Bakıcı kuş alıp yavrularıma nasıl baktırabilirim ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan speedboy111
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sdsdsdfsdd
Meslek
sdsdssd
İlgi Alanı
Kediler
Bakıcı kuş alıp yavrularıma nasıl baktırabilirim ? yani yavruyu bakıcının yanına koyunca direkt bakar mı? sonuçta kendi yavruusu değil bu konuda ustalar cvp versin lütfen deneyim sahipleri.

yavruyu neden koyuyorsun bakıcının altına yumurtayı koyacan çıkartacak kendi yavrusu gibi bakacak bu kadar basit :D

yavruda koyulabilir ama yumurta koymak daha güvenli. Bunun için bakıcılarla damızlıkların birbirine yakın zamanda yumurtlaması gerekiyor. genelde 3-4 gün fark birşey olmaz. bakıcıların kendi yumurtasını atıp diğerlerinin yumurtasını koyun.

benim tavsiyem eğer kuşların güzelsee ve kendin uçurcaksan yavrularını kendi anne ve babasına baktır bakıcıya baktırma çünkü hayvan kusarken kendi bünyesindeki mayayı verir yavruya daha orjin olur ..ama üreticiysen bakıcılara baktır..

hakanüsküdar' Alıntı:
benim tavsiyem eğer kuşların güzelsee ve kendin uçurcaksan yavrularını kendi anne ve babasına baktır bakıcıya baktırma çünkü hayvan kusarken kendi bünyesindeki mayayı verir yavruya daha orjin olur ..ama üreticiysen bakıcılara baktır..

Selamlar,

Hakan bey asılında çok ince bir ayrıntıya parmak basmış bu yazısında, üzerinde çok konusulup, munazaralar yapılacak bir konu, gerçekten bakıcıya baktırılan kuşların genleri ve orjinallikleri bozulur mu?

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Selamlar,

Bu yukarıdaki konuda ustalarımla görüştüm hemen onlara danıştım böyle bir durumun söz konusu olmayacağını kuşun orjinal halinin dnsı ve genleri ile alakalı olduğunu mayanın besinlerin öğütüp hamur haline getirilmesinden oluşan bir madde olduğunu ifade ettiler. Hakan bey bakıcıların böyle bir etki göstermeleri söz konusu değilmiş.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykut bey bire bir denemezi tavsiye ederim bir yavrunuzu bakıcıya bir yavrunuzuda anne ve babasına baktırın sonra uçurmuya başladığınızda aradaki farkı görüceksiniz.tabikide orjini tamamen bozulmaz ama emin olun farkediyor bu değişiklik %10 da olsa %5 te olsa benim için önemli...saygılarımla Hakan işman

Selamlar Hakan bey,

Bu konudaki uyarılarınızı dikkate alacağım, site üyeleride dikkate alacaktır. Teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

benim merak ettiğim bakıcı kuş aldığımızda onların kendilerine yer bulmasını nasıl sağlıcaz :?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri