalıcılık-makaracılık-dolapçılık-ses-ve kostüm .bunlarıda dikkate almalıyız bence.ben yıllardır taklacı besledim fakat şimdi bana okadarda cazip gelmiyor.örneğin van yüksek uçucusu daha çok ilgimi çekiyor artık.azman daha çok ilgimi çekiyor artık.

selamlar.taklacı besleyen arkadaşlara bir tavsiyem.sadece taklacılarla yetinmeyin .kümeslerinizde diğer ırklardan bir kaç çift kuşa da yer verin.örneğin dolapçı besleyin birkaç çift.azman besleyin.böylece bu ırklarımızda gelişir yayılır.

Geri