Bakıcı kuşarın baktığı yavru...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hidalgoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

hidalgoo

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hürkan TEKİN
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar bir sorum olçak.Herkes gibi benimde 2 çift bakıcı kuş var zamanllama tutarsa altlrına mutlaka yumurta
çekiyorum ama sorun şu ki esas anaç mardinlerin büyüttüğü yavru ile bakıcıların büyüttüğü yavru arasında performans
farkı olabilir mi bu soruya çok takıldım elimden geldiğince açık bir şekilde etrafımdaki kuştan anlayan abilerimize soruyorum yok ole bişey bır kısmı ise anaçların ilk 1 hafta verdiği mayanın çok önemli olduğunu soyluyor olaya düz mantık bakarsak taklacı kuşun özelliği genetık olarak geçtiği için yavruyu kim büyütürse büyütsün takla atar ama esas performansa gelince bakıcı kuşların büyüttüğü yavru ile esas ana babanın büyüttüğü yavru aynı performası veriri mi ?

S.a. Sevgili kardeşim evet bakıcı kuşlar güzel saglıklı yavru büyütüyor inşallah saglıklı yavrular alırsınız hoşcakalın...

a.s burada bakıcılara iyi ve sağlıklı yavru büyütüyor doğruda esas anne babanın ilk 1 hafta kustugu zaman da çok önemliymiş bu yüzden bakıcılara baktıranda var baktırmayanda ben baktırıyorum mardınlerin büyüttüğü yavru daha iyi oyun yapar diyorlar ben o yüzden sordum....

aslında mantıklı dediğin maya çok önemli şimdi sen o yavruları yabanin altına çek büyüt yabani gibi hareketler benimser bence,kuşun damarı sağlamsa alagargada büyütse oynar ama hareketleri bakıcıda çekebilir .bide bakıcılar iri olduklarından yavrusunuda kendi cinsinden sanıp çok kusmakta buda iri yavrular olmasına neden oluyo sonuş odun gibi kuşlar uçur uçurabilirsen ben bakıcı kullanmıyorum kendi taklacılarım ne büyütürse ona katlanıyorum taklacıların bakımı iyiyse bakıcıya gerek yok bence

dediğin doğru bende dikkat ettim mardinlerin büyüttüğü yavrular o kadar ürkek olmuyor postanın altında olan mardin yavruların davranışlarından tut uçuşu bile fark edio o yüzden kümeste bakıcıların baktığı yavru var mardin anaçların kendi baktığı yavru var bakalım aynı ana babanın yavruları hangisinin performansı daha iyi olçak...

performans genlerle aktarılır..
sizin söylediğiniz gibi yaparsak taklacının altına posta koyarsak posta da takla atabilir öyleyse....
daha bir hafta önceydi bi fişek sesi takla sesi geliyordu sağa sola bakındım sesin geldiği yerde yabozların içinde bi kuş takır takır oyun yapıyordu. 11 sefer yaptıktan sonra yere kondu şuna bi bakayım diye yaklaştım paça bile yoktu biraz daha yalaştım takla ata ata uçtu gitti......

Esas olarak mardin kuşundan gerçekten anlayan bol seferli veya uzun fişekli kuş besleyen 2-3 tane tanıdık vardı. öyle muhabbet arasında geçti kafama takıldı.Bana kalsa ben baktırıyorum ama insanda bile çocuk bebekkenki gelişim aşamasınıda anne sütü yeterince alamayınca bedensel ve zihinsel gelişimi geriliyor ve otomatikmen tam sağlıklı bir şekilde büyümüyor .Süt anne bile bulsalara kendi annesinin sütüyle bir olmuyor .Ben 3 yıllık sınıf öğretmeniyim insanın gelişimi hakkında unv. ders almıştık. burdanda yola çıktım haklılık payları var. yazın bunu test edecem...

Geri