BALKON KÜMESİ İÇ YAPI TASARIMI HAKKINDA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uumuut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

uumuut

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Umut KIR
Meslek
Bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba Arkadaşlar

Ben Balkonuma bir kümes yaptım. Sitede ki diğer kümeslere bakınca kendi kümesimi o şekle çevirsem mi diye düşünce içine girdim. Size Benim kümesimin ve yapmayı düşündüğüm örnek bir kümesin fotografını gönderiyorum. Yukarıdaki fotograflar örnek kümese aittir. Alttaki fotograflar ise benim mevcut kümesime aittir. Size kümesin şeklini değiştirmelimiyim ???

Ekli dosyalar

• alışma-1.webp
    alışma-1.webp
    70.9 KB · Görüntüleme: 4,979
Selamlar Umut,

Örnek resim olarak benim kümesimi aldığınızdan dolayı teşekkür ederim. Kümesinizde dikkat edeceğiniz hususlar havadar olması ama kışında bir o kadar yalıtımının iyi olması, temizlik konusunda size çok zaman ve enerji harcatmaması, temizlediğinizin anlamını vermesi, ekipmanların güvercinlerinizin rahat, keyifli ve huzur içinde kümes içinde barınmalarına imkan verebilecek tarzda olmaları, bunları sağladığınız sürece samanlık seyran olurmuş diye boşuna dememiş atalarımız.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Rica ederim ne demek kümesin gerçekten örnek gösterilcek derecede güzel bence.

Tabiki çok çok daha profesyonel YAPTIRILMIŞ kümesler var. Ama dediğim gibi onlar çeşitli ustalara yaptırılmış kümesler. Kümesin, " bir güvercin severin kendi elleriyle yaptığı balkon kümesi modeline örnek gösterilcek bir kümes "

Eğer kendi kümesimi senin kümesinin şekline çevirirsem içine mutlaka Ampul çekmek istiyorum. Ampul çekilmesindeki amaç kümesin içini aydınlatmaktan ziyade içeriyi sıcak tutmak olacaktır.

Sence kümesimi senin kümesinin şekline çevirmelimiyim ?

Selamlar,

Benim kümesimde de ışık sistemi var, bu eve taşınırken bu yüzden elektrik tesisatı çektirdim, terasda musluk yoktu, güneş enerjisinin soğuk su tesisatından terasa musluk çektirdim. Kümesini benim kümesim gibi yapmandan ziyade yukarıda belirttiğim hususlara dikkat edersen güvercinlerin ve senin için bu hobi çok keyifli olacaktır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Şimdi kümesin içine bu şekilde ışık çekmem imkansız çünkü birbirinden bağımsız 6 adet göz var.

Kümesin içine su girmez hem yerden yuksek hemde dıs cephesi cuval ile güzelcene kaplandı. O konuda sıkıntım yok ama işte kışın cok soğuk olduğunda hayvanlar üşürmü die düşündüm.

Aslında kümesimin şeklini seviyorum. balkonum cok buyuk değil. Kümesin bu hali ile 6 çift kuş barındırabilcek kapasitede. Banada yeter zaten.

Ayrıca raflar yerinden çıkabiliyor. Yani temizlik yaparken cok eğilip bükülmüyorum çıkarıyorum rafları kazıyorum pislikleri...

Selamlar Umut,

Yazdıklarına göre için rahat gibi görünüyor. Sanırım senin eksiğin kuşların hijyenlerini koruyabilmek, bunun içinde taban ızgarasına ihtiyaçın var. Birde benim görebildiğim kadar, resimlerindeki yuvalıklarda plastik yuvalıklar yok buda güvercinlerinin çok daha işhalı ve istekli üremelerine imkan vermesi açısından gereksinim duymanı gerektirecektir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

evet bende zaten senden gördüm plastik folluk aldım içlerinde keçeleride var. Bu fotografı çektiğimde daha almamıştım. 2 Gün önce koydum.

Dediğin doğru olabilir follukları koyduktan sonra biribirinden uzak duran Selanik döneklerim deli gibi eşleşmeye başladı. Folluklamı alakalı yoksa tamamen tesadüf mü bilmiyorum :)

Selamlar Umut,

Herşey ortam ile alakalı bence kuşların yumurtlayacak güvenli, rahat, sıcak bir yuvalığı gördüklerinde, bulduklarında, bu yuvayı boş bırakmayacaklardır. Temizlikde bu açıdan çok önemli kuşların temiz ortamı bırakmayacaktır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

dediklerini dikkate alıcam cok tşk ederim

kardeşim aykut abimi dinlemelisin bence çünkü bu hobiyi adabıyla ve özenle yapanve yardımcı olan sayılı abilerimizdendir saygılar

vollkkan' Alıntı:
kardeşim aykut abimi dinlemelisin bence çünkü bu hobiyi adabıyla ve özenle yapanve yardımcı olan sayılı abilerimizdendir saygılar
size katılıyorum.gerçekten her yönden saygı değer bir abimiz

Tabiki kardeş hiç şüphen olmasın. Ben yeni başlamadım bu işe ama öğrenecek daha çok şeyimiz var. Sağolsun aykut abide önerilerini benimle paylaştı tekrar tşk ederim

selamlar umut ;

İki kümeside gördüm sana nacizane tavsiyem kümesin olduğu gibi kalsın sadece bi kaç ekleme yap . mesela her bölmeye kapı ve tel yapabilirsin içine söylendiği gibi ızgara olabilir ve tabi yumurtalık olmazsa olmazlardan. balkonunda belli bölümüne ızgara yaparsan daha hijyenik olur kuşlar orda yemlenir ve yuvalarına çıkar hiç bir şekilde dışkıyla temas edemezler. ve hepsinde kapı olursa eğer daha hakim olursun güvercinlere . benimde balkon kümesim var seninki kadar büyük deil fakat benzer yönleri var kümeslerimizin ben memnunum bölüm bölüm ayrı olmasından kuşların ve inan sende eksikleri tamamlarsan fazlasıyla memnun olursun diye düşünüyorum

KArdeş eline sağlık ellerin dert görmesin çok güzel olmuş kardeş üsteki baştan 2 ncisi bana ölçüsünü verebilirmisin bende tam otarz yapacaktim verirsen çok sevinirim içi dizayinin ölcüsü ve diş ölçüsü

Selamlar,

Tabanda 2 tane palet altlığı kullandım, 166 cm ön tarafın genişliği derinlik 130 cm yükseklik 150 cm.dir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

gercekten guzel

Geri