balkonumdaki oyun kuşlarımın kümes görünümü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bekir79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bekir79

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Bekir ÇAMUR ÇANKIRI
Meslek
DARULACEZE İBB
İlgi Alanı
Kediler
selamun aleykum herkeze merhaba.
kümesin içgörünüşünün videosunu sizinle paylaşmak istedim.
ışıklandırma, ahşap lambiri tavan, duvarlar havuz fayansı, havuz fayansı üzerine yerler plastik ızgara, kumesi yıkamak için musluk tertibatı ve kümes içi su gideri, kombi tesisatı ısıtma, tünekler, yuvalık, kuşlar için ecza deposu, tavandan havalandırma ve salma,

[izlesene]6631126[/izlesene]

Maşallah emeğinize sağlık..Kümesde kuşlarda harika...Allah nazardan saklasın.

Diğer konunuza yazmıştım fakat ayrı bu konu daha açmışınız burdanda yazmak istedim aynısını...

Bekir hocam kümesin güzel gerçekten temzilik yönünden hele çok beyendim dicek birşey yok.Fakat ısınma olayını ben önermiyorum niye dersen kuşlar mevsimsel tüylerini gelicek olan mevsime göre dizerler ona göre hazırlıklı olurlar böylece kışın yada yazın daha rahat geçmesini sağlarlar tüy dökümününde amacı budur.Misal kendimizi örnek verirsek kışın evin içinde sıcak yerde oturup tv izledik dısarı çıkcak olursak soğuk olduğunda üzerimize vucut ısımızı koruması için kalın birşeyler almadan olduğumuz gibi çıkarsak soğuk yada rüzgar çarpar hasta oluruz.Kuşlarıda bu açıdan düşünün kuşların kemesten cıkarken üzerine ceket mont alma gibi lüksü yok nasıl mevsimsel tüyü düzdüyse o tüyle kendini korur.O yüzden ısıtma sistemini kullanmamanı tavsiye ederim yoksa kuşların sürekli tüye girer çıkamaz buda karın ağırısı ve iç kuruma yapa bilir.Saygılar iyi beslemeler...

serkanfvz' Alıntı:
Diğer konunuza yazmıştım fakat ayrı bu konu daha açmışınız burdanda yazmak istedim aynısını...

Bekir hocam kümesin güzel gerçekten temzilik yönünden hele çok beyendim dicek birşey yok.Fakat ısınma olayını ben önermiyorum niye dersen kuşlar mevsimsel tüylerini gelicek olan mevsime göre dizerler ona göre hazırlıklı olurlar böylece kışın yada yazın daha rahat geçmesini sağlarlar tüy dökümününde amacı budur.Misal kendimizi örnek verirsek kışın evin içinde sıcak yerde oturup tv izledik dısarı çıkcak olursak soğuk olduğunda üzerimize vucut ısımızı koruması için kalın birşeyler almadan olduğumuz gibi çıkarsak soğuk yada rüzgar çarpar hasta oluruz.Kuşlarıda bu açıdan düşünün kuşların kemesten cıkarken üzerine ceket mont alma gibi lüksü yok nasıl mevsimsel tüyü düzdüyse o tüyle kendini korur.O yüzden ısıtma sistemini kullanmamanı tavsiye ederim yoksa kuşların sürekli tüye girer çıkamaz buda karın ağırısı ve iç kuruma yapa bilir.Saygılar iyi beslemeler...

yorumlarınız ve düşünceleriniz için teşekkür ederim.
serkan kardeşim. ıstma tertibatı konusunda sana katıldıgım yanlar var. ancak hayat tecrübelerle geçiyor kendi tecrübelerim dogrultusunda ısıtma tertibatı kullanıyorum. herkuş mevsimsel tüy zamanı tüyünü telegini dizer. bazı hastalıklar ve ve belirtiler haricinde giremez. tüye girmesi içerinin ısı dengesine göre degil mevsimin ve metebolizmanın uyumuna göre dizer yani saglıklı bir kuş saglıklı bir kümes bakımından geçer. bu tesisatı kurmadan evvel kışın yavru almada anaçların soguktan kırılmasında eşlemede yazbaşına kırılan kuşlarla hastalıklarla mücadele ediyordum. bu da şu demek degil aç petegi sonuna kadar kuşları ısıt. kışın kuş uçurmam dinlendirim. eger uçurursam sıcak ve dış ortamın soguklugu etkileyip kırılmalar yaşanacaktır. ancak bunu uygulamıyorum. içersi ısı derecelidir. ısısını 19 derecede her kış tutarım bir kuşum henüz daha kışın kümesin içindeki tertibatttan tüye girmiş degil. yavru alımında çok dez avantazlar var. ALLAH ŞÜKÜR yaz kış saglıklılar. tekrardan bilgilerini paylaştıgından ötürü serkan kardeşim teşekkür ederim.

oğuzz26' Alıntı:
Maşallah emeğinize sağlık..Kümesde kuşlarda harika...Allah nazardan saklasın.

teşekkür ederim kardeşim

mazidenbiri' Alıntı:
maşallah gerçekten güzel kümes kuşlarda güzel
,teşekkür ederim dursun kardeşim

Maşaallah çok güzel düşünülmüş ısıtma konusunda da arkadaşa çok fazla katılamıyorum, bende kışın ısıtma kullanıyorum ama bunu çok şiddetli soğuklarda minimum derecede yapıyorum, sizde öyle yaparsınız sorun ortadan kalkar gibi geliyor bana. Çılgın gibi bir sıcaklığa gerek yok ama çok ağır soğuklarda mecburen azıcık açarsınız.

alger' Alıntı:
Maşaallah çok güzel düşünülmüş ısıtma konusunda da arkadaşa çok fazla katılamıyorum, bende kışın ısıtma kullanıyorum ama bunu çok şiddetli soğuklarda minimum derecede yapıyorum, sizde öyle yaparsınız sorun ortadan kalkar gibi geliyor bana. Çılgın gibi bir sıcaklığa gerek yok ama çok ağır soğuklarda mecburen azıcık açarsınız.

teşekkür ederim hakan bey,
sıcaklık konusunda hem fikirim yukarıdada bunu izah etmiştim. birkaç şeydeha ekliyebiliriz.
kış şartlarında belirli bir derecede kumesin sıcaklıgını tutuyorum.
içerinin soğuğunu kırmak amaçlı. ve bununla beraber arkasından dez avantajlar oluşuyor.
kuşlar soguk ortamda büzüşmesini hareket kabiliyetinin kısıtlanmasını hatta bununla beraber kanat tutulmaları belirli bir zamansonra urlanma kanatta şişkinli halsizlik gibi beden rahatsızlıklarını minimuma indiriyor. rahat eşe gelme rahat yavruya bakma. yaza hazırlık olan kuşlar için ideal bir dinlenme en azından benim yaşayarak tecrübem diye bilirim.

bekir79' Alıntı:
alger' Alıntı:

teşekkür ederim hakan bey,
sıcaklık konusunda hem fikirim yukarıdada bunu izah etmiştim. birkaç şeydeha ekliyebiliriz.
kış şartlarında belirli bir derecede kumesin sıcaklıgını tutuyorum.
içerinin soğuğunu kırmak amaçlı. ve bununla beraber arkasından dez avantajlar oluşuyor.
kuşlar soguk ortamda büzüşmesini hareket kabiliyetinin kısıtlanmasını hatta bununla beraber kanat tutulmaları belirli bir zamansonra urlanma kanatta şişkinli halsizlik gibi beden rahatsızlıklarını minimuma indiriyor. rahat eşe gelme rahat yavruya bakma. yaza hazırlık olan kuşlar için ideal bir dinlenme en azından benim yaşayarak tecrübem diye bilirim.

:tamam:

Video açılmıyo,link varsa atın ordan izleyelim..."DADAŞ"

dadaş' Alıntı:

üzgünüm dadaş kardeşim benden degilde video eklediğim (izlesene) de sıkıntı var bazılarını belirli bir süre sonra siliyor.
site görevlisindende rica ediyorum videoları düzenlememe izin versin attıgım videoları düzenliyemiyoruz.

Hay maşallah :) Şöyle bir kümes nasip olmadı. Ama yapıcam. Darısı başıma :)) Hastalıksız kümesler dilerim abi :)

izleyemeyen arkadaşlar için tekrar yüklüyorum izlesene.comda sıkıntı var siliniyor.
[izlesene]6632286[/izlesene]

bekir79' Alıntı:
izleyemeyen arkadaşlar için tekrar yüklüyorum izlesene.comda sıkıntı var siliniyor.
[izlesene]6632286[/izlesene]
Hay '' MAŞALLAH'' Toprağım çok güzel olmuşta fazla hijyen iyi değil kuşların toprağı var mı? Kuşlar kırılır toprağa ayak basmayınca özellikle yavruların metabolizması ve bağışıklığının güçlenmesi için mikroba adapte olmaları alışmaları lazım kuşlarıda kırgın gördüm. SAYGILAR

TEŞEKKÜR EDERİM YERDE BESLEME İMKANIM OLMADIGINDAN TOPRAKLARI VE MİNARELLERİ KÜMESE TAŞIYORUM. KUŞLAR ALLAHA ŞÜKÜR SAGLIKLILAR. TÜYDELER

bekir79' Alıntı:
dadaş' Alıntı:

üzgünüm dadaş kardeşim benden degilde video eklediğim (izlesene) de sıkıntı var bazılarını belirli bir süre sonra siliyor.
site görevlisindende rica ediyorum videoları düzenlememe izin versin attıgım videoları düzenliyemiyoruz.
Neyse sağlık olsun Bekir abicim başka videolarını izleriz artık :)

çok güzel hayırlı olsun, toprak ihtiyaçları için ahşap uzun bir kaplık yapıp onun içerisine toprak ekleyebilirsiniz. ayrıca imkan var ise hayvanların önünü dışarıyı görebilmeleri için camdan geniş sürgülü bir pencere koysanız ve pencereye tüneyip etrafı seyredebilmeleri için oraya da ahşap monte etseniz (sıkıntı stres yapmasınlar) daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. sağlıklı kümesler dilerim..

devir' Alıntı:
çok güzel hayırlı olsun, toprak ihtiyaçları için ahşap uzun bir kaplık yapıp onun içerisine toprak ekleyebilirsiniz. ayrıca imkan var ise hayvanların önünü dışarıyı görebilmeleri için camdan geniş sürgülü bir pencere koysanız ve pencereye tüneyip etrafı seyredebilmeleri için oraya da ahşap monte etseniz (sıkıntı stres yapmasınlar) daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. sağlıklı kümesler dilerim..

bilgi paylaşımınızdan ötürü teşekkür ederim. toprak ihityaçlarını hazır poşetlerde haftada bir veriyorum. ayrıyeten balkondaki saksıların topraklarından faydalanıyorlar. dedeginiz sistemi çatıya 1,5 a 1,5 çevirip toprak dökerek ileriye dönük yapma fikrim var ancak çatı çok meyilli. tavandan ışık alabilecek sürgülü saydam kapak var. burdanda giriş çıkışlarını saglıyorlar. ayrıyeten kumesin pvc camlı kapısından rahat güneş alabiliyorlar. tekrardan teşekkür ederim.

bekir79' Alıntı:
bilgi paylaşımınızdan ötürü teşekkür ederim. toprak ihityaçlarını hazır poşetlerde haftada bir veriyorum. ayrıyeten balkondaki saksıların topraklarından faydalanıyorlar. dedeginiz sistemi çatıya 1,5 a 1,5 çevirip toprak dökerek ileriye dönük yapma fikrim var ancak çatı çok meyilli. tavandan ışık alabilecek sürgülü saydam kapak var. burdanda giriş çıkışlarını saglıyorlar. ayrıyeten kumesin pvc camlı kapısından rahat güneş alabiliyorlar. tekrardan teşekkür ederim.

rica ederim, etrafı seyredebiliyorlarsa strese bağlı hastalıklar olmayacaktır. sağlıklı kümesler..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri