Balkonda hangi cins beslenir??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan güvercin1903
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berke Adıbelli
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
Abiler ilk once merhaba ben balkonda guvercin beslemek istiyorum ama hangi cins beslenir bilmiyorum yardimci olursaniz sevinirim.. :evet: :heyo:

Sevdiğin kuşu besle :) . ZAmanla en doğru olanı sen bulursun. Yeterki sağlıklı bir ortam hazırlayabil... Güle güle besle :))

Canım kardeşim sitemizin içeriği çok geniş kapsamlı eğer biraz arama yapsan arama moturundan hemen karşına çıkacak selamlar.

hepsi beslenir ama ben olsam taklacı değilde düz uçan cinslerden beslerdim ;düz uçanlar içinden de HÜNKARİ tercih ederdim

Merhaba Berke Kardeşim
Eğer balkonda besleyeceğim ve uçuracağım diyorsan takla atmayan cins güvercinleri tercih etmelisin ; Baska , Bango , Posta , Tip ve Kelebek olabilir. Ama yerim çok iyi geniş bir balkon hatta dışarıya bir set uzatırım taklacı kuşlar önce buraya iner diyorsan , bu forumda bu şekilde balkonda taklacı besleyen arkadaşların yorumları sana yardımcı olur. Selamlar.

Teşekkürler

slm üstadlar benim bir sorum olacak yeni başlık açmak istemedim.şuan yaşım 30 ve 15 yaşımdan 23 yaşıma kadar kuşlarla uğraştım kümesim vardı tabi o zamanlar vaktim boldu sabah akşam uçururdum. ben tekrar kuşa başlamak istiyorum çok büyük bir sevda bu yerim müsait terasıma kümes yapcam sadece bana ait.fakat asıl sorun zaman ben hafta içi hergün sabah 8 akşam 6 arası çalışıyorum yani hafta içi uçurma şansım yok ancak yazın hava geç karardığı için vaktim olabilir.demek istediğim ben kümesi yapsam ve sadece hafta sonları uçursam olurmu ,kuşlara eziyet olurmu ırk olarak buna müsait hangi ırk olabilir.cvplarınız benim için çok önemli teşekkürler

Doğukan Kardeşim Merhaba
Bende aynı sorunu yaşadığım için kendi yaptığım uygulamayı sana anlatayım. Ben balkonda güvercin beslediğim için çok büyük bir kümesim yok o yüzden her akşam işten gelince balkonun ışıklarını yakıyorum ve kuşları dışarı çıkartıyorum kanatlarını çalıştırmalarını sağlıyorum zaten postalarım yeni yavruluktan çıktıkları için yerlerinde duramıyorlar kümesin üstüne balkonun kenarına sürekli uçuyor hatta bazen sanki havada asılı kalıyorlar. Hafta sonları da onları uçuruyorum bu şekilde bir düzen oluştu ve sanıyorum onlar da alıştı bu duruma. Ama benim şu anda yapmaya çalıştığım uygulama kuşların içeri girebildikleri fakat dışarı çıkamadıkları bir kapı tasarlamak , böylece hayalim sabah giderken kuşları aç olarak uçurmak ve geldiklerinde de içeriye girip orada kalmalarını sağlamak. Sana önerim yeni yapacağını söylediğin kümesi büyük yapman yani kuşlar içeride de kanatlarını alıştırabilsinler ve yapabiliyorsan karanlıkta da olsa her akşam kümesi açman olacaktır. Kolay gelsin.

Canım kardeşlerim balkonda enfazla 4-6 kuş beslenilebilir onlarda düz uçucu ve baska türü kuşlar olabilir veya filo tipi uçan kuşlar tercih edilmeli ve kümesleri nin önü açık ve etrafını görüp tanıma imkanı tanımalıdır.Diğer taraftan Dörtışık nikiyle yazan kardeşim postalar için tasarlamak istediğin kapı modelleri posta kuşu besleyen arkadaşlar derneklerden alıyorlar o makanizmalar hazır satılıyor selamlar.

mysticusa' Alıntı:
slm üstadlar benim bir sorum olacak yeni başlık açmak istemedim.şuan yaşım 30 ve 15 yaşımdan 23 yaşıma kadar kuşlarla uğraştım kümesim vardı tabi o zamanlar vaktim boldu sabah akşam uçururdum. ben tekrar kuşa başlamak istiyorum çok büyük bir sevda bu yerim müsait terasıma kümes yapcam sadece bana ait.fakat asıl sorun zaman ben hafta içi hergün sabah 8 akşam 6 arası çalışıyorum yani hafta içi uçurma şansım yok ancak yazın hava geç karardığı için vaktim olabilir.demek istediğim ben kümesi yapsam ve sadece hafta sonları uçursam olurmu ,kuşlara eziyet olurmu ırk olarak buna müsait hangi ırk olabilir.cvplarınız benim için çok önemli teşekkürler

Merhaba Doğukan,
Bu sevda yıllar geçse de bitmez, ara versen bile tekrar başlarsın anlıyorum seni..
daha önce kuş beslediğine göre bu işte tecrüben var..
terasın müsait ise 4x2,5x2,5 m. veya 5x2,5x2,5 m ( genişlik x yükseklik x derinlik ) ölçülerinde bir kümes yaparsan kuşlar kümesin içinde de sıkılmazlar..
karşılıklı raflarda yaparsan salmasan bile kümes içinde onlar antrenmanlarını yaparlar..
yazın 6 dan sonra, hafta sonları da boş zamanında dilediğince uçurursan bu iş 10 numara oldu demektir...
gönlünce güzel kuşlar beslemen dileğiyle...

merhaba erhan abi yanıtından dolayı teşekkür ederim içim rahatladı.zaten hünkari beslemeyi düşünüyorum uçmayla fazla araları yok:) ama yine sizlerden duymak güzel. he birde sizin oralarda çokça var sanırım çaykalardan beslemek istiyorum.çok vakit ayırabilecek olsam performans kuşları ilk tercihim fakat hem vakit az hem bu sevda büyük mecburen ortada buluşmak zorundayım saygılarımla teşekkürler

mysticusa' Alıntı:
merhaba erhan abi yanıtından dolayı teşekkür ederim içim rahatladı.zaten hünkari beslemeyi düşünüyorum uçmayla fazla araları yok:) ama yine sizlerden duymak güzel. he birde sizin oralarda çokça var sanırım çaykalardan beslemek istiyorum.çok vakit ayırabilecek olsam performans kuşları ilk tercihim fakat hem vakit az hem bu sevda büyük mecburen ortada buluşmak zorundayım saygılarımla teşekkürler

çayka anladığım bir kuş türü değil..
süs kuşu sanırsam fakat Bursa da pek beslenen bir cins değil..
tek tük vardır belki bazı kümeslerde...
ama bulabilirsin muhtemelen araştırma yaparsan.
saygılar benden, görüşürüz...

Madem ki balkonda besliyeceksin doğanın yakalayamadığı bi ırk seç Kelebek ve Posta iyidir posta hem yavrusuna iyi bakar hem hastalığa savunması yüksektir hem yerine sadıktır :tamam:

hepsi beslenir ama ben olsam taklacı değilde düz uçan cinslerden beslerdim ;düz uçanlar içinden de HÜNKARİ tercih ederdim
Benim balkonda bir dolap var dolap 1 metre falan biraz küçük 2 güvercin var biri çakmaklı taklacı biri mardin taklacı 2 Side orijinal taklacı acaba beslesem bir sıkıntı olurmu

Geri