Balkona yaptırıcağım kümes ve Kutu kümesim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sedar_sago
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

sedar_sago

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
aqt err
Meslek
Kuşcu
İlgi Alanı
Diğer
Şuanki Kutu Kümesim
3073.jpg

3085.jpg

Balkon önü
3080.jpg

3101.jpg

3107.jpg

3117.jpg

Balkon alanı
3125.jpg

Buda kümesimin içi Yeni kümesin içide böyle olucak[dailymotion]xeb17h[/dailymotion]
Buda yaptırıcağım kümesin örnek resmi
3261.jpg

Kümesin üstünün düz olmasını tercih ediyorum kanatları bantlıyken üstüne çıkarıyorum yer görsün diye üçgen yaptırsam membran felan pahalı tutar :) Çalışıp Kendi paramla yaptırıyorum. Şimdilik gördüğünüz gibi Çamaşır makinesinin Kutusunda besliyorum :) Kışa kadar iyi olucak Ama size bir sorum olucak tahta hangi tahtadan olucak suntamı başka birşeymi sizler daha iyi bilirsiniz Yeni kuşcuyum daha 3 ay oldu balkona göre başka bir şey yap bu güzel olmaz diyorsanız bir resim gönderin
bende ona göre hareket edeyim Kuşcu abilerim :) birde baca sistemini ve kışın nasıl yemliyeceğimi söylerseniz sevinirim Yorumlarınızı bekliyorum Şimdiden Sağolun TEŞEKKÜRLER

merhaba,önce uzun vadeli olsun diyorsan yükseklik bence az,ben az kuş beslerim dersen yavru almıycam dersen iyi,çatısına mutlaka az da olsa eğim koy üçgen olmasına gerek yok tek parça yapabilirsin ama yuvandan en az 10-15 cm dışarı taşsın,tahta en iyisi ama osb denen kaplama malzemeside işini görebilir ama 122x244 ebadında olduğundan nakletme sorunun olabilir,adamlar kesebilirse işine yarar fiyatı 20-24 tl arası plakası Ankarada :slm:

saolasın :)

bence sineklik yani tel kısmını daha büyük yap kümesin küçük olacagı için kuşlar ferah olsun. kapısınıda kümes boyunda yap bence hem girmek hem temizlemek kolay olur. hatta sinekliği kapıya yap zaten genelde öyle yapılır

Bende balkonda bakıyorum 2 yıldır.Balkonun güzel ama daha tecrübe edicek bir sürü şey gelicek başına.Misal temizlik için ne yapıcaksın?Yıkarım gider dersen olmaz o çünkü boruyu tıkar tıkamassa bile alt komsular direk kokudan şikayet eder.Kümesin yüksekliğini 1 metre civarı yap bence.Çatısının eğimii birazcık yapsan yeter teras kadar yağış almayacağı iiçin sorun çıkmaz.Bence kümesin önüne bi salma yaparsın altınada ızgara.Temizlik işinin içinden cıkarsın.Yok yapmassan 2 günde 10 tane kuş orayı mahveder.Kokudan sen bile rahatsız olursun.Evdekiler balkona çıkamaz vs vs...Kolay gelsin...

Bilginiz İçin teşekkürler :)

Yeni yaptıracağınız kümes hayırlı olsun.Balkonunuzun büyüklüğü fena değil, gördüğüm kadarıyla alt kat giriş daire olduğu için penceresi içerde kalıyor bu sizin icin büyük avantaj.Yalnız temizlik için biraz iskiye fazla para ödersin, besliyeceğin kuş 10 nu gecmesin benden sana tavsiye, kümesin tabanına ızgara kesin koy.

o gördühün kümesin tahtası osb su almamalı yani vernik şart yada poşet geçirmen lazım oda güzel görüntüyü kaçırır sen verniklet su almasın kümesden ne olacak demeyin kümes yüzünden bir ara çok sogumuşdum bu işden kümesim tahtaydı toplama tahta sagdan soldan toplayıp yapmıştım her gördügümde bu ne diye soruyordum kendime kuşların hepsini sattım keresteciye gittim aldım keresteleri koyuldum iişe öyle birşey baptımki daha kuş bile koymadan kümesi alıp gitmişlerdi:) yerde kuş besleyen arkadaşlara kilitsiz bilmece kilitler (güvenlik leri denenmişdir) yardımcı olurum

serdar kardeşm ,

Eğer hala kümesin kartonsa sana bende bi kaç örnek resim gönderebilirim. balkonlarımız hemen hemen aynı denebilicek kadar benziyor birbirine . mahaliyeti 50 tL ve osb'den yaptım.

Geri