Bango İle ilgili..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan _maestro_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

_maestro_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
muammer
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
öncelikle merhaba;
arkadaslar sorum şu;
bango güvercinini yawruluktan ıtıbaren eğitsem nokta yukseklıge cıkarabılırmıyım bole bır performans gosterırlermı.
normalde Budapeşte yüksek uçucusu ve kelebek guvercınlerını beraber ucuruorm.bu guvercınler nokta yukseklıkte saatlerce ucuorlar.Ama eskıden beri içimde bango sevgısı vardır.bır cıft aldım damızlık.ama yawrularını ucurmayı dusunuorm.arkadaşlar yorumlarınızı beklıorm.

Teşekkürler.

bence nekadar ugrasırsan ugras bango tarzı kuşlar kelebek kuşlar gıbı yuksek ucmazlar.

Bendede bango var, telde beslenen ,dışarıyı görmeyen bangolar ,damarsız oluyo yerini kaybedebiliyor ama yavruları alıştırırsanız hem damarlı oluyor hemde sineğe cıkabilir.Bendeki kendi yavrularım yuksek ucuyor.

Ben şuana kadar kostüm harici bango besleyen yetiştiriciye rastlamadım.Bence bangoda 2 ye ayrılmıştır performans ve kostüm olarak.Bunun nedenide bulgaristanda bangoların üzerinde güzel kostüm elde edebilmek için çok değişik kanlar sokulmasıdır bence.Şuana kadar gördüğüm bangoların vücut yapısının 2 3 saat sinekte kalacak donanımını kaybettiğine inanıyorum.Okadar narin görünüyorlarki havada hafif bir rüzgara kapılsa yaprak gibi savrulacak sanıyor insan.İşallah eline fazla bozulmamış birkaç bango geçerde uçurursun.Nasip olursa bende izlerim gözlerimin pası gider :) Saygılar...

Bangoyu bilmem ama bir çift baskam var gençken aldım.Alıştıklarında ucurdum.1 ay kadar alcaktan uctular.Şimdi havalar guzelken uçurduğumda noktayı bırak gozden kayboluyorlar.Şimdi yanlarına kelebek atıyorum.Süper ucuyorlar.Yuksek istiyosan baska derim.Ama her baskada bir olmuyor.İyi günler.

selam
Ben bango beslemiyorum ama yetiştirenlerin ne kadar zahmetle yavru büyüttüklerini biliyorum.Hem yumurta verimi diğer kuşlara göre düşük ,hemde yavru büyütebilmek çok zor.Bu yüzden iyi cins bangolar ucurulmuyor ama bundan 22 ,23 sene evvel bango ucuranlar vardı ve gözden kaybolurcasına yükseliyorlardı.Bence yükselmez diye bişey olamaz.Şimdi adam bir takımına dünya para veriyor .E yavru almak zor senede ya 1 ya 2 yavru tabiki kıyıpta ucuramıyorlar.saygılarımla.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
bendeki bangolar öyle ufacık tefecik deil.normal bildigimiz yerli kırmızıkanat bangolar boyları baskalar kadar hemen hemen.gaga fln normal bulgarlara pek benzemıor kırık oldugunu sanmıorm.

Sa arkadaşlar ben ismail bana 1 adet erkek bango lazım bnde kırmızı kanatlı bango güllü varda eş arıyorum bu numaradan bana ulaşabilirsiniz ama saat aksam 07:00 de arayınız lütfen. diger numaram bu hep acık ev numarası burdanda ulaşabilirsinz. Hediye Eden varsada arasın..

tel yazmak yasaktır kus almak için alım satım bölümüne baslık açmalısınız

alkan' Alıntı:
bence nekadar ugrasırsan ugras bango tarzı kuşlar kelebek kuşlar gıbı yuksek ucmazlar.
hiçbir kelebegin uçamadiği yükseklige ve uzun süreyi bangolar daha rahat uçabilirler. bangolar diyerek konuyu genel bango yani kısa gagalı kuşları kastetmişiniz ama birde budapeste demişsiniz yanı budapestelerde aslıdna bir bango ailesi mensubudur.

bende kelebek ve bango besliyorum başka ırklarda besledim başka cins kuşlarda seyrettim ama bir bango yani bango ailesine mensut olup isimleri farklı adlandırılan ( sırp tip budapeşte orik ( iran yüksek uçucusu- tahranda denir) gibi yüksek uçan bango ailesine mensup kuşlar izledim kelebeklerden daha fazla yüksege çıkarlar ve uzun süre o yüksekliklerde uçarlar.( gece karanlıgıda dahil.

erkek bango lazım bana beyler dişi ile eş yapacagım mesaj gönderin fiyatta anlaşalım..

mkat' Alıntı:
erkek bango lazım bana beyler dişi ile eş yapacagım mesaj gönderin fiyatta anlaşalım..

ismail kardesim kus alım satım bölümünde baslık açarak istediginize ulasmalısınız
bu sekil yazısmalar yasaktır

Geri