balıkyağı kullanımı yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maskeler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 15K

maskeler

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan arslan
Meslek
işsiz
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar kırgın bi kuşum vardı balık yağını kullandım şimdi iyi gibi ama bu balık yağını başka zamanda kullanabilir miyim sağlıklı kuşlara yani hastalanmasınlar diye bir de hangi aralıklarla nasıl kullanılmalı

Kullandığınız balık yağı, sıvımı kapsül şeklinde tabletmi, sağlıklı kuşa gerekmez bence, kuşlara gerekli bakımı yapman yeterli.

kış günlerinde de kullanabilirsiniz, a ve d vitaminleri açısında zengindir, özellikle güneş görmeyen güvercinlerde kullanılması gereklidir. sağlıklı , parlak tüy oluşmasında yardımcıdır. haftada 2 gün kullanımı yeterlidir. sadece hasta değil sağlıklı kuşlarda da kullanabilirsiniz. saygılar

sağlıklı kuşa boşa masraftır bence

zahirbaba' Alıntı:
sağlıklı kuşa boşa masraftır bence

şahsi fikriniz saygı duyuyorum. bir örnek vereyim insanlarda b12 vitamini eksikliği 5-6 yıl sonra etkilerini gösterir. kısa vadede belki sorun yaratmıyor gibi görünsede...

Ben balık yağının çok faydasını görüyorum , yılladır kullanırım ''marinkap''marka kapsüllerden kullanıyorum aydabir kutu yada iki ayda bir kutu gidiyor , ihtiyaca göre..
Hasa, halsiz ve zayıf kuşlar için oldukça etkili, kuşların kızışmasına da faydalı , günde bir kapsül yeterli ...
Ancak sağlıklı gelişen yavrulara ve sağlıklı ekelere her gün vermek hem çok masraflı olur hemde israf ..
Arada bir sağlıklı olanlara da veriyorum ..
Keyfe keder yani , yumurta yapacak dişiye örneğin, çiftleştiği günlerde iki güne bir toplamda üç adet veriyorum .. Bunu örnek olarak söylüyorum ..
Gün aşırı kullanılması yada sürekli devam edilmesi bencede sağlıklı olmaz . Neticede sentetik bir ürün ..
İmkanı olanlara ölçülü bir şekilde kullanmasını şiddetle öneririm .. selamlarŞEREF

arkadaşım balya diye bir marka var her eczanede bulabilirsin fiyatı 5lira içinde yaklasık 50 tane jelatın içinde hap var hem vermesı kolay hemde cebını yakmıyo haftada ta da 15 gunde 1 versen yeter.. kuslara guc enerjı verır eslerın daha hızlı kızgınlasmasını saglar.. saygılar..

delicem46 : kuşa onu nasıl vercez kafese atsam hangisi yediğini nerden bilecem suya koysak olurmu hep si yemiş olur hem olur mu abi ayrdım edin

tarık_0995' Alıntı:
delicem46 : kuşa onu nasıl vercez kafese atsam hangisi yediğini nerden bilecem suya koysak olurmu hep si yemiş olur hem olur mu abi ayrdım edin
arkadasa bende katılıyorum nasıl kullanacağız kuşa biz mi yutturacağız teşekkürler

alpomer' Alıntı:
tarık_0995' Alıntı:
arkadasa bende katılıyorum nasıl kullanacağız kuşa biz mi yutturacağız teşekkürler

arkadaslar kapsulu alın kusun agzını acın ıttırın yuttugunu anlayınca bırakın gitsin yanı bu kadar zor değil =) insandaki fitil gibi diyelim..

arkadaşlar yeri burası değil ama en son ileti buraya yazılmış o yüzden ben de buraya yazıyorum. 3 gün önce balkonuma bi güvercin kondu bembeyaz, paçaları var falan bakımlı, tertemiz özel olduğu belli. ben kapıyı açtım hiç korkmadan yanımdan geçti içeri girdi. benim muhabbet kuşlarım var onların yeminden koydum su koydum falan(kullanmadığım bi kafesim vardı) sonra bi arkadaşım onların evini bulabileceğini eğitimli olduğunu söyledi ben de dün kuşu balkondan bıraktım biraz etrafta dolandı yine balkona kondu böyle 2 saat falan izledim sonra gitti. az önce de balkonumdan sesler geliyordu baktım tekrar gelmiş kullanmadığım kafesi o gidince balkona bırakmıştım. onun üzerinde durmaya çalışıyor, tekrar içeri aldım. şimdi ne yapmam lazım, o kafeste durmasına gönlüm razı olmuyor küçücük bişey, kabuklu yem sindiremez diye bulgur koydum ıslattım, ne yer içerler ne yapmam lazım ya da sahibini nasıl bulabilirim lütfen yardımcı olun teşekkürler

bı kutuya koyun bugday alabılırsınız etrafınzda kuscu dukkanı veya akvaryum varsa yada kuruyemıslerden asurelık bugday alıp verebılırsınız etrafınızda guvercın bakan beslıyen yada kuscu dukkanı varsa orada kısılere verebılırsınız ...

En basit yöntemi kullanın yani yutturun... Yutturmadan önce haffiften ıslatırsanız iyi olur... O jelatini merak etmeyin zararı falan olmuyor, eriyor sanırım kuşun midesinde...

...........SİNAN ÖZTEKİN............

Evet siz yutturacaksınız...

arkadaşlar kuşun gagasını açıp agızından verin ama biraz ıslatırsanız üzerindeki madde kayganlaşır boğazından daha kolay geçer

Arkadaşlar selamlar.Açık konu olduğun burdan sorayım dedim.Sorunum şu.

Geçen pazar günü eşli 2 bozalı aldım.Düne kadar gayet keyifliydi ama bu sabah daha çok farkettim kuşta fazlaca keyifsizlik var.Balya isimli balık yağı iyi gelirmi birde vitamin yada ek olarak bir yem çeşidi vermem gerkirmi?Forumda incelediğim kadarıyla balık yağı,sirke ve vitaminli yem iyi gelircek sanırım ama uygulamadan önce sorayım dedim yinede.Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Birde bu sirkeyi bütün kuşlara versem bir zararı olurmu acaba?

Erkek olanı keyifsiz yazmayı unutmuşum dişisinde bir sorun yok şuan için.

Teşekkurler balık yagını anladık tekrar ettik kuşta ateş varsa sirkeyi nasıl kullanacagız acaba abilerim

Evet sirkeyi nasıl kullanacağız birde ilaç vitamin kullanmayı bilen bir arkadaşımız ayrı bir yerde konu açıp tavsiyelerini ve ilaç markalarını kullanım şeklini yazarmı ? Malum kış mevsimi herkes zorda

alpomer' Alıntı:
tarık_0995' Alıntı:
tercihen kapsül olanları seçerseniz bunları;özellikle kapalı salmalarda ,güneş ışığından yoksun güvercinlere,diken tüyünden itibaren yavru'lara ve kümes değişikliği,ani yem değişiklikleri ve buna benzer stres faktörlerinde de ilave besin olarak kullanabilirsiniz,yavrular'a diken tüyündeyken hafta'da 2 kapsül ağız yoluyla yutturulmak üzere uygulanabilir selman BAYINDIR

elimle istedigim kusun agzina gagasini acip yutagina dogru koyuyorum,biraz ugrastiriyor ama hapi baska turlu nasil verebilirim ki,saygilar.

arkadaşlar balık yağının şurup şeklinde olanlarından alın haftada 2 gün sularına belli bir ölçekte dökün bu yöntem daha kolay oluor

balya yuvarlak jelatin içinde olanlar var bezelye büyüklüğünde kuşa siz yutturacaksınız arkadaşlar kuş kendi yemez

ağız yolundan 1 tane verceksiniz arkadaşlar balya kapsül kullanıorum bende ufak boncuk büyüklüğünde bişey zaten kuş kendi yemez suya atılmaz saygılarımla

Kardeşlerim abilerim, Balık yağı hapı sadece kış aylarında yavrulara verilmeli.Veya kırgın gençlere verilmeli.
Sağlıklı ve kart güvercine vermenize gerek yok.Yazın kullanılmasını ben tavsiye etmem.Yavrularda dahil..

Geri