Balkona Alıştırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
:utangac:
Arkadaşlar yan komşum balkonda güvercin besliyor.Bende çatıya kiremit döşenecek diye kuşları başka bir yere taşıdım.Komşumun balkonu pimapenli kuşlar için pimapenin ya nındaki mermerlerin üstüne tahta koydu.Kuşlar etrafı görsün diye kuşları 1 aydan fazla balkonda tutuyor.Sonra uçuruyor kuşlar çatılarda durup gidiyorlar.Ayrıca kuşlarının hiç biri eş değil.Nasıl alıştırabilir?Ben ne yaptımsa olmadı. :ne:

Birde beslediği ırklar miski,sabuni,saya ve başka

ilginç. sen fazla türtüyorsun bence kuşları...

Bence Mardin balkonda beslemek için yanlış bir seçim...bende balkonda beslemeye başladım ama ben baska ile başlamama rağmen alışmış ve 3 haftadır uçan kuşlarımdan bile kaçanlar oldu hatta bırak eşini yavrusunu bile bırakıp gidenler oldu....hatta bir ara rekor yaptım 1 ay içinde en çok uş kaçıran kişi olarak :( kuşlar ayar çıkıyor, ne bileyim kalkınca korkuyorlar martı saldırıyor, atmaca dalıyor, dışardan gelen garip sesler korkutuyor ürkütüyor kuçlar kalkınca rüzgara kapılıyor yok olup gidiyor...bazısıda yer kuşu oluyor balkona doğru inerken balkonun kenarına doğru iniyor bu sefer iniş yapamayıp yere doğru gidiyor....vs vs vs... yani aslında kaçıcak kuşu tutamıyorsun bile...kalıcak kuşu da atsan bile geri geliyor...bunun gibi bişey bu...

bence kardeş sen en iyisi bu eş olmayan kuşları yada renk bakımındn uyumsuz kuşları sat onlarn yerine takım (eş) kuş al ve ilk erkeği alıştırmaya başla en mantıklısı bu eğer bide takım lar yumöurtlarsa kaçırmak zorlaşır ... :slm:

ben çok balkonda besledim hergünde uçururdum başta kanadını yol yeni zelfelerin gelmesini bekle gelene kadar zaten kuşlar tülek olur başta hafif pırıltıyla alıştırırsın sonra kaldırırsın taritlediğinde bide erkek kuşu elinle at biraz gezinsin dişiyle pırıltı yap bi kez geldimi zaten tülek olur

ben balkonda 2 sene besledim ve iki denede 1 kuş kaçırdım ben üçünçü kattaydım karşımda 11 katlı bina vardı ve kuşların nerdeyse gördüğü yer bir orası bir gökyüzüydü kümesin balkonda olması önemli değil kuşun kümesinden etrafı seyredebilecegi bir tel kafes şeklinde bölme olması ve kuşu hiç ellemeden kafesi tel kısımdan acarak kendinin cıkıp uçmasını beklemektir benim görüşüm çünki ilk kalkışında bu bir taklacı kuş değilse önce kümesi gören bir yere konar ve yer belirler ama siz kaldırırsanız yüzde doksan güle güle dersiniz eğer bir kuş başka yuvaya damar değilse kaçtığı zaman kuşçu kuşta değil nerde beslerse beslesin kendinde hata aramalıdır.ben hava boşluğundan uçuran gördüm :=) dersiniz yabani olsa buraya inmez.

valla bende balkonda kelebek ve baska beslıyorum bende cok kuş kaçırdım ama ben hatayı kendımde aradım ve buldum hıç sabır etmeden hemen uçuruyodum kuşu ondan dolayı kaçıyorlardı bence sen zamanın varsa eğer kuşları her akşam üstü hava kararmasına yakın kanatları açık bi şekilde aç ama o zaman aç olsunlar ipler senın elınde olsun sakın ama sakın kanatlarını çekme yazık kuşlara ondan sonra duvara kalkıp insinler daha sonra karsıda dam varsa tek tek oraya gonder her aksam bu sekıl yaparsan kacırma olanagın olmaz selamlar

hasanbeye katıorum dediği dorudur ama kuşları aç bırak ki her istedini yaptırasın bide kuşlarınıza yem verirkenkova ile verin ve kovayı alldınızda çıkan sese alıştırın kuşları bnm öle salıoru kovayı kuşlar hemen etrafıma tolanıo indirmesi çok koaly oluo

Geri