BALKONDAKİ KÜMESİM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hasan_22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

hasan_22

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
HASAN SOYAK
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kuşlar

ARKADAŞLAR YORUMLARINIZ BEKLİYORUM SELAMLAR

Selamlar.
Hasan bey güvercinleriniz için güzel bir ortam olmuş. Sanırım saya resimdeki güvercinler. Peki balkona nasıl alıştırabildiniz bunları. Uçuruyormusunuz? Paylaştığınız için teşekkürler.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Selamlar

Elinize ve emeğinize sağlık, güle, güle kullanın benim bir iki noktada yorum ve sorularım olacak, salma yerle bir sanırım yani fayans ile arasında bir boşluk yok burası bir balkon olduğuna göre yağmurlarda su akarına göre salmaya su girebilme riski olabilir mi ayrıca salma kapalı durumdayken kapılarını net göremediğim için söylüyorum havalandırma olayı nasıl organize edilmiş. Son olarak yuvalıklar biraz iç içe olmuş gibi geldi bana kuş sayısına göre salmada ileri dönük üreme durumları dikkate alınarak mı hesaplama yapılmış bu konular da bilgilendirmenizi rica ederim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

hüseyin bey kuşlarımı uçuruyorum alıştırma konusunda çok fazla kuş kaçırdım ama en sonunda alıştırdım hepsını suanda yumurtaları var zaten genelının selamlar
aykut bey yagmura karsı ustunde naylon var altlarınıda köpuk ile doldurdum arkasınada strafor döşedim kapladım eger fark ettıysenız kumesın sol tarafında bıtane boru vardır oda havalandırma borusudur kümesın kapısında ıkıtane ufak tel vardır şuanda kuslarım cok fazla oldu ordan 10 tanesını gonderıcem e malum balkonda fazla olmuyor selamlar

Bende balkonda besliyorum, benim balkonun ustu acık ust katta olduğu için ,kuşların inmesinde sorunum yok, fakat balkonum dar 3 m2 acık alanım var yer olarak,4o yakın kuşum var, kumesimim tabanı 2.5o ye 1 metre ,kumesi catının altına gömdüm ,balkonum yan cebheye baktığı için ,altımda catı var dolasıyla camaşırdı,komşuydu derdim yok,kimseye rahatsızlık vermiyorum en önemlisi bu.

Kelebek ağırlıklı kuşlarınız ,maşallah diyelim, kuşların önünden taşı kumu eksik etme derim, paylaşımın için sağol.

SELAMLAR
Hasan bey kuşlarınız ve kümesiniz maşallah çok güzel allah nazardan saklasın sağlıklı bol yavrulu günler dilerim.
Paylaşım için teşekkürler...

Kümes için epey emek sarfedilmiş ve güzel bir şey de çıkmış ortaya ama 2 veya 3 metrekarelik bir kümese 30 a yakın güvercin doldurmak hiç bir zaman sağlıklı olmaz. Bu işin ideal hesaplama şekli metrekareye en fazla 4 adet kuş olmalıdır.

hayrettın bey doğru soyluyosnu bende bunun farkındayım aslında ama insanın gozu doymuyor bıde kelebek hastasıyım nerde hosuma gıden kelebek gorsem hemen alıyorum burdan 10 taneden fazla kus cıkarıcam selamlar

arkadaşlar su anda eyrim kalmadıqı için bende balkonda besliorum bende alıştırdım hasan arkadaşım gibi uçuruorum su anda taklacı kuslarım war selamlar

çok güzel bir kümes tebrikelr benimde balkonda böyle bir kümesim var küçük ama çpk güzel valla seninkide benimki gibi

Çok güzel bir kümes bence. Bende şu anda balkona uygun bir kümes yapıyorum.At alt 4 bölümden oluşan ve her rafta bir çift kuş barındıracağim bir kümes düşünüyorum. Oynar ve çakal düşünüyorum. Elinde fazla olanlardan istifade edebilirim. Kümes bitsin fotoğrafını da yollıcam inşallah. Mardin' den herkese selamlar

merhaba şu balkonda kuş uçuranlara hayran oluyorum.Komşular çok iyi olmalıki rahatsınız herhalde çünkü ben bahçede bile beceremedim.En ufak bir tüyde bile şikayet oldu.Şu an bahçede kapalı salmalarda besliyorum.Size imrendim valla bol sağlıklı bir sezon dileğiyle.

Hayırlı olsun.Güle güle kullanın inşallah bol sağlıklı yavru alırsınız.
Saygılar...

valla komsular hıcte ıyı degıller beledıyeye sıkayet ettıler kusların hepsını kaldırmak zorunda kaldım uzgnum ama en sonunda başka bı yerde bı teras buldum orda ucurcam nasıp olursa selamlar

ustam kumesin gercekten cok güzel olmuş ellerine saglık kuşlarından öyle güzeller yanlız biraz azaltsanız şu kuşları 1-2 ırk besleseniz daha iyi olucak

arkadaşım kümesin çok güzel eline sağlık bu hafta bende yapıyorum malzemem hazır inşallah güzel bişeyler cıkar ortaya.birde senin kümesin ölcülerini yzarsan cok sevinirim saygılar

İnsan kuş sever olunca balkonda beslemesi çok normal. 1974-78 arası İzmir'de kuşlarımı balkonumda yetiştiriyor ve de uçuruyordum. Bugün de Kocaeli'de kümesim yine balkonda. izmir deneyimimdeki en büyük sorunum, tayinim Erzurum'a çıkmış, kamyon yüklenirken, kümeslerini bozmuş olmama karşın 30 kuşumun verdiğim arkadaştan balkonuma geri dönmesi olmuştu(Urla'dan- Göztepe'ye). Kuş işi duygu işi. Bugün ikinci kümesi bahçeye yaptırdım. Arkadaşların uyarısı doğru benim kümeste de 27 kuş var. Kapasitesi en çok on olmalı. Paylaşım için teşekkürler.

slm kardeşim kuşların gerçekten güzel balkonda beslemek sana sorun olmuyomu :haha:

Geri