BALKONDA POSTA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rixosahmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

rixosahmet

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
rixos ahmet
Meslek
serbes
İlgi Alanı
Arkadaşlar ben sadece posta ya merak sardım... balkonda yaptığım pilastik kaplama kümesimde (boy 2 en 150 )
3 çift bir aylık yavru aldım. sorum bu yavrular ne zaman uçar.? nasıl alıştırırım ... kapıyı açıyorum kümesin dışında 10 dk yemleyip kapatıyorum... kümeste herhangibir açıklık yok dışarıyı görmesi için... salınca yavrular gezinip duruyor uçmuyorlar... kovalamamı bekliyorlar... kovalayıncada geri gelmez diye korkuyorum...??

yavrular 1 aylıksa, tam uçup geri gelmeleri en az 5 - 6 aylıkken olur, yani şöyle düşün, 1 yaşında çocuğun var eline para veriyorsun bakkala gönderiyorsun, sonuç ne olur? %90 yolda kaybolur, ya bakkalı yahut evi tutturamaz.

kuşları her gün en az 1 saat dışarıda tutmalısın, böylelikle etrafı ezberlerler, dış etkenlere karşı (karga sesi, araba sesi, insan sesi, diğer kuş sesleri) kendilerini alıştırmaya, adapte etmeye başlarlar. Başlarında durmaya vaktin yoksa, kümesin kapısına tavuk kümesi tellerinden al, kapıyı açık bırak, tel sayesinde kuşlar dışarı çıkamazlar ama dışarıyı görürler, alışıp gelişmeleri daha hızlı olur.

Şuan kuşlarının en hassas dönemi kuşları uçurmadan bol miktarda etrafı göster. Kuşları sakın ha ürkütme zira posta güvercini yavruları tanımadıkları bilmedikleri bir ortamda uçtuğunda konmakta zorluk çeker konacak gibi çatıya balkona yanaşır fakat konamaz sonra uzaklaşır yuvadan ve geri gelemez (çok böyle yavru kaçırdım ordan biliyorum. posta alıştırmak ayrı bir sanaattır.) yapacağın şey basit kuşları kendi haline bırak onlar kendi kalksın insin

Balkonuna telden bi salma yaparsan büyük yardımı olur sana, sitede ufak bi arama yaparak salma örneklerine bakabilirsiniz

cevaplarınız için teskr ler ... evet daha önce 2 aylık oluncaya kadar bekledim kovalamıştım...birtane postayı karşı çatıya kondu balkona yaklaşıyoo konamadan es geçiyoo ve şimdi garibim yabanilere ayak uydurmuş ayağında künyesiyle ne yavrular düşer ama ... birde ben konyadayım böle bir şehir yok yaa... hiç posta besliyen yok ... anlamıyorlar bana gülüyorlar ... bunlarıda izmirden çok büyük paralara getirttim...inşallah alıştırırım ... belkii konya posta severler derneğini ben kurarım bellimi olur ...

[No message]

Ekli dosyalar

• 12119_522467987797670_1897223676_n.webp
    12119_522467987797670_1897223676_n.webp
    130.9 KB · Görüntüleme: 1,624
  • 11405_522470797797389_1914189072_n.webp
    11405_522470797797389_1914189072_n.webp
    106.6 KB · Görüntüleme: 1,672
  • 563374_522462417798227_842660588_n.webp
    563374_522462417798227_842660588_n.webp
    53.6 KB · Görüntüleme: 1,646
Dışarıyı görebilecekleri bir pencere yaparsan daha güzel olur. Kovalama kendileri gidip gelmeye başlasınlar. Posta kuşu biraz haylazdır, ortamı tanımadan uçtumu gelmek bilmez kendileri uçma zamanları gelince kalkacaklardır.

bunlar gayet büyük uçmaya hazır durumdalar ama yukarıdada söyledikleri gibi etrafı iyi tanısınlar onlar kendi bildiklerine ucçarlar. bendede vardı posta yavrular kendi kendine ucuyordu ılk eve ınınce 2-3 kere daha ucmasını beklıyordum sonra fıloya katıp bulut yapıyodum :D

Alman postaların baya güzeller. Aralarına denk getirip 1-2 çiftte rus postası, israil postası da karıştırırsan, konya da baya bir kuşçunun izlerken dibi düşer :)

Bu arada bu resimdeki kuşlar 1 aylık falan değiller, en az 6-8 aylıklar, yavru tüylerini atıp 2. tüylerini bile düzmüşler çünki.

Kuşların toptan durduğu o salma şeklindekii yerden biraz daha büyük yaparsanız veya edinizseniz kümesinizin üstünde güzellikle alışırlar sanırım

bunlar damızlık arkadaslar alıştıramam diye salmadım ... yavrularını aldım onlar uçurulacaklar... bunların ayağında künye ler var kime ait olduklarını nasıl bulabilirim ??? veya girdikleri dereceleri...

gufed.com'da künye sorgulama kısmından şansını deneyebilirsin kuş sahibinin ismi soyismi çıkabilir, detaylı bilgiyi sahibinden alabilirsin soyu-hangi klasmanda başaralı-derecesi varmı yokmu..
rixosahmet' Alıntı:
bunlar damızlık arkadaslar alıştıramam diye salmadım ... yavrularını aldım onlar uçurulacaklar... bunların ayağında künye ler var kime ait olduklarını nasıl bulabilirim ??? veya girdikleri dereceleri...

Ayaklarındaki künyeleri biraz zor bulursun. Çünkü federasyona kayıtlı kuşlar kolay kolay satılmıyor veya elden çıkarılmıyor. Bunların bir derece yaptığını veya yarıştığını hiç sanmıyorum. Postalarının hepsi orjinal posta, Eğer posta güvercinine ciddi anlamda heves ettiysen bence derneklerden bir çok bilgi alabilirsin. Pendik posta güvercinleri derneği, İstanbul Posta Güvercini Derneği v.b. bir çok dernek var. Şu an neredeyse tüm derneklerde yarış sezonu açık bence yakınında böyle bir dernek varsa uğra çok faydalı olacaktır. Birde posta güvercinlerin de beyaz istenmeyen bir renktir haberin olsun. O kuşlar tamamen renk için türetilmiş ve atmacalara açık davetiye olan kuşlardır. posta güvercini beslemek gerçekten çok zahmetli bir bir o kadarda zevkli bir bir uğraştır.

melihodaman' Alıntı:
Ayaklarındaki künyeleri biraz zor bulursun. Çünkü federasyona kayıtlı kuşlar kolay kolay satılmıyor veya elden çıkarılmıyor. Bunların bir derece yaptığını veya yarıştığını hiç sanmıyorum. Postalarının hepsi orjinal posta, Eğer posta güvercinine ciddi anlamda heves ettiysen bence derneklerden bir çok bilgi alabilirsin. Pendik posta güvercinleri derneği, İstanbul Posta Güvercini Derneği v.b. bir çok dernek var. Şu an neredeyse tüm derneklerde yarış sezonu açık bence yakınında böyle bir dernek varsa uğra çok faydalı olacaktır. Birde posta güvercinlerin de beyaz istenmeyen bir renktir haberin olsun. O kuşlar tamamen renk için türetilmiş ve atmacalara açık davetiye olan kuşlardır. posta güvercini beslemek gerçekten çok zahmetli bir bir o kadarda zevkli bir bir uğraştır.

düz beyazların % 90 ında damarlılık özeliği yok nedense. ama bazı çil postalarda baya bir damarlılık var ama renk den dolayı açık hedef oluyorlar. ama dereceye girmiş renkli kuşlarda mevcut. bende bir ara merak sarmıştım ama merak kısa sürdü :D

Geri