bakıcı kuşumla ilgili sorum olacaktı???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arslanmashadow
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
arslan
Meslek
memur
İlgi Alanı
bakıcı kuşumun altına tam 10 gün önce bi abini boz dumanlı kuşunuj yumurtasını koymuştuk. 3 günde abinin kuşlar yatmış yumurtaya toplam 10+3=13 eder. bu gün baktım yumartanın birinde yavru çıkmış. bu nasıl oldu 13 günde yumurtadan yavru çıkarmı ? ve anne o yavruya bakarmı kuş gün sayar normalde 18 olmadan çıktığı için yavruya süt vermeyebilirmi ? yavruyu büyütür mü??

başka bi sorum diğer kuumda yumurtladı altına bozdumanlı yumutası koycam. bu kuşum 2, yumurtayı bu gün yaptı abinin kuşlarıda 2 yumurtayı yarın yaması lazım. arada bir gün oynuyo. 1 gün oynması fark edermi yani yumurta değişikliği yaptığımda 1 günlük yumurtlama farkı sıkıntı olurmu??

şimdiden tşkler arkdaşlar.

10 gün yattıgı yumurtadan yavru çıktıysa büyük olasılıkla bakamaz diye tahmin ediyorum.Ama genede tam bilmiyorum.Arada 1 gün oynamasından hiç birşey olmaz zaten 3 4 gün oynasa bile bise olmaz ama fazlasında olabilir.

SIKINTI YOOK

abilerim birde bir sorum daha olcak dorumda aradım bulamadım. o altına yumruta koycam kuşum 2 gün önce ilk yumurtayı yaptı 2, yumrutayı bu gün yyaptı tam 48 saat sonra. ama şimdi baktım dişi yumurtaya yatmıyor ayakta yumurtaların üzerinde yuvada ayakta bekliyor. neden olabilir ki??

Türker abi'yi anlamadiysan bunu oku

sen böyle 10 24 saat icin neden kaygilaniyorsun.
yani yumurtadan kus ciktiysa o ne yapar eder bakar.
yok bakmiyor derse o kusun acemiligindendir.
alisir o yavru hem dogarken belirli besin kaynagi vardir yumurtayi emer.
bende arasinda 1 haftayi gecmis yavru var saglikli gec büyüyor kendi ayaklari altinda durmasi sart,gardasi ona kanat geriyor.
hic bir sekilde mudahele etmiyorum bakiyor ortami gözlüyor ve digerlerine besin sagliyorum.
yavru 1 haftayi gecince ana sut kesilir misali bendekilede yok
bir hafta besledi 2. haftada yeni yavruya süt verdi yada ne verdiyse yedi.

umarim yardimci olmus ve gönlünúzü hos tutmusumdur.
yazim zor okunur napiyim ana okulundan sonra askerlige aldilar yazmayi internetden ögrendim :ckmk:

Mechelen' Alıntı:
Türker abi'yi anlamadiysan bunu oku

sen böyle 10 24 saat icin neden kaygilaniyorsun.
yani yumurtadan kus ciktiysa o ne yapar eder bakar.
yok bakmiyor derse o kusun acemiligindendir.
alisir o yavru hem dogarken belirli besin kaynagi vardir yumurtayi emer.
bende arasinda 1 haftayi gecmis yavru var saglikli gec büyüyor kendi ayaklari altinda durmasi sart,gardasi ona kanat geriyor.
hic bir sekilde mudahele etmiyorum bakiyor ortami gözlüyor ve digerlerine besin sagliyorum.
yavru 1 haftayi gecince ana sut kesilir misali bendekilede yok
bir hafta besledi 2. haftada yeni yavruya süt verdi yada ne verdiyse yedi.

umarim yardimci olmus ve gönlünúzü hos tutmusumdur.
yazim zor okunur napiyim ana okulundan sonra askerlige aldilar yazmayi internetden ögrendim :ckmk:

ayvallah üstadım sağolasın. yardımcı olsun gerçektrne rahatladım. 2. gün veyavru hala canlı durumu iyi insallah devam eder.

Geri