Bahçe kafesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Balerust
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Balerust

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Sahin kolay
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Merhabalar baska yerdede aynı konuyu açtım ama yeri orası değil eğer hata yaptıysam özür dilerim.

1. Baska veya bango çifti beslemek istiyorum bu kafeste olurmu (yavruları ile yeni kafese alıcam)

2 bahçede bıldırcın, tavuk hindi kaz ve ördek var onlar sorun yatatırmı?

3 100m ötedede biri terasda besliyor 1 güvercini arada evimin üstünde uçuyor sorun yatatırmı?

4.bıldırcınlarım evcildir. Bahçede serbestler aksam yumurtlamak için kafese geliyorlar güvercinlerle anlaşırlarmı?

Ekli dosyalar

• IMG_20150909_222905.webp
    IMG_20150909_222905.webp
    185.1 KB · Görüntüleme: 1,245
Genel olarak sadece güvercinler bir arada beslenmelidir diye düşünüyorum. Tamam hepsi kanatlı hayvan ancak güvercinler diğerlerine göre daha ürkek yapıdalar. Önceki konudada yazdığım gibi kafes yapmanız sağlıklı olacaktır. Kafesin üst kısmından bir giriş çıkış kapısı açarak güvercinlerinizi ve yavrularınızı diğer hayvanlardan koruyabilirsiniz.

Bu güvercinler için illâ mineral taşı lazım mı? Bahçedeki taşları yemezlermi

Canım kardeşlerim kuş beslemeğe başladık veya başlayacak isek sapla samanı şapla şekeri ayırt etmekle başlamalıyız ötücü kuşlar ve hint bülbülü cennet papağağanı muhabbet kuşları kafeste beslenilir güvercin ise kümeste beslenilir güvercin buğday, mısır ,darı,kenevir,fi ,aspir gibi yemler yer bıldırcın ise palet yem ve civciv yemi sinek hamam böceği ve kurt yer ve uçmazlar uçar gibi yapıp zıplarlar dolayısıyla kuşları ürkütürler kuşlar kontrolden çıkarlar ve bıldırcından verim alınması içinde kafes yükseklikleri 13- 18 cm yüksekliğinde olmalı ve zemini mümkünse kum döşenmelidir bilgi olsun diye yazdım bunlarda zaten sitemizde var daha evvelce bu konuları yazmıştım selamlar.

Bıldırcınlar ile aynı yerde beslemiceğim. Bende 1 hafta bile olsa güvercin baktım (sakattı cama çarptı sonra arkadasıma verdim beyaz kuyruk vücudu sarı idi ve buğday gibi besinleri yediklerini biliyorum bütün kanatlı hayvanlar bahçemde mevcut

Bıldırcın orda kalmıyor kafesin büyüklüğünü göz ile hesap edin diye koydum

Bide bıldırcınlar 2600km göç yolunu kurbağa gibi zıplaya zıplaya mı geçiyor kardeşim

Sayın torunum günlerdir sevgi saygı sözcükleri ve güzel yazışma kuralları hakkında yazışıyoruz madem bilgisayarı o kadar iyi kullanıp bilgi sahibi oluyorsan bir zahmet araştırmaya da özen gösteriver ama yinede değeli moderatötlerimiz sana gerekli cevabı vereceklerdir selamlarımla.

Balerust' Alıntı:
Bide bıldırcınlar 2600km göç yolunu kurbağa gibi zıplaya zıplaya mı geçiyor kardeşim

Sitemizde dikkat ettiyseniz yaş kısmı kırmızı olarak yazılmıştır, yani kendimizden büyüklerle veya küçüklerle konuşurken dikkat etmemiz açısından. Biz sana olması gerekenleri yazıyoruz ancak sen halen senin mantığına uygun olanı yazmamızı istiyorsun. Yukardada belirtiğim gibi güvercinler ürkek hayvanlardır diğer hayvanlar ile birlikte beslenmezler aralarında 3-5 metre mesafe olan farklı kümeslerde farklı hayvanları besleyebilirsiniz altın kural hayvanların birbirlerine zarar vermelerini engellemendir.

Sitemizde dikkat ettiyseniz yaş kısmı kırmızı olarak yazılmıştır, yani kendimizden büyüklerle veya küçüklerle konuşurken dikkat etmemiz açısından.
Sevgili Balerust Bir hafta güvercin beslemişliğim var diyorsun fakat sana cevap yazan abilerimiz 30 yıldır 40 yıldırgüvercin besleyen nerde ise bütün yaşamlarını bu hobiye adamış insanlar bence abileriimizin önerilerini dikkate al özellikle de ahmet abimizin yorumlarına.
Ben de hadiim olmayarak 15 yaşımdan beri güvercin besleyen biri olarak diğer yorumlara katılıyorum. Güvercinlerine müstakil bir kümes yap sadece onlara ait olsun. diğer kümeslerden(tavuk,ördek,kaz,bıldırcın vb gibi) uzak olsun.

1. Baska veya bango çifti beslemek istiyorum bu kafeste olurmu (yavruları ile yeni kafese alıcam) ; Bence O kafeste olmaz biraz daha büyük ve müstakil olsun sitemizde balkon kümesi diye aratırsan bir çift güvercin için yapılmış bir çok örnek görebilirsin.

2 bahçede bıldırcın, tavuk hindi kaz ve ördek var onlar sorun yatatırmı? ;
Yaratır güvecin kümesin o hayvanlardan uzakta ve erişemeyecekleri yerde olsun.

3 100m ötedede biri terasda besliyor 1 güvercini arada evimin üstünde uçuyor sorun yatatırmı? ;
Sıkıntı olmaz ilk alıştıma aşamasında onun uçurmadığı zamanlarda uçurursun. Alıştıktın sonra zaten gitmezler.

4.bıldırcınlarım evcildir. Bahçede serbestler aksam yumurtlamak için kafese geliyorlar güvercinlerle anlaşırlarmı?; Hayır. Kesinlikle güvercin kümesiniz ayrı olsun.Yani güvercinle bıldırcın ayrı olsun.

Geri