@@@ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ @@@

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan çakır60
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

çakır60

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yemen Kurunç
Meslek
oto alım satım
İlgi Alanı
Kediler
SAYIN ARKADAŞLAR BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ BİLDİĞİMİZ GİBİ KUŞLARIN EN ÖNEMLİ MEVZUSU BEN KUŞLARIMI TAVAN ARASINDA BESLEDİĞİM İÇİN TAM OLARAK MİNERAL VİTAMIN ALAMIYORLAR SANIRIM BUNA YARDIMCI OLMAK VE AYNI ZAMANDA DESTEKLEMEK İÇİN MİLUPA BEBEK MAMASI YADA BEBELAC I SULARINA YADA DİREKT OLARAK VERSEK [YAVRU YETİŞİRKEN ANNE BABALARINA] VERSEK ACABA HERHANİ BİŞR YAN ETKİSİ VARMI YADA NASIL OLUR DÜŞÜNCELERİNİZ YORUMLERİNİZİ BEKLİYORUM ALLAHA EMANT OLUN..!

merhaba yemen bey,

bu tarz mamaların kuslara bır zararı olacagını dusunmuyorum, ancak kusları dengelı beslenmek adına ara sıra yeşillik vermek mıneral bakımından beslemek ıcınde mınerallı tas alıp vermek daha faydalıdır dıye dusunuyorum.

O mamalar bebekler, dolayısı ile insanlar için tasarlanmış ve üretilmiştir.. Ayrıca insan ve güvercinlerin sindirim sistemi çok farklıdır, ben bebe maması vermenizi önermem... mamadan daha yararlı olan kürler var onlardan deneyin.. Kür derken de düşünüldüğü gibi atla deve değil gayet basit.. haftada bir kez marul lahana vs.. yeşillikleri doğrayıp önlerine verin yesinler arada birde doğal vücut temizleyici olan elma sirkesinin kullanmayı ihmal etmeyin.. Ayrıca piyasada satılan mineral taşlarından verin hatta önünde devamlı dursun.. ve en önemlisi güneş ışığı.. Bunlardan mahrum etmeyin hiç birşeycik olmaz..Selamlar..

sayın arkadaşalrım ben birinden duydum mhemde gözler,mle gördüm yavru kuşlarını 28 gunde yeme düşüruyormuş adam bizimkiler sanırım yaklasık olarak 40 gunde falan yeme dusuyor buda hem ana baba kuşlarının yıpranması hemde zaman kaybına neden oluyor sölediğiniz kürlerı yapıyoruz hemen hemen hepimiz ama hem kusun bağısıklık sıstemini hemde daha iyi buyumesini sağlarmı versek ölürlermi acaba hani bebeklerin bağışıklık sisteminin gelişmesi için veriliyor bu mamalar

abicim şimdi kızıcaksın ama sen hiç bi kuşun doğada mama yediğini gördünmü yada balık yağı verin diolar tamam bende balık yağı verdim kuşlarımda bi değişiklik olmadı onlarada aynı şeyi söyledim hiç bi kuşun doğada balık yediğini gördünüzmü diye:)

BALIK YAĞI DEĞİL O :)) HAMSİ TAVA :)

Evet mamaya gerek yok bırde fazla sekerden kusların gözlerıne rahatsızlık verecegını duydum.

Olmazsa olmaz gunes ve yeşillikler ve mıneral tasları kumlar verırsen gayet ıyı olacaklardır.

Ben kucuk kucuk elma parcacıkları verıyodum alısmıslardı cok da sevıyorlardı :)

Saygılar.....

selamlar

kuşunuza mama felan vermeye bence hiç gerek yok çünkü kuşların sındırm sıstemi insanlardan farklı taşlık ile parçalanma oldugundan mama kuşun betobilazmasını bozabilir!Bence bunlara hiç gerek yok zaten verdiginiz karışık yem ve vitamınler onun bagışıklık sıstemini güçlendirir yani bu bir defada olcak bişi degil günde diyet olarak yani suda çözülen vitaminler C ve B grubu vitamınler fazlası idrar ile atılır vucudun o vitamine ne kadar ihtiyacı varsa onu alır.
Benim demek istedigim C ve B grubu vitaminlarini günlük olarak aksatma ve diğer yağda çözülen vitaminleride düzenli verdiginizde bağışıklık sıstemi güçlenecektir birden güçlenmez.tabi bu vitanımlarin bagışıklılık sıstemine geçişinde yardımcı olaacak besinler ise mineralerdir bazı minarelerde bagışıklık sıstemini güçlendirecek madde bulunur.şimdi orayıda karıştırmayayım kafası karışanlar olabilir.

kuşu mikroplardan koruma olarak bir yorum yapamayacagım çünkü abilerimiz bu konuda benden daha fazla bilgilidir.
onlar size söyleyecektir gerekli bişi varsa

SAYGILARIMLA...

penim palconumda 2 cuvercin var cumurtledilar 2hafta dan fasla oluyor calipa da cikmadilar
^posuc mu oldular ne yapmaliyim yumurtya docunmadan annesi papasi bracir osaman

cevaplarinizi pecliyorum arcadaslar slm

Geri