BALIK YAGI YADA BALYAĞ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kotukull
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

kotukull

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
aytaç kara
Meslek
gıda
İlgi Alanı
Kuşlar
S.A. arkadaslar. yavru yada yetişkin güvercinler için balık yagı yada bal yag vermek ne gibi yarar saglar.. güvercinler kaç günlükken vermek gerekir ve kaç günde bir vermek gerekir. ben bal yag aldım ama suan vermedim hç bir kusa sularınamı karıstırmak lazım yoksa her kusa azınamı birer tane vermek gerekir.. bu konuda bilgi verirseniz cok memnun olurum.

Ağzınızda ıslatıp kuşun ağzına verin herzaman vermek gerekmez ,hasta, zayıf kuşlara, kızıştırmak için ,yavrulara takviye olarak ,bir iki fafta yı doldurunca yani yutbilecekkadar büyüyünce yine ağzınızda ıslatıp verin . R adaastgele vermeye lüzüm yok herşeyin çoğu zararlı birkaç gün art arda yada bikaç gündebir verin sürekli vermeyin . Herderde deva gibi birşey . Ama herşeyden önce uygun ortam ve sağlıklı damızlıklar la düzgün bir kümes kurun .selamlar şeref

şeref' Alıntı:
Ağzınızda ıslatıp kuşun ağzına verin herzaman vermek gerekmez ,hasta, zayıf kuşlara, kızıştırmak için ,yavrulara takviye olarak ,bir iki fafta yı doldurunca yani yutbilecekkadar büyüyünce yine ağzınızda ıslatıp verin . R adaastgele vermeye lüzüm yok herşeyin çoğu zararlı birkaç gün art arda yada bikaç gündebir verin sürekli vermeyin . Herderde deva gibi birşey . Ama herşeyden önce uygun ortam ve sağlıklı damızlıklar la düzgün bir kümes kurun .selamlar şeref
btesekkür ederim ilginiz için. ben vitamin eksikligini tamamlamak için haftada bir sularına falan katarım diye düşünmüstüm. özellikle yavrular cok zayıf. onlara veririrm diye düşünmüştüm. vitamin değilde daha cok ilaç olarak kullanılıyor sanırım bal yag yadıklarınızdan bunu anladım.. teşekkürler

Yavruların Beslenmesinde BABY TABS BİRD kullanabilirsin hergun agizdan 1 adet vermen yavrularin bir cok Mineral ve vitamin ihtiyacini karsilamaktadir.

yavru kuşların gelişimine en iyi katkıyı sağlayan 'colvit plus'...ayrıca zayıf düşen aşırı efor sarf eden yetişkin kuşlarada verilir

aslında balıkyağının suya katılanıda var fakat fiyatı çok pahalı hap olanıda bence büyük, balyağı daha ufak kullanımıda kolay yavrular ufak ama hareketleri normalse,bence verme ,tabi taklacıda biz kuşun fazla irileşmesi çabuk kızmasınada sebep olduğundan karşıyız ama kuşlar kırgınsa ver bu senin gözlemine bağlı :slm:

biz ankarada zirai ilaç satan yerlerden temin ediyoruz. bazı akvaryumculardada olabiliyor, :slm: derneklerden yardımda isteyebilirsin.

Balya marka veya birazdaha pahalı olan marinkap kuşların yutabileceği ideal büyüklükte, ağızda ıslatıp kaygan hale getirip verin rahatça yutar . Ayrıca balıkyağı ilaç değildir, kuşun bünyesine hastalık dönemlerinde fayada sağlar , vitamindir e d a vitaminleri var içinde vücüda eminimi hızlı olduğu için etkisi çabuk farkedilir.
İlaçlarla da birlikte kullana bilirsiniz bu kuşun perhizine yapılan bir katkıdır,
Kuşun iyileşmesine katkısı ilaçgibi mikropla mücadele ederek değil, vücuda enerji sağlayarak kuşu daha güçlü tuttuğu için vücudun direncini artırarak tır .selamlar.ŞEREF

Balık Yagını Nerde Bulabilirim Ve Fiyatı Ne Kadardır Saygılarla.

balyağını, insanlar için üretildiğinden eczanelerden bulabilirsin,fiyatı en son 3,5 liraydı. :slm:

s.a.
arkadaşlar kuşlarımızın kalsiyum ihtiyaçlarını görmesi için bu gibi ilaçlara bağımlı bırakmamamız gerekir.

ben bunca yıldır güvercin üreticisi olrak en iyi vitamin olayının denizkumu karışımı (midye kabuklarını) denizden çıkarıp yada sahil kenarlarında yosunlu ve kumla karışık midye kabuklarını kurutarak ve ezerek kuşlarımıza vermeliyiz benim görüşüme göre

Eczanelerden bulabilirsiniz. fiyatı 3 4 tl den başlar kaliteye göre farklı fiyatlarda mevcut balıkyağları var piyasada .
ben ''marinkap ' Marka olanı öneririm 10 tl
civarı
.selamlar.ŞEREF

İyi günler.Geçende kardeşime aldık fakat kullanmadığı için kuşlara vermeyi düşündüm.Boyutları biraz büyük yani kuş yutamaz.Onu nasıl değerlendirebilirim.Yumuşak kapsül şeklinde.Patlatıp sularına koysam faydası olurmu?

İyi günler.Geçende kardeşime aldık fakat kullanmadığı için kuşlara vermeyi düşündüm.Boyutları biraz büyük yani kuş yutamaz.Onu nasıl değerlendirebilirim.Yumuşak kapsül şeklinde.Patlatıp sularına koysam faydası olurmu?

O kapsül bir nıhut büyüklüğü kadrasa ağzınızda ıslatıp direkt yutturun .

Geri