BALKONDA TAKLACI YA DA KELEBEK BESLENİRMİ ACİL!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lakarar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

lakarar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
batuhan kökdemir
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar benim bu cumartesi 1 çift baskam geliyor ve ilk defa kuş besleyeceğim ama 1 çift yetmiyor taklacı ve kelebek besleyebilirmiyim diye soruyorum.Çünkü;bazı insanlar hatta çoğu balkonda rahat kelebek besleneceğini söylüyor fakat bazılarıda balkonda taklacı beslenmez bazıları da beslenir diyor ikilemde kaldım ne olursunuz acil yardım edin...

Yardım edecek kimse yok mu?

OYUNLU TAKLACI BALKONDA OLMUYOR..!

Sence neden olmuyor? Bende 1 çift şekeri var beslenir mi o tür?

OYUNLU KUŞLAR BALKONLARA İNERKEN TAKLA ATIYOR. YUKARI DOĞRU ÇIKIYORLAR..İNEMİYORLAR..GÜNLERCE ÇATILARDA İNMEYE UĞRAŞIYORLAR..AÇ- SUSUZ EZİYET ÇEKİYORLAR.ŞİMDİ ANLATABİLDİM Mİ?

KISA GAGALI PAÇALI GÜVERCİNLERDE SEVİMLİDİR..YERİNİZ İÇİN UYGUN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM..

Teşekkürler verdiğin bilgi için ama çoğu kişi diyor ki balkonda şekeri,bursa,ve bazı mardin türleri beslenir diyor bana önerebileceğin kuşlar nedir?

kardeşim bak eğer balkon son kattaysa beslenir taklacı.ama ara kattaysan çok zor olur taklacı beslemen.ama şöyle bişey de var "taklacı var taklacı var" anlatabildim mi.yani bazı türleri az takla atarlar.özellikle şebap türde olanlar.ama mesela oda içinde takla atan bi kuşu hayatta ara kattaki bir balkonda besleyemezsin.son katta besleyebilirsin deme nedenim de eğer karşıda bir bina olursa oraya konup ordan rahatlıkla gelebilirler.ama senin yerinde olsam düz uçan ve pırıltıya bakan yani istediğin zaman indirebileceğin kuş beslerdim.taklacı kuşu eğer uçuracaksan çok sıkıntı yaşarsın.illa paçalı beslicem ve uçurcam diyorsan kelebek besle.ama farketmez diyorsan da baska ya da bursa besle.umarım yardımcı olabilmişimdir

Önerin için çok teşekkürler.Ben 5 katlı bir apartmanın 5. katında oturuyorum ve çevremdeki binaların yüksekliği benle aynı hatta biraz düşük.Bu konuda ne dersin?

lakarar' Alıntı:
Önerin için çok teşekkürler.Ben 5 katlı bir apartmanın 5. katında oturuyorum ve çevremdeki binaların yüksekliği benle aynı hatta biraz düşük.Bu konuda ne dersin?
beslersin kardeşim ama taklacı beslememen senin için daha iyi olur.

Şuan bende 1 çift baska ve 1 çift şekeri var.Balkona salmalık yaptım güzel günlerde içine bırakıyorum ve çevreyi izliyorlar fakat ben balkonda da yani yerdeyken yem vermek istiorum ama aşağı atlarlar diye korkuyorum.Bazıları ayağını bağla dedi ama bilmiyorum uçmaya kalkarsa yere çakılır diye bu konuda ne diyorsun ve ne kadar süre sonra kanatlarının bandını çıkarmalıyım?İlginiz için çok sağolun.

ayagını sakın baglama.asağı atlama konusunda evet atlarlar hiç düşünmeden hem de.sakın başı boş bırakma onları.file tarzı bir malzemeyle balkon demir aralıklarını kapatabilirsin.sonra bırak gezinsinler balkon içinde.yıkarsın sonra.ama dediğimi yapmadan sakın bırakma kanatları bantlı şekilde.alışma konusunda da taklacılar daha çabuk alışıyorlar genelde.10 15 gün bantlı tut.fazla uzatma bu süreyi çünkü kanatları tutulabilir.10 gün kaldıktan sonra erkeği serbest bırak sonra alıştığını gözlemlersen dişileri de bırakırsın.bazıları 5 6 günde alışcaklarını söylüyor ama bence en az 10 gün bekletmende fayda var.

bango vb düz uçan kuş beslemen daha iyi kardeşim

Geri