Balkona İnerlermi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gold_mert
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

gold_mert

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mert gold
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
16062009002v.jpg

16062009003q.jpg

16062009004.jpg

16062009005n.jpg

Peki taklacı beslesem o inebilir mi?

Taklacıda iner direk balkona inemesede önce çatıya iner sonra balkona iner balkondan dışarı uzun bi tahta uzatırsan daha rahat inerler...

Fbarbaros' Alıntı:
Taklacıda iner direk balkona inemesede önce çatıya iner sonra balkona iner balkondan dışarı uzun bi tahta uzatırsan daha rahat inerler...
Tahta koyamam kiracı olduğumuz için komşular izin vermez başka çaresi yok mu?

kiracıysanız işin zor. Sık sık şikayet ederler. Bilmem kuşlar sıçıyo bilmem şu bilmem bu diye. Ama inşallah sizin komşularınız iyidir de bişey demezler...
kuşlara gelince inerler inşallah bişey olmaz. Belki biraz taklacılar zorlanır ama aç olsunlar alışırlar bişey olmaz...

Balkona belki tahta koyarım kızarlarsa kızsınlar ev sahibi taşınıyo zaten 1 metreye 1 metre kontraplak koycam balkona kuşları yerde(balkonun içinde yani yuvanın önünde yemlesem) uçduklarında kontraplakın üstüne inerler mi yoksa kontraplakın üstündemi yemlemeliyim?

Sen gene istediğin yerde yemlersin ztn o kontaplağı kuşlar ona alışsın die değil kolay konsunlar die koycn ztn o kuşlar senin kümesine alışınca o kontaplağı kullanırlar

capkin' Alıntı:
Sen gene istediğin yerde yemlersin ztn o kontaplağı kuşlar ona alışsın die değil kolay konsunlar die koycn ztn o kuşlar senin kümesine alışınca o kontaplağı kullanırlar
Kullanırlar dimi? böyle bişeyi uygulayıp sonucunu alan arkadaşlarda yorum yaparsa mutlu olurum

şimdi kuşlarını kolay alıştırmak için bir kaç öneride bulunayım uçuracağın kuşların hepsi eşli olmalı kontraplağın üstünde yemlersen orayı tanırlar ordan balkona inip çıkmayı 1-2 güne öğrenir zaten kuşların kümesi bir süre sonra benimseyecektir en azından 1 hafta 10 güne orayı evleri olarak görmeye başlarlar daha sonra kuşları dediğin kontraplağın üzerine çıkar erkeğin kanatlarını aç dişisi kontraplağın üstünde dursun erkeği yavaşça kovala eğer uçmadan çatıya çıkarsa dişisini görüp kontraplağın üstüne iner böylece çatıdan orayada inmeyi öğrenir daha sonra kuşu kovalamaya başlayabilirsin erkek iyice alışınca dişisinide istersen uçurursun başka kuşun yoksa parlaklık vermek için yerde tutarsın selametle...

merhaba ,bende balkonda besledim zamanında,yuvamın yüksekliğini alt balkon demiri hizasına ayarlamış tahtayı yuvanın altına sürerek fazlalığı istediğim zaman çıkarıyor,hemde yuvanın tahtaya destek yapmasını sağlamıştım,tahtayı sadece 10 gün kadar kuşları çıkardığımda uzatıyordum,sonraları sadece ineceklerini anladığımda uzattığımdan komşular için rahatsız bir görüntüde olmamıştı,komşu ilişkilerini sıcak ama kararlı devam ettir sonradan sıkıntı yaratmasınlar,sağlıcakla kal :slm:

göksal balcı' Alıntı:
merhaba ,bende balkonda besledim zamanında,yuvamın yüksekliğini alt balkon demiri hizasına ayarlamış tahtayı yuvanın altına sürerek fazlalığı istediğim zaman çıkarıyor,hemde yuvanın tahtaya destek yapmasını sağlamıştım,tahtayı sadece 10 gün kadar kuşları çıkardığımda uzatıyordum,sonraları sadece ineceklerini anladığımda uzattığımdan komşular için rahatsız bir görüntüde olmamıştı,komşu ilişkilerini sıcak ama kararlı devam ettir sonradan sıkıntı yaratmasınlar,sağlıcakla kal :slm:
Şunu anlamadım? "yuvanın yüksekliği alt balkon demiri hizasında ayarlamış tahtayı yuvanın altına sürüyodum" açıklarmısın? yuvayı nereye kurdun balkonun içindemiydi?

merhaba ,balkonun yan duvarına yaslıydı, altına takoz koyup yükseltip alt küpeşte boyuna ayarlamıştım korkuluk demirinin birini kesmiştim ordan çıkartıyordum kuşları :slm:

kuşun inemeyecegi yer yokturki senin balkonun onu açık rahatca inerler tek derdin komşular olur :hhh:

bana sorarsan kiracıysantaklacı çok ses yapıyor diye şikayet gele bilir ama daha degişik cinslere merakın varsa sorun olacagını sanmıyorum ama günlük temizlikde şart.balıkesirden saygılar..

merhaba balkonda hala güvercin besleyen biri olarak eğer komşularla aranda sorun varsa hiç girme bu olaya niyetim senı uzmek degıl ama beledıyeye sıkayet falan edıyorlar cok ugrasıyosun aılenle sorun yasıyosun v.s herneyse eger komsulardan sorun olmayacaksa sana tavsıyem demonte bır kumes yap kavak kontrdan en mantıklısı o sekılde olur normal kontrplak cok ınce olur ve su yer ıse dagılabılır alıştırmak içinse kümesin balkonda bakakn tarafına sadece tel yap kuslar ordan etrafı gorsunler alıstırman daha rahat olur ve kumesı bı kere yap elınden geldıgınde ses yapmamaya calıs fazla dıkkat cekmemeye calıs benden tavsıyeler bunlar kolay gelsın selamlar

Bnm Garajım Var Araba Sokulan.Araba Sokmuyoruz Ama...Her Tarafı Kapalı.Elektrik Var.Yerler Fayans...Ama Tabikide Yerde Burda Kuş Beslenirmi?..Yani ordan Uçup sonra geri gelirlermi...Birde hangi tür beslemeliyim Acaba?

Geri