Bakarmısınız ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Y.EmreCeyhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yunus Emre Ceyhan
Meslek
Okul
İlgi Alanı
Kediler
Benim bi posta bide kelebek kuşum var.Bi çiftte mardinim var.Benim amacım mardinin yumurtalarını alıp bakıcılara baktırmak fakat posta ile kelebek eş değil mardinler çiftleşiyor.Dünden beri bi bölmeye kapattım bakıcıları arada bir yemini suyunu veriyorum çıkartıp artık ne zaman eşleşirler bilemem bunun hakkında bir kaç sorum olacak.

- Eğer mardinler önceden yumurtlarsa yumurtayı nasıl saklayabilirim ?
- Eşleme yöntemini nasıl hızlandırabiliriz ?

1- Mardinler yumurta ederse şuan havalar pek sıcak olmadığından yumurtaya yatmadan altından al.1 2 SAAT yatarsa önemli değil.Ondan fazla yatmadan al.Tek yumurta ederse başta onuda al.Sonra zaten 2. yapar.Sonra buğdayın içinde 1 hafta saklayabilirsin.

kardeşim serin bi yere koy evde bi yere salllanmayacak şekilde dursun
1 ayda dursa 3 ayda dursa bişe olmaz

mardinlerden yumurtya bakmıyorsa albilirsin sonra bir yoğurt kapına saman koy samanın altına yumurta koy eş yapmak için erkeğin ayğını bağla çatıya at alışıksa ayağı bağlı atma kuş iner daha sonra alışıksa dişiyi at o uçup gelecektirsonra bir satılık kümesi,hasta kümesi ,limon kasaı kutu gibi yerde ikinin bakımını yap 2 sini birden yemle mardinlerle yemleme uçuracağın zaman ikisini birden veya tek erkeği uçur eş olduklarında yumurtaya bakarlar ama kendi yumurtası yoksa

bakıcıların eş olabilmesi için ikisininde kızmaya girmiş olması gerekir. Biri yavruysa veya eş olabilecek seviyede olgunlaşmamışsa eşleşmezler. Veya kuşlar yuvaya daha alışmamışlardır,erkek ötmeye başlamamıştır bunun gibi sebeplerle hemen eşleşmeyebilirler.Siz bakıcıların eşleşmesini beklemeyin taklacılarda kendi yavrularına bakabilir.

mardinlerinin altından neden yumurtayı almak istemeni anlamadım..?? kuşlarını uçurup performans görmek istiyosan eğer anaç(yetişkin) kuşlarının yavruya kusması gerekir, her kuş yavrulama döneminden sonra kendi öz güvenine sahip olur ve yuva hakimliğini sağlar.
Sen kuşların yumurtladığı zaman bırak onlar baksın,bu arada kelebek ve posta ikilisinden bakıcı olabileceğini zannetmiyorum.. bence postana bir posta eş al ya da o değerde bi kuş al. kelebeğini satıp ya da takas ile alabilirsin.
saygılar...

sinoplu' Alıntı:
mardinlerinin altından neden yumurtayı almak istemeni anlamadım..?? kuşlarını uçurup performans görmek istiyosan eğer anaç(yetişkin) kuşlarının yavruya kusması gerekir, her kuş yavrulama döneminden sonra kendi öz güvenine sahip olur ve yuva hakimliğini sağlar.
Sen kuşların yumurtladığı zaman bırak onlar baksın,bu arada kelebek ve posta ikilisinden bakıcı olabileceğini zannetmiyorum.. bence postana bir posta eş al ya da o değerde bi kuş al. kelebeğini satıp ya da takas ile alabilirsin.
saygılar...
Arkadaşın kümesini bildiğim için ben cevap veriyim öncelikle dün sabuninin eşi maviyi atmaca kaptı ilk uçuruşta :) neden bakıcıya verceğine gelirsek kuşları yatırmak istemiyor sabuni daha yavruluktan yeni çıktığı için kelebekle postayıda bi deneyelim iyi bakarlarsa sorun yok :)

Geri