Balkon kumesim ve kuslarim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Alikars36
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Alikars36

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Alican Nazik
Meslek
Grafiker
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaslar yaklasik bir aydir balkonda kus besliyorum . Kendime bi balkon kumesi yaptirdim 1 cift sabunim var yumurtada bir ciftte donek kusum var donekler yeni geldi fakat donekleri ucurmaya korkuyorum oturdugum bina 11 katli ben 4. Kattayim ve butun balkonlar birbirine benziyor sizce inebilirler mi alisirlar mi daha onceden cok guvercin besledim ama yerim rahatti sizce ne yapmaliyim yardimci olursaniz sevinirim eke resimleri ekliyicegim yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

Abi döneklerin inmesi zor olucaktır benim bildiğim dönekler terasta beslenir yerinde olsam dönekleri verip bango tarzı veya taklacıya alıştıysan taklacı beslerim ama balkonda en rahat kuş bango baska posta tarzıdır bence hiç uğraştırmaz :)

Abi döneklerin inmesi zor olucaktır benim bildiğim dönekler terasta beslenir yerinde olsam dönekleri verip bango tarzı veya taklacıya alıştıysan taklacı beslerim ama balkonda en rahat kuş bango baska posta tarzıdır bence hiç uğraştırmaz :)

ben 5 katlı binanın 1. katındayım ve balkonda dönek besliyorum, kuşları da füze gibi aşağıya kadar indiriyorum, balkon kümesleri ile ilgili daha önceki mesajlarımda da yazdığım gibi, balkonunu diğer balkonlardan ayırt edebilecek şeyler koy, mesela büyük saksı koy, duvarı değişik bir renge boya, balkon duvarı üzerine dışarıya 40-50 cm uzantısı olacak şekilde kalas koy kuşlar daha çabuk yolu bulurlar, alıştırma esnasında ise, kuşları uzunca bir süre sıkıştırma, kendi kendilerine duvara inip çıksınlar, kısa uçuşlar yapsınlar, alıştılar sanıp birden kaldırırsan, binanın diğer tarafına geçtiklerinde kümesi bulmaları çok zor olur, ve balkon kümesçilerine tavsiyem, sıcak havalarda en az 2-3 gece (farklı zamanlarda)kuşlarınızı dışarıda bırakın, ortamın gecesini de görsünler, damar olmaları hızlanır.

Kardesim cevabin icin tesekkurler kucuklukten beridir donek besliyorum yoksa keyf alamiyorum

http://f1210.hizliresim.com/12/y/fg315.jpg kumesim bu sekilde dediginiz gibi ayirt edici seyler koyucam kirmizi folyo tarzinda biseyler cekicem balkon camli kuslar daha yeni bi 10 gun sonra erkegin birini havalandirip deneyicem artik

Merhaba abilerim,güvercinlere merak sardığımdan beri bu siteyi takip ediyorum,bilgiler alıyorum.Yeni üye oldum.15 yaşımdayım evimizin arka balkonunda güvercin beslemeyi düşünüyorum.Lafı fazla uzatmayayım.Balkona ancak yüksekliği 142cm,eni 110cm kümes yapabilirim fakat bunlardan önce bir mesele var,babam güvercincilikten anlar bilir fakat balk
onda beslememize izin vermiyor balkonda olacak iş değil o diyor.Babam gençken çok kuş beslemiş elinden geçmeyen güvercin kalmamış nerdeyse,o çok fena hastalık tekrardan bulaşmayalım ona diyor ama ben kafaya koydum besleyecem.Bizim bahçede köpeğin ufka bir kulubesi var önce onu balkona koyup içine 2çift güvercin alıp,kanatlarını bantlayıp annem babam anlayana kadar tutmak yetiştirmeye başlamak istiyorum, eğerki izin vermezlerse yapacak bişey yok kaldıracam.Aslında kulübe yerine yine kolay ama daha büüyk bir kümes hazırlayabilirim, aslında belki o zaman bu kadar emek harcamış beslesin bari diyedebilirler bana ne öneririsniz nasıl yardımcı olabilirsiniz bana abilerim...Greçekten güvercinlre hatta tüm uçanlara hayvanlara çok büyük ilgim var bu aralarda güvercine ilgim baya arttı.Eniştemlerde yazlıklarında besliyorlar fakat yer çok uygun posta,taklacı,bango vede baska gibi güvercinler besliyorlar yavruda baya yapıyor o kuşlar.Bende aldığım kuşlar yavru yapsın istiyorum,ne gibi kuşlar beslerim ileriki zamanlarda resimlerde koymayı düşünüyorum....ABİLERİM BANA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM....

kardeşim bence ilk olarak mısıri tarzı güvercinler beslersen iyi olur sevgiler..

s.a arkadaslar hayırlı aksamlar ben yeni bi eve tasındım ve 4. kat evimizin onu acık. Ve kuşlarımın birisi Beyaz Kepezli Paçalı bitaneside posta sanırım balkonda beslicem suan yumurtaları var yavru yumurtadan cıkıp yetişene kadar balkona alısırlarmı . alışmaları icin ne yapmam lazım yardım edebilirmisiniz

Kümes biraz daha yüksek ve ileri doğru geniş tutulabilirdi, ileride yavrular olunca kuş adedi olarak sıkıntı yaratır, güle güle besleyin.

Her güzelliğin zorluğu vardır usta. İçinde varsa ne olursa olsun alışacaklar ama herşey sabırla aceleye gerek yok...akışına bırak herşey gönlünce alır ALLAH can pekliği versin..

SAYGILAR KARADAĞLI..

Geri