B VİTAMİNİ VE KALSİYUM TAKVİYESİ YAPMAM LAZIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sinoplu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K

sinoplu

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
aykut karadaş
Meslek
ofis görevlisi
İlgi Alanı
Kuşlar
SELAMUNALEYKUM KUŞLARIMDAN BİRİNIN AYAGINDA SORUN VAR VETERINEREEGOTURDUM, KUŞUN AYAĞININ SİNİRLERİ ZEDELENMİŞ B VİTAMİNİ VE KALSİYUM TAKVİYESİ YAPMAMI SOLEDI AMA İLAÇ YOKMUŞ ELINDE BANA TAVSİYE EDEBILECEĞİNİZ BI İLAÇ YADA Bİ YÖNTEM VARMI... YARDIM EDEN HERKESE ŞİMDİDEN SAĞOLUN..

SAYGILAR..

Aleykümselam arkadaşım veteriner çok yardımcı olmuş :unlem: ,bunu az çok herkes söyleyebilir,çok teşekkür etseydin umarım para vermemişsindir.beravit b12 ilacı( aşıdır vuramazsan suyunada katabilirsin),eczanelerdende kalsiyum tableti alırsan işini görür.mangal kömürü tozunda ve mineral taşında b vitamini ,yumurta kırığındada kalsiyumu bulabilirsin,ağrıyan yere bepanten yada benzeri krem,iltihap dağıtıcı krem sürebilirsinde,sorun ayağını basamamaysa sorun başkadır benden söylemesi salmonella başlangıcıda olabilir ama inşallah değildir beravit onada iyi gelir:slm:

sağolasın tavsıyelerın için, ama b12 vıtamını zaten duzenlı alıyolar veterınerın dedığine göre sadece b vitamını ımiş b12 fayda etmezmiş..kumesım terasta olduğu için taş toprak gıbı mınerallı maddelerı yeme şansları olmuyor,ama mangal kömürünü kullanıcam sağolasın...

SAYGILAR......

b12 vitamini yararlı değil mi ? bunu diyen veteriner mi cidden?

b12 vitamini eksikliğinde;
iştahsızlık,
kilo kaybı,
renkte solukluk,
aralıklı ishal,
enfeksiyonlara karşı dirençsizlik,
kanat ve ayak tutulması,
kas zayıflığı,
refleks kaybı ....

gibi sorunlar yaşanabilir!

saygılar

gürkan okur

aynen öyle bunu bana söyleyen bir veteriner..!! b12 ile b vitamını farklıymış sözde.bende sordum ne gıbı değişiklik var dıe kemküm ettı durdu,bende veterinerin ılaç satmak için uğraştığını anlayınca çıktım dükkandan..bu nasıl bır anlayıştır ben anlamış değilim,herşey para olmuş,,
bana vıtamın olarak önerebileceğiniz bişey varmı..kuşun ayağında sinirleri incilmiş.. basamıyo ayağının üstüne??

SAYGILAR...
KARADENİZİN İNCİSİ SİNOPTAN AYKUT..

vitamin karışımları yapılırken, var olan tüm vitaminleri bir poşete koyamıyorlar maalesef. onun için ayrı ayrı almanız gerekebilir. benim kullanındıgım vitaminlerden birkaçını sizde önerebilirim, reklam olarak algılamazsanız sevinirim. topkim isimli firmanın vitamix formula isimli vitamini çok güzel. aslında kovasn arıları için üretilmiş. birkaç vitamin var bunda. berovit isimli vitaminde ,vitamix formulada olmayan b vitaminleri var. bunlar kanatlılar için gerekli. (B1,B2,B6......). eskiden kullanmıştım depomin isimli multivitamin var. bu sıvı bidon olarak satılıyor. içinde birsürü vitamin mineral vs. var. ama kokusu ilk zamanlarda sorun yaratabiliyor. kuşlarınız alışınca severek içerler. çeşitli yem katkılarından da vitamin ihtiyacını karşılayabilirsiniz. ben farmavet in bir ürününü kullanıyorum, yem katkısı olarak. saygılar, bol yavrular..

b12 vitamini için özel bir ilaç mı oluyor, oluyorsa marka ne önerirsiniz?İlaç halinde değilse nasıl ve nelerden yararlanabilirim kuşlarıma b12 vitamini vermek için?Saygılar.

berovit b 12 tüm eczanelerde bulabilirsin kalsiyum için özel mineral taşları var.bulamazsan yumurta kabuğu ver

HERKEZE SELAMLAR

öncelikle bilmeniz gerekenler şuanlar

B vitamini ve b12 farklı vitamin sayılamazlar

Çünkü B1 B2 B3 B5 B6 B11 B12 B grubu vitaminlerdir.suda çözülürler
günlük olarak almları gerekir çünkü fazlası vucuttan atılır.

senin kuşun ayagı kırıldığı için bir vitamin arıyorsan d3 vitamini ve kalsıyum mineralli al
eczanelerde var oradaki yetkili kişiye sordugunuz o size kemik için en uygun olanı vercektir.

benexol de b vitanimlerinin hepsi var istersen onu kullan eczanede var

en dogalı ıstıyorum dıyorsan kardesım evde yumurta kırdıgnızda kabuklarını atma ufala yemlıge at cokta guzel oluyor :)

Geri