bakarmısınız yavu kuşum (resimli)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
A

Anonymous

Misafir
bu yavru çakmaklı akkuyruk ile arap öntepe ayna kuyruktan geldi ama arap olan (babası)'nın bi kanadı biraz küçük ve uçamıyor bu hastalık yavruyada bulaştı
YARDIMLARINI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN SAOLUN

Ekli dosyalar

• IMG1328A.webp
    IMG1328A.webp
    17.4 KB · Görüntüleme: 1,004
  • IMG1327A.webp
    IMG1327A.webp
    14.5 KB · Görüntüleme: 977
  • IMG1324A.webp
    IMG1324A.webp
    22.7 KB · Görüntüleme: 1,034
  • IMG1323A.webp
    IMG1323A.webp
    22.4 KB · Görüntüleme: 1,013
  • IMG1322A.webp
    IMG1322A.webp
    20.8 KB · Görüntüleme: 1,013
sakat olan kanadını fazla kaldıramıyor yerde iken kanat çırpıyor ama havalnamıyor

diğer büyük olan kanadını atamadım

yav arkadaşlar o kadar kişi bakmış bi tane yorum yok di destek verin bi tavsiye verin.
uçarmı bu kuş uçmaz mı?

arkadaş sanırım kuşun genetiginde var babası'da aynı şekilde ise bundan sonraki kuşlarda sanırım aynı şekilde olur bir an önce elden cikartmani tavsiye ederim bu kuş büyük ihtimalle ucmayacak bundan olan yavrular'da aynı olacak saygilarla.

saol abimde benm iş olmaz galiba çünkü yine yumurtladılar bu gün

bendede benzer bir durum oldu ama biraz farklıydı.Hayvanın bir kanadının ortasında hiç telek çıkmadı ve kanadı aşagıda gezdi ole büyüdü.Bende sakat sandım fakat İlerleyen zamanda aradaki telekler çıktı.Kuş normale döndü ,resimdeki kuş için ise kesin bişey söylemek zor.Genetikte olabilir ,yavruyken yuvanın ot durumundan(ot yetersiz oluduğu zaman) ve folluk yapısından, yuvanının yerinden(örnek :dar bir yerde yumurtlamışsa da ) kaynaklı olarak anne baba yavurnun üstündeyken de yavru kuşun kanadı bicimsiz çıkabiliyor ya da yavru sakat kalabiliyor o yuzden bir sonraki yavruyu beklemeni tavsiye ederim.Aynı durum bir sonraki yavrudada çıkarsa mustafa önal abimizin solediği gibi hayvanı elden çıkar....

saol abi sölediklerini yapacağım benm kumesim 1m2'lik kümes limon sandıklarından yuvalık ve içinde yumurtalık var otlarda bol ama şimdi aklıma takılan babanın kanatları öyle değil herşeyi ram ama uçamıyo tutulmuş olabilir ben aldığımda öyleydi. ama bakalım hayırlısı.
YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

kuşçu-musti-22' Alıntı:
saol abi sölediklerini yapacağım benm kumesim 1m2'lik kümes limon sandıklarından yuvalık ve içinde yumurtalık var otlarda bol ama şimdi aklıma takılan babanın kanatları öyle değil herşeyi ram ama uçamıyo tutulmuş olabilir ben aldığımda öyleydi. ama bakalım hayırlısı.
YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
Kümeste herşey normal gözüksede(yerleri ,follukları v.b) bole sorunlar her zaman olabilir. Sorununun ortaya çıkmasında bir çok ihtimal var bunlar sadece birkaçıyıdı.Sorunları kökten yok edemeyiz ama iyi gözlemci olup gerekli önlemleri önceden alırsak sıkıntıları en aza indirme sansımız artar.Benden sana tavsiye bekle 1 çift yavru daha al o zamanda aynı sorun olursa elden çıkarırsın.
YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE MUTLU BANA , BU KADARI YETERLİ....

çok saol abim şimdi 2 gün önce yumurtaldılar şimdi o yavruları alayım dediğin gibi ama büyük ihtimal aynı olcak
YARDIMLARIN BANA İŞE YARADI ÇÜNKÜ BENDE O KUŞLARI Bİ ARKADAŞA VERMEYİ DÜŞÜNÜYODUM
SAOL

HER ECZANEDE SATILIR DEKORT DİYE BİR İLAÇ VAR 3 GÜN ARAYLA AĞZINA TOPLAMDA İKİ ADET AT .İLAÇ İNSANLARIN KULLANDIĞI KAS GEVŞETİCİ BİR İLAÇTIR , KUTUSUNUN İÇİNDE 20 ADET VARDIR , BİR TANESİNİ BÜTÜN OLARAK AT , BİR DEN E DERİM İNŞALLAH İYİ OLUR

Geri