Balkonuma Güvercin Yumurtladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Thalma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 859
T

Thalma

Misafir
Merhabalar;
Yaklaşık 1 hafta önce pek kullanmadığımız balkonumuzda paspasın yanına güvercinler yuva yapmış ve yumurtladığını farkettim, hayvanlar rahatsız olmasın diye hiç karışmadım ve dün 2. yumurtayıda yumurtlamış. Şu anda sürekli kundakta bekliyorlar, soruma gelirsek;
Üstadlar güvercinlerden hiç anlamam fakat bu canlıları hiç rahatsız etmek istemiyorum ama yardımım dokunabilir mi acaba?
Yuvalarını çalı çırpıyla genişletmeli miyim?
Arada yem ve su veriyorum ertesi güne hepsini silip süpürüyorlar :) ama vermekle hatamı ediyorum sizce? Eğer ver derseniz de özellikle neler vermeliyim?
Yavrular çıktıklarında bir şey yapmama gerek var mı sonuçta balkon geniş hareket alanları fazla olacak bunun bir zararı olabilir mi?
Yoksa hiç ellemeyip kendi hallerinemi bırakayım?
Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler..
Bu arada dipnot; Yanlış anlaşılma olmasın yuvasını süpürmeye çalışmadık fırça zaten o şekilde duruyordu. Herhalde fırçanın yumuşaklığı rahat ettirmiş olsa gerek diye düşündük yanındaki boşluğu doldurmuş tam ortasına yayıla yayıla oturuyor. :)
Resimler Aşağıdadır

EGlrIF.jpg

ODNrwm.jpg

Çok güzel bir çift yabani güvercininiz olmuş :) Siz bişey yapmayın doğa gerekeni yapacak kuşlar yumurtadan yavrularını çıkartacak ve uçup gideceklerdir. Ancak bu yavrulardan sonra yumurtlamalarına müsade etmeyin. Kümese çevirmesinler balkonunuzu.

Buğday alin bir erkek bir dişi günde bi caybardagi yeter yuvaya ellemeyin yumurtadan kalkar yağmur şu görmüyorsa sıkıntı olmaz bir kaba şu koyun yeter dişi kalkar yer içer erkek o kalkınca yerine geçer 2. Yumurtadann18 gün sonra yavrular çıkar imkanınız varsa buğday mısır kırığı alırsanız daha iyi olur yavrulara daha rahat kusar yemi erkek kusa yavru beslemek için besin aramaya gitmesine gerek kalmaz unutmayın o kuş evinize bereket getirir

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri