Balkonuma Nasıl Kümes Yaparım???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arjenince
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K

arjenince

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Arjen İnce
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
ben snn yerinde olsam keresteciye git orda her boyutta kümes için tahtalar var 4-5tane alsan yeter kümesini yine boyunun yarısı kadar yapsan ii olur kuşların rahat eder yerin musait deilse o kümesin tam 3katı boyunda kümes yapsan 8-10tane kuş girer

Çok yardımcı oldun teşekkür ederim.Diğer yorumları bekliyorum.

arkadaşım bul 1 tane palet git orman ürünleri satan yerler var yada inşaatlardan 5 10 kalas al ne kadar boy yapacaksan ona göre kes paletin tarafına çivile sonra git nalbura köpükler var izolasyon için kullanılıyor onları çak çatısına yanlarına birde kapı sistemi yaparsın olur biter hem sıcak olur hem güzel olur sigara içmiyorsan bi tornavidayı ısıtır delik açarsın hava giriş çıkışıda rahat olur

dostum balkon için bende bir kümes yapmıştım örnek olarak onun resmini koyuyorum belki buna benzer birşey yapabilirsin...10 tane kuşu rahat alır.bu tip birşey düşünebilirsin...
xqfl.jpg

Ama benim balkonumu görmedinmi o yüzden bu kadar bişey yapamam.

8-10 kişilik daha küçüğünü yapamazsın zaten kuşların içinde rahat hareket etmesi lazım. balonuna iyice baktım bu büyüklükte rahatlıkla bir kümes yapabilirsin.. tabi yien sen bilirsin ben sadece sana örnek olsun diye gösterdim.

Selamlar,

Benim terasa yaptığım kümesim.Umarım bir fikir verir sana, kolay gelsin.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Ekli dosyalar

• yenı salma 001.webp
    yenı salma 001.webp
    940 KB · Görüntüleme: 16,444
Aykut abi gerçekten çok güzel bir örnek bu arada yaptığın madde hangi tür tahta?
Teşekkür Ederim.

Selamlar,

Kullandığım malzeme, iki adet palet altlığı, osb, çercevesi için 5*5cm tahta, çerceve montajı için köşebentler, çatı için kaplama, önüne tel ızgara, içinin malzemesi olarak da taban ızgarası limon sandığı yuvalıklar için.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Not : Buda bekarlar için yaptığım kümesimin resimleri ;

Ekli dosyalar

• bekar salması 003.webp
    bekar salması 003.webp
    865.2 KB · Görüntüleme: 9,657
  • bekar salması 005.webp
    bekar salması 005.webp
    981.1 KB · Görüntüleme: 9,510
  • bekar salması 008.jpg
    bekar salması 008.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 9,307
  • son durum bekar salması 006.webp
    son durum bekar salması 006.webp
    1.6 MB · Görüntüleme: 9,323
evet hocam güzel kümesler işde balkonuna bu kadar kümes yapmayan beslemesin bence neleri var adam kuşa 100 tl veriyor ama gel gelelimki kutuda besliyor 100 tl ye kuş alacagına 80 tl ye kümes yap 20 tl ye 2 çift kuş al uçur izle kaçan indirirsen birde zevk işde ileride paranı biriktir yine al istedigin kuşu

Geri