balkon kumesi yapım aşamaları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozgur06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

ozgur06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özgürr
Meslek
kahveci
İlgi Alanı
Kediler
s.a arkadaşlar
daha önce forumda bir başlık açmıştım http://www.kuscular.org/yetistirici-dayanismasi/kumesini-bana-acacak-gonullu-t22292.html diye ama düşündüğüm gibi olmadı sonuç. bende her zamanki gibi kolları sıvadım balkona mütevazı bir kumes kurmaya basladım biraz once rafları ve kapıları tamamladım ızgarası telleri vs kaldı. hafta sonuna kuşları koyacak seviyeye işallah gelir diye ümit ediyorum.

Merhaba

kümesiniz cok cok güzel olmuş aynı zamanda şirin olmuş 3 sene kadar bahcede kuş besledim hırsızlık nedeniyle 5 aydır balkonda besliyorum kendi kendime diyorumki keşke öncedende balkonda besleseymişim hırsız derdi yok sansar kedi derdi yok işdeyken bi telefonla aç kapa talimat verebilme imkanı istediginiz zaman gözetleme imkanı herkeze balkon kümesini öneririm içerisine 1 ampül çekip kapalı balkonda kalacak ise, güzel bi havalandırma sistemi yaz aylarındada bol bol havaldandırma ve pencereleri kartonla izolasyon edilirse , sıcakda olmaz kokuda olmaz , 1 çiftle başlayıp o takımdan cogaltmanızı önerir iyi geceler dilerim UÇURAMIYACAĞIM DİYE SAKIN SAKINA DERT EDİP TASA YAPMAYIN 2 PENCEREYEDE 1 METRE KADAR SAĞDAN SOLA 80 CM ÇIKINTILI BİR SEYYAR TAHTA UZATIRSANIZ İSTEDİGİNİZ ZAMAN UÇURUR KUŞLARI KATTIKDAN SONRA SEYYAR TAHTAYI GERİ KAPATIRSINIZ , BEN AÇIK BALKONDA BESLİYORUM 1,5 METRE ÇIKINTILI TAHTA YAPTIM İSTEDİGİM ZAMAN KAPANIP AÇILMALI PERDAHLI KUŞLARIM BİLE O ÇIKINTI ÜZERİNE TAKLA ATARAK KONABİLİYORLAR ÜSTELİK BALKONUMUN BÜYÜKLÜGÜDE 1 1,5 METRE KADAR BÜYÜK Bİ BALKON DEĞİL ...

benim balkonda ucurabilirmiyim bilmiyorum balkon gömme balkon sansardan geriye kalan kuşlardanda kaybolan yada calınan bilmiyorum nasıl oldu ise 3 takım damızlıgım ortadan kayboldu klan kuşlardan 3 yada 4 cift getirmeyi planlıyorum hafta sonuna eksikleri tamamlarsam eğer

oturdugum semt merkezi bi yer ve giriş in ustu şimdilik değil ama ileride ufakdan ufakdan kovalarım olmadı taklacıdan vaz gecip oynar beslerim :)

Canım kardeşim bana kümesini açaçak bir arkadaşım yok mu ? diye yazdığın günü hatırlıyorum içindeki kuş sevgisi ve aşkı çok engelleri aşmış belki istediğin gibi olmasa bile aşkına kavuşmuş mutlu insanların gülümsemesi yüzünden kuş sevgisi gönlünden eksik olmaması dileklerimle.

SENİ SEVİYORUZ ! ÖZGÜR..
ELLERİNE SAĞLIK .
İYİ OLMUŞ SANKİ .BANA MI ÖYLE GELDİ ..PROFESYONEL BİR YARDIM ALMIŞ GİBİSİN .! :haha: :slm: :heyo:

Bence çok güzel bir kümes olacak. gencoahmet isimli arkadaşımızın dileklerinin kabul olması dileğiyle. Henüz yetiştiremesek de bir gün olacak inş. Hayırlı olsun.

teşşekkur ederim dilekleri ve bilgi birikim ve tecrubelerini paylasan tüm herkeze burada ve sosyal medyada ilgi ve alakasını eksik etmeyen dostlara . şimdi kumesin etrafı kapalı olacagı için led lamba kanallarını aldım 2 parça halinde 45 cm lambası trafosu vs yarın e kaldı hafta sonuna kadar içini halledersem pazar günü kuşları getirmek isterim. 2 hafta önce gittigimde 3 çiftimim 6 yavrusu cıkmıştı su anda ne durumda bilmiyorum onları alıp getirsem yavruya bakarlarmı acaba sabah 7 den aksam 6-7 ye kadar kimse ilgilenemez o yuzden tedirginim getirip getirmeme konusunda

sonunda bitmek üzere

artık son asamalara geldik . umarım sağlıklı kuşlar yetiştiririm. kuslar gelmeden son durum.

burası kumesin ust kısmındaki cam aydınlatma led sadece aksam gerekirse yakılmak üzere konuldu .

Geri