Balkon Kümesi Yapımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan shuper19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

shuper19

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hasan ulus
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
öncelikle selamun aleykum arkadaslarim,abilerim,kardeslerim ilk defa kuş bakıyorum diyebilirim.
küçüklüğümden beri içimde heves olan güvercin bakmayı sonunda gerçekleştirebiliyorum.
sizlere balkonumun resimlerini atacağım sizlerdende;
1-bu balkonda hangi güvercin türü beslenir.?
2-nasıl kümes yapmamı önerirsiniz.?
3-kuş için balkonum rahat olurmu.?
işte resimler...
http://img191.imageshack.us/img191/8246/tky177.jpg
balkon görünüm 1
http://img401.imageshack.us/img401/1613/tky179.jpg
balkon görünüm 2
http://img832.imageshack.us/img832/641/tky181.jpg
karsıdaki ev 1
http://img268.imageshack.us/img268/8504/tky182.jpg
diğer ev
http://img233.imageshack.us/img233/4342/tky184.jpg
evin çatısı

yardımlarınızı bekliyorum..

aleyküm selam hoşgeldin aramıza hemşerim. Sitede çeşitli balkon kümesleri örnekleri var ordan kendine bir fikir edinebilirsin. Güvercin tavsiyesine gelince oynar güvercini ile fındık bakabilirsin daha müsait görünüyor bu kuşlar için yerin.Hayırlı olsun.

Hoş geldın aramıza..Bu balkon mu ? kardeş buna balkon denmez teras gıbı Maşallah her turlu güvercın besleyebılırsın. Balkona gırerken sol tarafına yapabılırsın..O bir kaç bitkiyi ordan kenara cekebılırsın..Kuşlar bitki topragına yakın olur hem ordanda beslenebilir hemde arayış için balkona yayılmazlar..Kümese gelince örneklere bak kendince uygununu yapmaya çaliş..Tabi kular içinde uygun olmasına dikkat et.

selam arkadaşım sen buna balkon diyorsan? bizimkisi kapı pervazı ozaman :-)

ALEYKUMSELAM
aramiza hos geldiniz evet musait bir yer olarak gorunuyor istediginiz turu besliye bilir hatda taklaci bile ucar o balkonda siz neyi sever seniz onu besleyin hangi ture ilginiz daha cok ise onu
kumese gelince ferah kaliteli kusun rahatca yasiyabilecegi bir yer olsun yok imkanlarim musait deyil diyorsaniz kus beslemeyi bir muddet erteleyin cok seviyorum diye heryerde kus beslenmesin
kumesinizi yapmiya baslayinca resim paylasirsaniz bizlerde yardimci olmiya calisiriz umarim hersey gonlunuzce olur
saygilarimla

Her türlü kuşu besleyebilirsiniz o mekanda..
Kümese gelince ortam baya geniş ve büyük..Kuş beslemeyi bi kaç aylık heves değilde sürekli olarak düşünüyorsanız, kuşların çoğalacağınıda göz önüne alarak büyükçe bi kümes yapın bence..

arkadaşlar yorumlar için teşekkur ederim sayenizde biraz fikir edindim siz hangi kuşu beslememi tercih edersiniz.

shuper19' Alıntı:
arkadaşlar yorumlar için teşekkur ederim sayenizde biraz fikir edindim siz hangi kuşu beslememi tercih edersiniz.
oneri ile beslenmez guvercin hangi kusda gonlun varsa onu besle ki hazini alasin
saygilarimla

evının yanında boş arazi var galiba fotoalrda göründügü kadar 1-2 mekan va r eger o bos arazılere kumes yapabılırsen arazi sahıplerıyle konusup anlasa bılırsen yerde beslersen güzel olur. ama yalnız kumesını saglan yapan gerekır o balkondada beslersin ama yazın biraz sıkıntı yasarsın ev halkıyla kuslar koku yaparsa cam balkon kapısı falan cok yakın onun ııcn hevesın kursagında kalabilir hem yerde beslenıen kus daha saglıklı ve sakın oluyor. ama illa catıda beslicem dıyorsan otur bir düşün koku riskını yapıcagın kumesı aklında planalr kurr kuşların davranısına göre bişiler duşün yanı.

yan taraftaki boş arazide yapmam mümkün değil, çalınır çalınmaması içinde iyi kümes lazım oda maliyet gerektirir benim o kadar durumum yok balkonda bakıcam ama zaten o balkonda bıldırcın besliyorum 2 yıldır onlarda kokuyor guvercinlerin o kadar kokacağını sanmam ailem bıldırcının kokusuna dayanabildiği için güvercinlerde fazla sorun çıkmaz diye duşunuyorum

shuper19' Alıntı:
yan taraftaki boş arazide yapmam mümkün değil, çalınır çalınmaması içinde iyi kümes lazım oda maliyet gerektirir benim o kadar durumum yok balkonda bakıcam ama zaten o balkonda bıldırcın besliyorum 2 yıldır onlarda kokuyor guvercinlerin o kadar kokacağını sanmam ailem bıldırcının kokusuna dayanabildiği için güvercinlerde fazla sorun çıkmaz diye duşunuyorum

sen öyle sann kuşlar yılda 2 kere tüye girerler ve o tüy zamanında çok kuşun olursa hertaraf tüy oluyor :D ve havasız kalan kümeslerde koku cok olurr hava olsu ndıye dengesiz acılan pencereler kuşların ceryanda kalmasına neden olur ve kuşlar hastalanıp ölürler xD

merhba
balkon degil teras bence orası evet arkadaşın dedigi gibi bitkileri kaldırırsan oradan boydan boya yani o bitkilerin oradan ilk cama kadarkümes yapabilirsen iki tarafa pencere yapabilirsin birde kapı yaparsın zaten yan taraftada bina var çatısı yakın oraya konar inerler her türlü istedigin gibi sabah girersin kümese açarsın pencereleri kuşların akşama kadar istedigi gibi girer çıkar kümesine çokda rahat havalandırma yaparsın koku falan olmaz

usta benim tavsiyem Oynar kuştan yana meseLa

Kelebek , Tip ; gibi Irk´ lari Besliyeblirsin ortamın çok güzel ve Müsait bir yere benziyo bi Salma yaparsın çok güzel yer olur orası

Saygılarımla...

Öncelikle balkonun cok müsait kuş için güzel bi balkon kuş uçurmaya gelince sanırım sen biraz altta kalıosun bi kac kat daha var üzerinde gördügüm kadarıyla üst katlardakilerle papaz olmayasın kuş yuzunden, eger öle bi sıkıntın yoksa gönul rahatlığıyla besleyebilirsin ben olsam direk kelebek beslerdim orda veyahut posta yada baska bir çift te güzel oyun kuşu yeter :)

Merhabalar

Valla ben burda her kuşu beslerim. Oraya her kuş iner. Yanlız asıl konu şu ki çalınır mı ?

arkadaşlar güvecinim çatıdan inmiyo çatıya çıkıncada uçuyo başka çatıyo önerileriniz varmı !

Güzel büyük bir kümesin için on numara mekan. Hemen başlayabilirsin arkadaş

Geri