BALKONDA GÜVERCİN BESLİYECEM LÜTFEN ACİL YARDIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan enes424
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

enes424

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ERTUĞRUL GAMGAM
Meslek
ÖĞRENCİ
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle herkese merhaba. Ben balkonda güvercin besliyorum. Uzun zamandır uçurmadan besliyorum ama artık çok sıkmaya başladı. Apartmanda oturuyorum. Apartman 4 katlı. Ben 2. katta oturuyorum. Genellikle diğer binalar daha yüksek. Önümdeki en yakın bina ortalama 100m. sağındaki 40m solundaki 70 m uzağında. Bunlar tabi tahmini. Bende takla güvercinleri var. (mardin,küllümsü,çakmaklı..,)Eğer taklacı olmaz diyorsanız Adana Kuşuyla bir kısmını takas edecem.(12 tane var zaten 3-4 ünü takas ederim) Zaten Mersin'de oturuyorum. Kolaylıkla takas yapacak birini bulabilirim. Güvercinleri arı kovanının içinde besliyorum. Önleri tel ızgara ile kapalı. Dışarısındada bir tel dolap var. Sizce Adana kuşumu takla kuşumu besliyeyim?Not:Kuşlar daha önce bu yuvalarda kalıp uçup geri yuvaya döndüler sadece yuvaların yerini değiştirdim.Babam arıcılık yaptığı için yazın ovada dağda bayırda beslemek kolay ama kışım balkona koymak zorunda kaldım. Sizce kanatlarını ne kadar süre bağlı tutayım?Nasıl yapayım nasıl edeyim işte yardımlarınızı bekliyorum... Birde güvercinlerin balkonu bulabilmesi için 1m. uzunluğunda değnek asıp altına beyaz bir bez bağlamayı düşünüyorum.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler... Bu arada damda besleme imkanımda yok..
Not: Güvercinler 4 aydır aynı yuvadalar. Hatta bir çifti 2-3 defa yumurtladı...Diğerleri daha küçük olduğu için yumurtlamadı.
Bİrde Adana türü de taklacı türüde olmaz diyorsanız hangi cinsi tavsiye edersiniz??

merhabalar bende onceden balkonda beslıyodum fakat ben en ust kattaydım baska bango kelebek tip cınsınde guvercınler besledımm ucurmamla ılgılı bazı sıkıntılar yasadım karsıya gıdıp gelmemeler gıbi uctuklarında gorememe gıbı tabıkı heryer aynı degıldır fakat balkonda beslemek cok sıkıntılı oluyor bence bıde apartman sakinlerıde sıkıntı yaratabılır asagıay guvercınlerın pıslemesı yabanılerın gelmesı gıbı(hatta belediyeye şikaet edildim kaldırmak zorunda kaldım bı sure daha sonra damızlık besledım halada beslıyorum) bunlar benım tecrubelerım sızı sogutmak degıl maksatım bana kalırsa 2.katta mardın gıbı kuslar beslenmez ınmesınde sıkıntı olur catılarda yatar cok sıkıntı cekersınız bana kalırsa düz kuş besleyın yanı baska bangı tip gıbı adana konusunda bır tecrubem yok onlar nasıl olur bılemem ama bunlar benim yasadıklarım ınsallah sorunsuz hobınızı yasatırsınız selamlar

Merhaba.Bende şuan aynı derdi çekiyorum.Kuşlarım Burdur da memlekette fakat ben işim geregi Afyon dayım ve apartmandayım.Kuşlarımı görememek beni üzüyor.Ama burdada güvercin sevdası agır basıyor ve balkonda kuş beslemeyi düşünüyorum.Ben şahsen olursa süs güvercini beslemek istiyorum. Çünkü apartman yaşantısında kuşları uçurmak çok problem oluyor.Süs kuşlarının bazılarını uçurma derdiniz olmadan bakabilirsiniz.Taklacı kuşların balkona inmesi problemli olur.Adanaları uçururken balkona daldırmanız zor olur onlarada düz açık bir alan lazım.Malum onlara pırıltı vereceksiniz kuşlar onu balkondan nasıl görüp inecek ve nereye inecek.ayrıca kuşlarınızın komşularınızın balkonuna konması ve pislemesi sizin başınızı ağrıtabilir.
Selamlar umarım bir çaresini bulursunuz.

adana kuşu damcı olur 1.5 senelik kuşumu balkondan kaçırdığımı bilirim inemiyorlar cülükken alıştırmak lazım balkona ben balkon için bango baska azman gibi fındık kafa kuşları öneririm.

canım kardeşim illede balkondan taklacı kuş ucuracam dersen oncelikle pacasız (baska bango tip) türü kuş ucurmanı ve alıstırmanı tavsiye ederim v onlar alıştıktan sonra taklacı kus alıştırabilirsin ama kuş kaybetme riskin baya fazla cunku iyi oynayan kuş 2. kata inemeyecek ve başka bir yuvaya gitme riski cok bride catıda kalma olayınıda unutmayalım inemeyen kuş catıdada kalabilir ama tabiki bu kadar olumsuzluklara ragmen illede taklacı kuş ucurmak isterim dersen bence dene yinede en azından denemeye deger umarım her şey gonlunce olur saygılarımla

Arkadaşım sen en iyisi POSTA güvecini besle balkonda. Hem uçurmada hem yerini bulmada hiç sıkıntı yaşamazsın. Çok sadık ve akıllı hayvanlardır. Ama öncelikle POSTA güvercinini araştır ve öğren. Sonra besle. Umarım yardımı dokunur sana.

bende balkonda kuş besliyorum takla olarak besliyorum kuş güzel uçuyor sarıyor ınecegı zaman uzakdan suzulerek ya ust kata yada kendı balkonumuza ınıyor ama suan bına yonetıcımızle sorun yasıyorum ona hıc bır zararı olmadıgı halde bana emırvakı o kuslar gıdecek demedım mı dıyor arabasına benzın dokturup yaktıracak yada ben katıl olacam ıns beddua eder guvercnler ona bende suan ne yapacagımı bılmıyorum ama kuslarımdan vazgecmem..

apartmanın bahcesine saglam tasına bilir bir kümes yapmayı dene bence xD hem yazları ovaya goturursun kumesi xD

Çorum Cıplağı besleyebilirsin.Gayet dengeli ve akıllı kuşlardır.İlk 2-3 hafta uçurduğunda sıkıntı yaşarsın ama nerden kısacağını,oynayacağını ezberledikten sonra sıkıntı olmaz.

öncelikle yerın konumu öncemli evin dıstan fotografı varsa istersen bi at hep beraber bakalım. Bende balkonda besliyorum. Oturduğum bina 4 katlı ve bende 2. katındayım. Oyunlu kuş bana zevk vermiyor pek Bu yuzden Selanik Dönekleri ve Sarı boyun kelebeklerım var. Benım balkonum 2 cepheye bakıyor. Bi yüzü binanın ön tarafına diğer yüzü ise binanın yan tarafına bakıyor. Öncelikle kümesın altına tuğla koydum ve kümesin yaklaşık yukseliği 1,5 metre olduğundan kuş hemen hemen heryerden kümesi görüyor. Ayrıca balkonun yan cepheye bakan kısmına 1 metre kare civarında bi tahta cıkardım. Kelebekte olsa kuşun direk balkon içine girmesini sağlamak çok güç. bu yuzden önce o tahtaya konuyor ordan kümesine ucuyor. Orda oyunlu kuşta beslerim ama kendı yavrum olması lazım. tabiki balkonda beslemin baska sıkıntılarıda var. Ailenin ortak kullanım alanı olduğundan sürekli temız tutmak lazım. Ama en zoruma giden kendı kuşlarımı izleyemememdi. Sonunda onada çözüm buldum. Kuşları bi kutunun içine koyuyorum veriyorum kardeşime gidiyor uzak bi yerden salıyor bende açık bi alana geçiyorum ordan az da olsa izliyorum. Şimdiden kolay gelsin sana

bende balkonda güvercin besliyorum ama ben hiç uçurmadım ve 4. kat üstü çatı ama kuşlar oyunda duramıyolar salsam bidaha gelir inerlermi yaklaşık 1 ay our yuvada durdukları

Geri