Bakıcı Kuşa Yumurta Sürmek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan veli33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

veli33

Üye
Siteyi ziyaret et
Merhabalar;

benim soyunu sürdürmek istediğim bir yaşlı güvercinim var ve yumurtladılar yaklaşık 5 - 7 gündür de yatmakta 1 çiftte bakıcı çandırım var onlarda bu gün yumurtladı ben şimdi bu 7 gündür yatılmış yumurtayı bakıcıların altına sürsem yavru 7 gün önce çıkacak kuşlar sizce bakarmı hiç deneyeneniz oldu mu? :)

7 gün çok uzun bir süre , fark en fazla 3 gün olması gerekli ben böyle durumlarda yumurtayı çekiyorum uygun koşullarada saklıyorum daha sonra bakıcı kuş yumurtlayınca altına sürüyorum sıkıntı yaşamıyorum bakıcılar çıkan yavrulara çok iyi bakıyorlar. Yumurta saklama koşullarını formda ararsan bisürü yöntem olduğunu göreceksin, ben bulgura gömdüm oda sıcaklığında sakladım 15 gün sonra bakıcının altına sürdüm sıkıntı yok oluyor yani.

Dostum ben yaptığım olayı anlatıyım bakıcıya yumurtalar yumurtlamaz plastik yumurta koyuyorum (yumurtayı ne kadar sallarsan salla %1 de olsa tutuyor) damızlık ların yavruyu çıkardıktan bir hafta sonra da plastik yumurtayı alarak et cücoları bakıcının altına koyarım bilgine bu yöntemle 5 yavru büyüttüm 3 hayatta diğer ikisi baska sebeblerden telef oldular bilgine

emre arkadaşımızın yaptığı mutlak çözümdür, ama bakıcılarla damızlıkları aynı zamanda eşe atmak ve yumurta tarihlerini aynı zamana getirmek en doğrusu, hem damızlıklar zaman kaybetmemiş olur, yavruyu çıkarana kadar bi takım daha yumurta alınabilir , saygılar

3 GÜNÜ GEÇMESE İYİ OLUR KUŞ SÜTLENMEZ ERKEN ÇIKARSA AĞIZ VERMESİ GEÇİKİRSE OLMAZ 3 GÜN GARANTİ. BEN POSTA BAKICI KULLANIYORUM YAVRU KAYDIRMAM YUMURTA KAYDIRIRIM.DAMIZLIKIN ALTINDAKİ YAVRULAR KAZIK TÜYDEYKEN TEKRAR YUMURTLAR ONLARI BAKICILARA KAYDIRIRIM BU SAYEDE HEM YUMURTA DA YATIP HEM YAVRU BAKMADIĞI İÇİN KUŞ BİRAZ RAHATLAR.
PİLASTİK YUMURTA KOYUP DAMIZLIK ALTINDA ÇIKAN YAVRUYU KAYDIRMAK SAKAT OLUYOR KUŞ YAVRU ÇIKIMINA 3 GÜN KALA YAVRUYU YUMURTA İÇİNDE HİSSETMEZSA KALKIYOR KİMİ 10 15 GÜNLÜKKEN KALKAR YUMURTAYI KIR BAK BOZUKTUR.PLASTİKTEN ELEKTRİK ALAMIYOR HERALDE

Zaten mesele orada bende plastik yanlısı değilim ama boş yumurta koysan başa bela o bir patladımı (bılıyoruzkı çürüyor) aman aman onun yerine ben plastik yumurta kullanmaya karar verdim ha kuş ağırlığı hissetsin diye içine kum koyuyorum ağırlığı bir yumurta ağırlığına getiriyorum hem kuş yumurtaya rahat yatıyor hem dolu oldugunu hissediyor SAYGILAR

thundereblue' Alıntı:
Zaten mesele orada bende plastik yanlısı değilim ama boş yumurta koysan başa bela o bir patladımı (bılıyoruzkı çürüyor) aman aman onun yerine ben plastik yumurta kullanmaya karar verdim ha kuş ağırlığı hissetsin diye içine kum koyuyorum ağırlığı bir yumurta ağırlığına getiriyorum hem kuş yumurtaya rahat yatıyor hem dolu oldugunu hissediyor SAYGILAR
emre abi ben yumurtayı kaynatıyorum size de tavsiye ederim 5 dklık basit bi iş hem de orjinal yumurta

KAYNATSANDA PLASTİKDE KOYSAN AYNI
YANİ BAZI KUŞ YUMURTA İÇİNDE Kİ YAVRUYU HİSSEDER EĞER YAVRU YUMURTA DA ÖLDÜYSE YADA VAKTİ GELİP HALA CANLI DEĞİLSE ÇATLAMA TARİHİNİ BEKLEMEDEN KALKAR.
AMA HER KUŞ DİĞİL TABİİ.

MERTSOMA' Alıntı:
KAYNATSANDA PLASTİKDE KOYSAN AYNI
YANİ BAZI KUŞ YUMURTA İÇİNDE Kİ YAVRUYU HİSSEDER EĞER YAVRU YUMURTA DA ÖLDÜYSE YADA VAKTİ GELİP HALA CANLI DEĞİLSE ÇATLAMA TARİHİNİ BEKLEMEDEN KALKAR.
AMA HER KUŞ DİĞİL TABİİ.
Dediğin çok doğru abi.bazı kuşlar kalkıyor

Valla ben bu gün birinci kümesimi (2x2x2.5 M) ikinci kümesimin yanına taşıdım benim en sevdiğim en verimli bakıcılarım şebab kafeslerinin üzerinde limon sandığında plastiğe yatıyor neyse tabi kumes 6 parça söktüm kafesleri dışarı çıkardım biri oray biri oraya limon sandığıda yere saat 13.30 a kadar dişi arazide ki limon sandığına yattı o kalktı erkek geldi saat:15.30 gibi içeri aldım guuuuuuuk yatmaya devam o kadar yavru yumurta seviyor daha ne olsun

bende 10 gundur yatan dısı kısır kusumu kacırdım yenı yumurtalayn ksuumun altına surdum yavrular 7 gun once cıkacak bakalım anne baba bakacakmı atmaktansa yumurtayı denemek ıstıyorum yoksa 10 gundur uzerıne yatılan yumurtayı saklayabılırmıyım 10 gundur yatılan yumurtayı saklayabılırmıyım bakıcı kuslarımın 10 gununu tamamlamasını beklersem tekrardan surersem yavru cıkarmı

Arkadaşlar yumurta 18.gununde catladimi diye bakarken elimden düştü kan çıktı actım yavru yaşıyor sağlıklı gibi ama anaçlar henüz beslemeye başlamadı. Ne yapamam lazım acaba basına böyle bir is gelen varsa yardım etsin lütfen

Ben denedim bakıyorlar ve şuan yavrular tam 5 günlük oldular tabi koyacağın kuşa görede değişebilir durum .

Mehmet Altuntaş' Alıntı:
7 gün çok uzun bir süre , fark en fazla 3 gün olması gerekli ben böyle durumlarda yumurtayı çekiyorum uygun koşullarada saklıyorum daha sonra bakıcı kuş yumurtlayınca altına sürüyorum sıkıntı yaşamıyorum bakıcılar çıkan yavrulara çok iyi bakıyorlar. Yumurta saklama koşullarını formda ararsan bisürü yöntem olduğunu göreceksin, ben bulgura gömdüm oda sıcaklığında sakladım 15 gün sonra bakıcının altına sürdüm sıkıntı yok oluyor yani.

Bencede en güzel yöntem Mehmet abinin dediği gibi bu şekilde.Bende bu yöntemi uyguluyorum hiç bir sıkıntıyla da karşılaşmadım. :tamam:

Geri