Balkon Kümesim , Kuşlar ve Yumurtalar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RadiKEL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

RadiKEL

Üye
www.gencmekan.com
Ad Soyad
Ö. Kemal
Meslek
Mühendis
İlgi Alanı
Kediler
Kuşlar Kırıkkale ırkı taklacı, 3 haftadır bendeler, 2 hafta önce yumurtladılar bu hafta içi yumurtalar sağlamsa çıkacaklar inşallah.

birgün teraslı bir eve taşınırsam rahat edeceğim :hungur:

[dailymotion]xj8pdo[/dailymotion]

DSCN4443.JPG

DSCN4425.JPG

DSCN4446.JPG

DSCN4480.JPG

DSCN4463.JPG

DSCN4490.JPG

DSCN4426.JPG

DSCN4432.JPG

DSCN4487.JPG

DSCN4450.JPG

DSCN4481.JPG

DSCN4455.JPG

DSCN4492.JPG

DSCN4468.JPG

DSCN4430.JPG

DSCN4454.JPG

DSCN4475.JPG

DSCN4495.JPG

DSCN4429.JPG

DSCN4497.JPG

kuşların güzel hayırlı beslemeler. ama kümese talaş koyman iy iolmamıs kuşlar kanat çırparken talaş tozları kuşların gözüne ve suluklarıan karışır. suluğuda küçük suluklardan alsaymışın güzel olurmuş birde küçük bir yemlik.

kusbaz123' Alıntı:
kuşların güzel hayırlı beslemeler. ama kümese talaş koyman iy iolmamıs kuşlar kanat çırparken talaş tozları kuşların gözüne ve suluklarıan karışır. suluğuda küçük suluklardan alsaymışın güzel olurmuş birde küçük bir yemlik.

Yorum için teşekkürler,

Evet talaş konusu yanlış oldu ama normal mobilyacı talaşı değil, tossuz ve esans kokulu, pet mağazasından aldım. Allahtan kümes küçük olduğundan içerde pek kanat çırpmıyorlar.

Güvercinleriniz güzel gözüküyor , oldukçada sağlıklılar maşallah .. Balkon kümesinizde iki kuş için yeterli bence .. Tek bir sorununuz var o kümese serdiğiniz talaşlardan biran önce kurtulun , talaş kümes için kuş için uygun bir materyal değil .Bilmeden kullananlar olabikliyor , kümeste böceklanme , toz oluşumu , mantarlar vs gibi zararları var, talaş yerine tabana kümes taban ızgaralarını kullanmanızı öneririm .. selamlarŞEREF

petshop lardan alınan talaşlar ise böcek ve bit yapmaz ama suluklarına kaçmaz diyemiyeceğim.Şeref abiminde dediği gibi talaşlar yerine ızgaralık güzel olur. birde suluk alırsanız küçük bişey falan daha rahat edersiniz.

abi kuşların güzel maşallah inşallah yavrularını dilediğinçe uçurursun
ama balkonda biraz zor olacak işin

mazidenbiri' Alıntı:
abi kuşların güzel maşallah inşallah yavrularını dilediğinçe uçurursun
ama balkonda biraz zor olacak işin

Evet zor olacak , deniycez bakalım :))

maşallah kardeş, tüyü kadar yavru almanı dilerim

hem kuşlar hemde kümes güzelmiş. İnşallah yavrular sağ salim büyür. Bence kümese bir kaç tanede limon kasası koysanız daha iyi olur. İlerde kuşlar artarsa yuva problemi olmaz.

alidemirsmm' Alıntı:
maşallah kardeş, tüyü kadar yavru almanı dilerim

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim .)

kelebekci34' Alıntı:
hem kuşlar hemde kümes güzelmiş. İnşallah yavrular sağ salim büyür. Bence kümese bir kaç tanede limon kasası koysanız daha iyi olur. İlerde kuşlar artarsa yuva problemi olmaz.

teşekkür ederim , limon kasası sığmaz gibi eni dar kümesin, bunun yerine görünen kutunun 2 katlısını yaptım yavrular sağ sağlim büyürse onla değiştireceğim .)

Maşallah Kemal Abi çok güzel kuşların var..Ve çok sağlıklı görünüyorlar,,Kuyrukları ile kanatlarını açıpta manzaradan aşagı bakan fotografına hayran kaldım :) uçur beni diyor resmen :)) Allah dilediğince versin..Saygılarımla

icessberg' Alıntı:
Maşallah Kemal Abi çok güzel kuşların var..Ve çok sağlıklı görünüyorlar,,Kuyrukları ile kanatlarını açıpta manzaradan aşagı bakan fotografına hayran kaldım :) uçur beni diyor resmen :)) Allah dilediğince versin..Saygılarımla

Teşekkür ederim kardeşim iyi dileklerin için, Allah cümlemize dilediğince versin.)

O kanatlarını ve kuyruğunu açan erkek akkuyruk onu uçurmayı düşünüyorum daha aklı başında görünüyor, ama dişi çok fena ve çok uyanık ona güvenemiyorum kanatları gelince tekrar makaslamayı düşünüyorum. (:

Bencede öle yap 2 sini bir salmak riskli olabilir dişiler kandırıyor erkekleri bazen :)) tek erkek saldımmı dişiyi bırakmıyorda dişi bırakabiliyor bazen ...:)

selamlar.kuşlara ilgi ve merak çok güzel bir uğraş.maalesef balkonda bu uğraşın verimliliği çok zor .uçurmak açısından söylüyorum.oyunlu kuşu balkondan uçurup sorun yaşamamak imkansız.çünkü oyunlu kuşlar balkona çok zor iniş yapabilir.bango azman belki .çorum çıplağı belki.fakat oyunlu kuş imkanı yok sorunsuz olmaz balkonda.fakat sadece yavru almak heves körlemek için olabilir.bence balkonda en iyisi form ırkı yani süs güvercini veya sivas kumrusu gibi ötücü ırklar olabilir. minyatür kumru da düşünülebilir. saygılar.

Yumutaların biri çıktı, diğeri ise 23 gün olmasına rağmen çıkmadı, bende aldım , yavru şuan 11 günlük..

Ekli dosyalar

• IMG_0710.webp
    IMG_0710.webp
    277.5 KB · Görüntüleme: 1,247
  • IMG_0709.webp
    IMG_0709.webp
    275.1 KB · Görüntüleme: 1,198
  • IMG_0717.webp
    IMG_0717.webp
    339.7 KB · Görüntüleme: 1,257
devam

Ekli dosyalar

• IMG_0703.webp
    IMG_0703.webp
    303.8 KB · Görüntüleme: 1,233
  • IMG_0716.webp
    IMG_0716.webp
    301.2 KB · Görüntüleme: 1,252
  • IMG_0724.webp
    IMG_0724.webp
    243.2 KB · Görüntüleme: 1,242
maşallah güle güle besleyin,balkona zor olur ama iyi ucurmalar.

masallah güzel kuşlar güle güle besleyiniz

SAYGILAR

Balkonunuza asma olarak yaptığınız Rampa fikri çok orjinalmiş , ben beğendim bu fikri mutlaka faydasını göreceğinizi düşünüyorum .. Maşallah selamlarŞEREF.

emreert' Alıntı:
maşallah güle güle besleyin,balkona zor olur ama iyi ucurmalar.
teşekkür ederim, evet zor olacak hatta başarısız olma ihtimali yüksek , ama hevesimize yenik düştük , umarım uçurabilirim. (:

kuscu_marik' Alıntı:
masallah güzel kuşlar güle güle besleyiniz

SAYGILAR

teşekkür ederim :slm:

şeref' Alıntı:
Balkonunuza asma olarak yaptığınız Rampa fikri çok orjinalmiş , ben beğendim bu fikri mutlaka faydasını göreceğinizi düşünüyorum .. Maşallah selamlarŞEREF.

evet şuan balkona alışmaları konusunda faydası oldu; rampaya elimle koyuyorum uçup balkona geliyorlar... yakında dışardan balkonu görecek şekilde bırakacağım o zamanda konmaları konusunda yardımı olacağını düşünüyorum.

saydılar Kemal .)

Devam . . .

Ekli dosyalar

• IMG_0748.webp
    IMG_0748.webp
    290.9 KB · Görüntüleme: 1,198
  • IMG_0753.webp
    IMG_0753.webp
    331.5 KB · Görüntüleme: 1,201
  • IMG_0756.webp
    IMG_0756.webp
    239.6 KB · Görüntüleme: 1,062
devam .)

Ekli dosyalar

• IMG_0757.webp
    IMG_0757.webp
    266 KB · Görüntüleme: 1,173
  • IMG_0758.webp
    IMG_0758.webp
    296.8 KB · Görüntüleme: 1,215
  • IMG_0759.webp
    IMG_0759.webp
    332.5 KB · Görüntüleme: 1,198
merabalar.
zefkin büyügü küçügü olmaz, kuş uçuracak yeriniz uygun olmasada, büyük bir kümesiniz olmasada fazla kuşunuz olmasada, en azından akşam işten gelip eve birbardak çayı onları izleyerek balkonda içmenize ortaklık ediyolarsa ve size zevk veriyorlarsa yeterli bence. ben çok begendim. güle güle bu işi yapınız.

tebrik ler metin beyin yazdıklarını aynen katılıyorum saglıkla besle

S.A

Massallahi var kuslarinizin yer sorununuz olsa bile bu sevdaya bu sekilde gönül vermis kuscu arkadaslarimi tebrik ediyorum...Insallah tüyleri kadar ömürleri olur saglikli ve bol yavrular herkeze...

saygilarimla

kırıkkaleli metin' Alıntı:
merabalar.
zefkin büyügü küçügü olmaz, kuş uçuracak yeriniz uygun olmasada, büyük bir kümesiniz olmasada fazla kuşunuz olmasada, en azından akşam işten gelip eve birbardak çayı onları izleyerek balkonda içmenize ortaklık ediyolarsa ve size zevk veriyorlarsa yeterli bence. ben çok begendim. güle güle bu işi yapınız.

Teşekkür ederim Metin Abi, aynen dediğin gibi keyf alıyorum onlarala uğraşmaktan.

fatih_27su' Alıntı:
tebrik ler metin beyin yazdıklarını aynen katılıyorum saglıkla besle

Teşekkür ederim. Sizlere de sağlıklı ve bol yavrulu beslemeler diliyorum.

Extrem' Alıntı:
S.A

Massallahi var kuslarinizin yer sorununuz olsa bile bu sevdaya bu sekilde gönül vermis kuscu arkadaslarimi tebrik ediyorum...Insallah tüyleri kadar ömürleri olur saglikli ve bol yavrular herkeze...

saygilarimla

Teşekkür ederim, tabi gönül istiyor uzun uzun uçurmak ve keyifle izlemek, ama yerim müsait değil , dişi oyunlu kaldırdım , 3 gün bastıramadım çatıda yattı , halsiz kalınca mecbur indi , bende kestim kanatlarını yavruyu kovalıyorum artık.

Geri