Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Balkonda Beslenen Kuşları Filo Şeklinde Nasıl Uçurabilirim ?
S.a arkadaşlar ben 4 sene güvercin besledim ama daha sonra 2 sene ara vermek zorunda kaldım Şimdi Yeniden başlıyorum ve teras değil balkonda besliyorum bu sefer;bir kaç kuşu uçuruyorum fakat sürekli damdan dama uçuyor ve karnını doyurdukları zamanda Çok uzak Çatılarda dolaşıp karnı acıkınca geri geliyorlar yerim balkon olmasına ramen çok müsait aslında önü açık sadece yanımdaki binanın çatısına konmalarınada razıyım Şuanda alabadem ve baska besliyorum en üst kat olduğu için rahat inerler diye tahmin ediyorum ama filo şeklinde yükselmelerini nasıl sağlıyacağım balkonda besleyen arkadaşların kendine has tekniklerini paylaşırlarsa sevinirim Saygılar
arkadaş ne tür güvercin besliyorsun o çok önemli onu yazsaydın aslında daha rahat cevap verebilirdim soruytu düzeltelim şöyle olsun
apartmanda balkonda güvercin beslemek istiyorum ne tür güvercin besleyim ve nasıl bir taktik uygulayım
bence çorum çıplağı besle hem yüksek uçarlar hemde çok oyunlu ve manevra kabiliyeti fazla balkona oyunlu kuşu bastırmak çok zor olur hele sefere bindiğinde umarım posta beslemiyorsundur veya babali onlar da canavardır ama oyun kuşu değiller benim tercihim oyun kuşu
arkadaş kuşlara hafifce yem ver sabahları karnı doyarsa çatıdan tabiki gelmezler ondan sonra uçur ilk başta tek tek uçur kuşlar antremen yapsın geri geldiğinde kümese koy diğerini çıkar belli bir süre bunu yaptıktan sonra en uzun süre ucan kuşla 2. en uzun süre uçan kuşu uçur ve belirli saatleri aşınca 3 . 4. 6 . 7 ama sayı çoğaldıkça uçma süreleri azalır kümesin kapısını kapalı tut sabahları kendin çıkar kuşları fazla yağlandırma ama benim bu dediklerim çorum bursa gibi uçucu kuşlardan bahsederim adana posta o tür kuşlar bana yabancı
arkadaşım sağol yorum için ama bide soruyu tam okusaydın daha iyi olurdu Hangi tür kuş beslediğim soruda yazıyor (alabadem ve baska ) alabadem nesli tükenmekte olan bir kuş olduğundan besliyorum çoğaltmak için elimden geleni yapıcam alabadem oyunlu bir kuştur belki bilen vardır beslediğiniz yerin 15 - 20 üzerinden makara Yapmaya başlar ve Çok güzel bir güvercindir her yere inebilir (baska)'yı ise anlatmama gerek yok zaten. daha farklı fikirleri olanlar varsa paylaşırlarsa sevinirim
balkonda kelebek baska dolapçi besleyen biri olarak aynı sorun bendede vardı hem senın balkonun onu acık benım tam karsımda catı var en ust kat herneyse kuşları çok aç bırak eline yemi aldıgında hemen gelsinlee öyle alıştır daha sonra bana sorarsa kelebek besle neden dersen kelebek ve baskalarda fazla uçmayan kuş görülmemiştir bende buraya çok konu açtım en sonunda çözümü buldum baktın açkende konuyolarsa hepsini elinden cıkar yeniden kuş alıştır yandaki dam demişn aliştiricağın kuşlar çift olsun erkekleri bir hafta sonra kanatlarını akşamları aç duvara kalkıp insinler daha sonra yanındaki dama ginder ordan çağır direk orayı tanısınlar bu işlemi bir hafta yap daha sonra dişileride açarsın zaten alışmış kuşların olur rahat rahat uçurursun ama unutma en iyi terbiye açlıkla verilir bende kuşların çok aç kalmasına razı değilim ama karşıdan gelimiyorlardı benimde bende aç bıraktım şimdi uçurup direk balkona iniyorlar çok konustum galıba selamlar
Hasan kardeş sağolasın yorum için dediğin doğru aslında aç bırakmalıyım yapıyorum aslında ama yükseldiği zaman geri gelip aynı dama konmuyor ben onu sorun yaptım başka damlara konuyor her neyse bende kelebek beslemeyi planlıyorum zaten en son beslediğimde de Kaplan ve karabaş kara kuyruk beslemiştim bende onların yeri çok farklı tavsiye için teşekkürler..
Merhabalar Samet bey performansla ilgili olarak alttaki konu başlığından fayfalanabilirsiniz.
Alabadem ırkı kuşlarınızın resimlerini görebilirmiyiz mümkünse paylaşırsanız seviniriz.Alabademlerinizi nerden aldınız ve bu ırkla nasıl tanıştınız kısaca bahsedermisiniz?Baska ve alabadem orta havada kısa süreli filo uçabilir baskalar daha sert uçuş sitiline sahiptiler havada bellli bir süre sonra kopuk uçuşlar başlayacaktır bu yüzden baska ve alabadem ırklarını uzun süreli filo uçuramayacağınızı düşünüyorum.Yinede bunu deneyerek görmeniz en doğrusu olacaktır.
Resimleri Şimdi gönderemeyeceğim ama daha sonra gönderirirm Önce resimlerini çekmem gerekiyor Konuyu takip ederseniz eğer resimleri koyduğumu görürsünüz alabadem güvercinleri ile Çanakkalede bir mezatta tanıştım ve satın aldım daha sonra kısa bi araştırma yaptım nasıl bir uçuş sitilleri var tam olarak bilmiyprum ama güzel hareketli ve sevecen kuşlar 5 adet gelmişti 3 ünü satın alabildim diğer 2 sini alamadım Çanakkalede herkes Taklacı güvercin beslediğinden diğer güvercinler Çok ucuza satılıyor mesela ben 3 alabadem'e 10 lira verdim ama şimdi 100 lira verseler satmam. Baskalardan bir tanesi hastaydı sabah kanatlarını açıp saldım diğerlerine ulaştırmasın diye en hareketli kuş olmasına rağmen ir anda zayıfladı ve yemden düştü hareketsiz duruyordu elimde kalmasın diye saldım bende neyse resimleri en kısa zamanda Koymaya çalışıcam saygılar
Samet bey Alabademleriniz çok hoş maşallah. siyah olanlara ''bursalı'' açık kavun sarı tonlarında kanat üstünde alemli olanlara''Sarıalı'' deniyor.Sarıalı sanırım tek.Balkonda da olsa alabademler rahatlıkla balkon ortamına uyum sağlar rahatlıkla orda da performans sergilerler şuanki performansları nasıl ve kaç aydır bu alabademler sizde?Paylaşımınız için teşekkürler.
kardeş bende 1 yıl balkonda besledim hep mardin vardı takla attıkları için hemen kalkıp uçuyorlar ama sen yine saat lik al benim kiler saat liktir sana tavsiyem oyunlu güzel kuş besle
kardeş bende 1 yıl balkonda besledim hep mardin vardı takla attıkları için hemen kalkıp uçuyorlar ama sen yine saat lik al benim kiler saat liktir sana tavsiyem oyunlu güzel kuş besle
aşğıdaki resimde kavun rengindeki alabadem vefat etti arkadaşlar geçirdiği ağır hastalık nedeniyle kümesin en hareketli kuşuydu ama bi anda yemden kesildi sürekli su içmeye başladı daha sonrada komşunun bahçesinde su içerken gördüm kedi yakalamak üzereyken Çok rahat bi şekilde yakaladım kaçmadı elime aldım başını aşağı doğru eğdim neredeyse 1 bardak kadar kustu beyaz bi sıvı aktı daha sonra zaten halsizlikten ayakta duramıyordu yardım için Buradan destek istedim ama eve geldim ve 10 dk sonra öldü (acaba komşunun bahçesindeki su deterjanlımıydı iç parazit hastalığı falan geçirdi herhalde çok fazla su içti çünkü kuşları 2 hafta önce aldım ve 5. günde uçurmaya başladım hemen ayak uydurdular.
s.a beyler bende cakmaklı dumanlı mardın war aslında besledım bı sne ama sora atmak ıstedım bırakıcakdım atım ama gerı qeldıler bız apartmanda 2 ncı kata oturuyoruz evlerımız karsılıqlı dama cıkıolar 2 tanesı ucuor sadece cok rahat ınıolar aslında ama 30 rtane guwercınden 3 4 tanesı ucuor benımle bu konuyu paylasırsanız sevınırım sevqıler sayqılaR Rumuz SopaR.