Balkon güvercinim...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lakarar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

lakarar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
batuhan kökdemir
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar ben sitenin yeni üyesiyim. Daha 16 yaşındayım ve bende büyük bir güvercin hastalığı var. Daha önce hiç beslemedim ama besleyen çok gördüm ve imrendim.Bende beslemeye karar verdim ve balkonda bakacağım.ben İstanbul bostancıda oturuyorum.5 katlı bir apartmanın 5. katında ve çevremdeki binalar benle aynı düzeyde.Bir çift kuşla başlayacağım bana yuvaya alışması kolay ve geri dönen kuş lazım.Lütfen yardımcı olurmusunuz birde kargalar sorun yaratırmı? ilginiz için şimdiden sağolun

Tercih ediceğin kuşlar düz uçuş kuşları olmalı oyun kuşları balkona inemezler sana tavsiye edeceğim kuşlar: Baska,bango,tip vs vs ama benim sana tavsiye ettiğim kuş baska kuşu çabuk alışıyor balkonada rahatlıkla inebiliyor uçuşlarıda güzel üretmeside kolay yavrusuna iyi bakıyorlarr.
Balkona alıştırmada en büyük faktör yem yerken etrafını görmesi yem yerken etrafını göremiyorsa bile kümesin üstüne telden bir salmalık yap onun içine sal güzeş günlerde etrafını görsün bak mesela şöyle yapabilirsin sabah salmalığa koyarsın akşam yem verirken kümesin onüne koyup yemleyip içeri alabilirsin bu yöntem çok faydalı bi yöndem ben 2 seneden fazla balkonda besledim en iyi yöntem salma yöntemi

BU KONUYA BAK
guvercin-salmalari-kumesleri-hakkinda/bolkona-alistiramiyorum-yardim-t9485.html

Teşekkürler kardeşim ben daha çok çok yeni olduğum için aklımda bir çok sorum var ve sana sormak isterim...Bunlardan birtanesi kışın soğuktan korumak için ne yapmalıyım ve sadece 1 erkek ve 1 dişi baska için ne büyüklükte yuva lazım?

Genelde az kuşla başlanır yavaş yavaş çoğalır en iyisi 4 tane folluk olsun follukları limon kasasından yapabilirsin
follukların önlerinde(kümesin zemini) kuşların rahatça kanat çırpa bileceklari alan olmalı ona göre bi hesap yap. havalandırma çok önemli soğuk kuşu fazla etkilemez ama ceyran ve kümesin havasız kalması kuşların hastalanıp ölmelerine sebeb olabilir kümes yapım bölümünde havalandırma stilleri var o bölümden resimli konular var oradan kümes örneklerine bak nasıl havalandırma yapmışlar bakabilirsin

abi ben balkonda dönek besliorum ne yapayım 1 haftadır kümesteler salmayı düşünüorum tabi kanatlarını bantlayıp ne dersin

kanatları bantlı bi şekilde kümesin önünde yemle onu bant olunca kaçamazlar.tabi yukarıdada yazdığım gibi alıştırma aşamasında etrafını görebilceği yer yap ben kümesin üstüne kafes önerdim 1 haftada kuş alışmaş 2-3 hafta daha bak ama benim dediklerimi göz önünde bulundur etrafı tanısın kuş yoksa nasıl gelsin.salma zamanına gelincede kuşlar çiftse ilk önce erkeği sal ama korkutma balkonun kenarına bırak o şekilde kendi uçsun.daha sonrada dişiyi erkek kuşun dışardan görebilecği bir yere koy bu kümesin üstündeki kafesin içi olabilir tabi senın tercihin erkeğin kümesi bulması kolay olacaktır bide hava rüzgarsız olmasına dikkat et

abi ben balkondan atlarlar die korkuom ne yapıyım

Geri