Balkonda bulduğum çakmaklı hakkında sorular

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hasan arda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

hasan arda

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan Arda Sağlam
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Bu kuşu (çakmaklı) sabah balkonda buldum. Ve büyük bir kafese koydum. Sorularım:
1- Kuşun cinsi kesin çakmaklı mı?
2-Çakmaklıysa özellikleri nelerdir.(şebap cinsinden mi)
3-Cinsiyeti nedir?
4-Bu kafes içerisinde tek olarak ne kadar kalabilir?
5-Yanına bir eş alarak balkonda beslene bilir mi? (balkona alışır mı?)
6-Arada bir hapşuruyor. Acaba nasıl tedavi edilebilir.

Bu konuyu Şebap ırkında açtım ancak burada daha uygun olacağını düşündüğüm için burayada açtım. Oradaki konu silinebilir.

Resimler aşağıda:

Ekli dosyalar

• 16022012777.webp
    16022012777.webp
    736.8 KB · Görüntüleme: 1,476
  • 16022012778.webp
    16022012778.webp
    362.3 KB · Görüntüleme: 1,384
  • 16022012781.webp
    16022012781.webp
    839.3 KB · Görüntüleme: 1,268
*kus erkek
*kusun tek yasar fakat alıscagını sanmıyorum fakat yanına dişi alırsan cok kolay alısır
*kusun cinsi hakkında net bişi söleyemicem
Eş aL kusuna :heyo:

kuşa dişi al yoksa yalnızlıktan erir gider balkondada beslenir alışır
kuş taklacı ırkı cakmaklı rengi
kuş masa kuşu diye tabir ettiğimiz basık perçemli kuş

Kuş erkek o Kesin ama tek yaşamaz bende balkonda çakmaklı besliyorum ama çifti çakmaklı değil mavi mardin. Tek kalırsa alışması imkansızdır...

Abi bu kuş şebab değil paçalara bak düz iniyor normal oyun kuşu mardin rengi çakmaklı eş alırsan alışır ama kafesi değiştirsen iyi olur orada yaşayamaz

Evet

Şebap kesinlikle değil hatta çok çok evvelden eşleşme durumunda belki bir şebap kırması kuşla eşleşmiş olabilir. Miski kırması bence

3-Cinsiyeti nedir? Arkadaşlar Erkek demiş ama belki hastalığından dolayı olabilir bana göre dişi gibi duruyor.

4-Bu kafes içerisinde tek olarak ne kadar kalabilir? Miski al bir tane eş kümes yap, o hayvan orada eziyet içerisinde çünkü kanatlarını tutulmasın diye açıp çırpabilecek alana bile sahip değil

5-Yanına bir eş alarak balkonda beslene bilir mi? (balkona alışır mı?) Evet ama o kafeste kesinlikle değil.

6-Arada bir hapşuruyor. Acaba nasıl tedavi edilebilir? İşte bu konu da ben yokum çünkü çok fazla hastalık görmedim. Bu konuda net bilgilere sahip değilim.

alger' Alıntı:
Evet

Şebap kesinlikle değil hatta çok çok evvelden eşleşme durumunda belki bir şebap kırması kuşla eşleşmiş olabilir. Miski kırması bence

3-Cinsiyeti nedir? Arkadaşlar Erkek demiş ama belki hastalığından dolayı olabilir bana göre dişi gibi duruyor.

4-Bu kafes içerisinde tek olarak ne kadar kalabilir? Miski al bir tane eş kümes yap, o hayvan orada eziyet içerisinde çünkü kanatlarını tutulmasın diye açıp çırpabilecek alana bile sahip değil

5-Yanına bir eş alarak balkonda beslene bilir mi? (balkona alışır mı?) Evet ama o kafeste kesinlikle değil.

6-Arada bir hapşuruyor. Acaba nasıl tedavi edilebilir? İşte bu konu da ben yokum çünkü çok fazla hastalık görmedim. Bu konuda net bilgilere sahip değilim.

katılıyorum,ama bir şey söylemek istiyorum abi kuşun rengi miski kırması demişsin ama çakmaklıya daha çok benziyor bir tane çakmaklı alsa yavrularda çakmaklı çıkmaz mı?

mazidenbiri' Alıntı:
yanlış biliyorsun kardeşim basık tepe kuşlar görünüş acısından güzel ve direk masa kuşu denilmez benim kuşlarımın hepsi seferli ve cogunda basık tepe var

mazidenbiri' Alıntı:
yanlış biliyorsun kardeşim basık tepe kuşlar görünüş acısından güzel ve direk masa kuşu denilmez benim kuşlarımın hepsi seferli ve cogunda basık tepe var

Geri