Baba olan güvercinim kaçtı.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EzgiGzc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

EzgiGzc

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ezgi Gezici
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar merhaba ben daha hiç kuşlarımı salmamıştım zaten kuşlarda yeniydi bir çiftim var beyaz olan dişi bal köpüğü renginde olan erkek bende kümesimin kapısını açtım baba fırladı kaçtı. Kümesim terasta. Daha önce çiftten 1 kere 2 adet yavru aldım. Ve şu anda 15 günlük 2 yavrusu, ve 2 adet yumurtası var. Dişisi halen yumurtaya yatıyor ama baba kaçtı 2 adet yumurtasına ve 2 adet 15 günlük yavrusuna bakabilirmi? VE EN ÖNEMLİSİ BABA GÜVERCİNİM GERİ GELİRMİ? :hungur:

VE ARAP ÇİFTİMİN YAVRUSUDA KARŞI ÇATIDA DURUYOR ŞU AN YANİ SAAT 00:37 ŞU AN KARŞI ÇATIDA TÜNEYİP DURUYOR.
ODA YARIN GELİRMİ CEVAPLAR İÇİN TEŞEKKÜRLER :hayir:

baba güvercin terasta olduğu için büyük ihtimal ya ilk gördüğü kümese dalmıştır yada o çevrede geziyodur yerinde olsam yarın terastan aşağıya inmem kuşun gelince pırıltı ver indir araplar iste yarına kadar acıkırlar heralde diğer kuşlarının alışmamışlarsa kanatlarını bantla terasa çıkar yem ver araplar görünce gelirler zaten bu arada bidaha kuşlarını dışarıda bırakma kuşun gelince bi bakmışsın kursağı yarık,1 ayağı yok,topal vs

Biraz daha sakinletici mesaj atsaydın daha iyi olurdu ama :hungur: Yinede sağol :hungur: :hungur: :hungur:

bak kuşculuğa başladıysan bu tür durumlara alışman lazım çatın zaten teras kuşuna etrafı göstermeden saldıysan tabi kaçar kanatlarını bantlasaydın çok çabuk alışırlardı kaçan kuş bizim değildir ama yumurtası var diye gelir diye düşünüyorum birisi insirmediyse sen dediğim gibi yarın terasdan inme.işin çıkarsa bile arkadaşlarına söyle gözleri havada olsun

Peki ya gelmezse? Anne yavrularına ve yumurtasına bakabilecekmi? Herhangi bir kuşun altına yumurasını süremem çünkü müsait kuş yok.

Anne tek başına bakmaz dostum, ben senin derdini anlıyorum ama büyütemez 2 yavruyu birden

anne tek başına bakarmı bence bakar kardeşim bak 15 günlük yavrulara annesi yetişemiyebilir sen onlara takviye sitede yapılışı var yapamazsan buğdayları tek tek at yavruların agzına yumurtalarıda anne büyütsün gene 10--15 günlük oldugunda onlar dedikleirmi yaparsın başka caren yok

Sitedeki konulardan takviye mama yapımını araştır uygula o zaman bi sorun çıkmaz sanırım.

Ezgi geçmiş olsun çok kafaya takma bence giden gitmiştir.Artık annenin altından yumurtaları al eger yeniyse ve içi canlanmadıysa çünkü onlara anne bakmıcaktır.

Arkadaşlar kaça baba geri geldi.. 4-5 gün sonra tekrar kümesin kapısını açtım tekrar gitti.. Önceki kaçmada gelmişti. Şimdide gelirmi? :hayir:

Eğer bir defa geldiyse, tekrar gelir. Bu arada ben de konu açmıştım ama silindi, buradan sorayım, benim de bir merdin şekerim vardı, dün akşam üstü kaçtı, evin civarındaki evlerin çatılarında dolaşıp durdu, bu sabah göremedim, acaba gelir mi? Yanında bir de kelebek vardı, kanatları bantlıydı, geçen gün ikisini biraz gezdirdim kafesin önünde ama şekeri kafeste bandını çıkarmış herhalde kapıyı açınca uçtu gitti... Tekrar soruyorum gelmesi için ne yapabilirim, henüz yavru kızması, eşi yumurtası yavrusu falan da yok :hungur:

abdulrahman kaç gün durdu dışarda kuş yeni aldıysan hemen çıkardıysa umudunu kes en az 1hafta beklet kuşlarını

Berkin alakası yok 1 haftayla kuş yerini severse 1 saatde bile alışır ben indirdiğim ve aldığım kuşlara diğer kuşlarım gibi davranıyorum kanat bantlama dışarı çıkarmama vs. kuşlara aykırı bence

Hayır kuşlar yeni değildi, en az 3 hafta oldular geleli ama daha önce bahçede üzeri kapalı bir yerde duruyorlardı. Kaçmasından 1 gün önce bahçenin açık alanına aldım kafesi. Çünkü duymuştum biryerden, kafes açık alanda olmalıymış ki kuş uçunca görüp, inebilsin diye, sonra kafesi dışarı aldığım gün kanatlarını bantlayıp (ilk defa) biraz bahçede gezdirdim. Daha sonra kafeslerine koydum. Ertesi gün tekrar gezdireyim deyince bandını çözmüş, elime almamla kaçtı :hungur: 3-4 gün oldu ama hala ortalıkta yok... Neyse artık sağlık olsun...

kuşların kanatlarını bantladıktan sonra kümese koyarken bantlarını çöz hem kuşun kanatları zarar görmez hemde böle sorunlar yaşamazsın

Geri