bahçe kümesi hakkında yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zafer195
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

zafer195

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
zafer değirmenci
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
merhaba arkadaşlar.ben balkonda taklacı besliyordum.ama malum kuş ucamıyor,ailenle papaz oluyorsun.ve balkon çok pis oluyor.herneyse ben apartmanın arkasına bir kümes yapmak istiyorum ama malum en büyüm düşman hırsızlar.nasıl bir kümes yapsam hırsızlar cesaret bile edemesin.yani tugladan yapıcamda nasıl bir kilit sistemi uygulamam gerekiyor.şimdiden cok teşekkür ederim...

selamlar
bahçe kümesine nasıl bi kilit sistemi yaparsan yap kümesi patlatacak oldularmı her şekilde patlatıyolar kapın çok sağlam olsun duvarı delip patlatıyolar en iyi çözüm kümesin önüne köpek bağlaman en iyi şekilde korunur kümesin

slmlar bence pirketin aralarına cimento doldur ole yap tuglayı balyozla cok kolay kırarlar kapıyıda demir kapı 2 tane asma kilit bide dönme kilit yaptırsan kolay kolay calamazlar

Umut abimize katılmamak elde degil...Hırsız her şekilde marifetini ortaya koyar...İstersen dene..

sn ne yprsn yap ama yine çalrlar sanayide adamın büyük demirden bir kümesi vardı kuşlarıda çok iidi sonra bu adamın kamyonetide orda duruyormuş sonra bunlar kümesi kamyonete yükleyip kaçmışlar anlıyacağın sn bşi yapamzsın anca büyük bir asma kilit takabilrsin

saçtan iskelet yap içeri dışardan tuğlayla ör pahalıya gelir ama muhafazalı olur.patlatması için kaynak makinası getirmesi lazım

bence tugladan yapma 5 10 kalasdan yap hepsini5 10 kalas kullan arkadan kimsenibn erişemeyecegi şekilde zincirle bi yere sabitle kalasları tenkeyle kapat kapının içine bi kapıdaha yap içerideki kapıya bi tane hareket sensörü koy ilk kapıyı açtıklarında alarm çalsın sensörü nereden bulucam diye düşünme şimdi tüm elelktirikçilerde var

slmlar

bende terasta bakıyorum .ev 7/24 boş kalmıyor.çevremizdede zaten sabahlara kadar insanlar sokakta işlek bir cadde.kapılar ahşap ve kilit yok.birkaç hırsızlık olayı oldu çevrede.yeni salmada yapıcam ama eskisi tuğladan buna nasıl güvenlik önlemleri alabilirim?

Kardeşim ne yaparsan yap ,ister tuğladan ,ister demirden ,ister gömme kilit veya asma kilit tak ,kilit dost hırsıza birşey yapamassın,hele gene bahçe içinde ise .Senin tek yapabileceğin kümesine gerçek dost bildilklerinden başkasını yaklaştırmamak .Hele kuş almak isteyen yabancıları kesinlikle evinin etrafına bile getirme, kuş göstereceksen bağlı bulunduğun derneğe götür orada göster kuşlarını ,sonra yandım anam çalmışlar kuşlarımı diye debelenme canım kardeşim Lüleburgazdan Ö PAPATYA

Kardeşim demirden yap oksijnle keserler tuğla or çimento dok balyozla kırarlar ama soyle hanı evın yakınsa kümese tuğlaların sesini kesınlıkle duyarsın veya acmaya calısırken veya oksijeni tasırken o bakımdan çimento tuğla yap bijonlu kapı yap ortadan veya ustlerden cok güzel olur =)

Aslında konu açılalı çok uzun zaman olmuş ama yeni bakanlara fikir verebilir diye yazayım dedim. Bir arkadaşın bahçesinde vardı. Kümese dönük çok büyük olmayan bir projektör . Hareket sensörüne bağlı, kümes çevresinde hareket algılayınca yanıyor kümesin bulunduğu bahçe gündüz gibi aydınlanıyor. Biraz emek harcanırsa sistem devreye girince evin içinde çalacak bir alarmda takılabilir.

Benim kesin bir önerim olsun o kümesi kolay kolay kimse açmaya cesaret edemez.

1- Betonarme perde duvarla 4 duvarı perde, çatı ve zemin döşemesi betonarme (demirli beton) olmalıdır. Kapı için ise içte uzun pim menteşeli, yan duvardan özel diş ağızlı emniyet somunlu, kapı göbekten ise iki adet gömme kilik yapmanız yeterli.

2- Hırzsız çok ısrarlı olup böyle bir kümsei illa demir kapıyı oksijenle kesip açmak için bile hırs yapabilir, bu durmda ise ısı ve harekete duyarlı kapı yüzeyine zone (türkçe zon diye okunan sensör sistemleri vardır) takın, bu zone na bağlı olmaksızın 7/24 kayıt yapan en az iki adet görünmeyen yerlere (kümese yakın yapılara) gece görüşü olan kamerada takılmalıdır.

Böyle bir kümes yapan kümesini caddesnin ortasına bile kursa gece rahat rahat uyur.... :)

Saygılar.

Hırsızın açamayacağı kilit yoktur!

Bence elinden gelenin en iyisini senden başka kimse bilemez!

Ozaman elinden gelenin, gönlüne yatanın en iyisini yap... önünede imkanın varsa bir köpek bağla!

Kendin tamamdır dediğin şekilde tedbirini al ve geirisini Allah'a bırak

Saygılar sevgiler....

Kardesım bende bahceye kümes yaptım betondan kapı yaptırdım acmaları ıcın kapıyı komple sokmelerı lazım oda ımkansız..200 tl verdim alarm taktırdım darbe sensörlü şu an okadar rahatımki anlatamam...

bak ben 3 milim saçdan yapdırdım desi alar sistemi taktırdım en ufak bi darbede hemen çalıyo gayet memnunum

selamlar buda benim emeklerimle yapılan kümesim baya bi caba ister acmak:=))

Geri