Bango ırkı güvercinlere, resimlerle genel bakış.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K

gokay

Üye
Siteyi ziyaret et
Kanat , kuyruk denilen bangolar.

Kuyruk renginde olan bango.

Düz renkte olan bango.

Boncuri denen bango.

Kanat renginde olan, beyaz kuyruk da denilen ,bulgar bangosu.

Düz renkte olan siyah japon bangosu.

Macar bangosu (öndeki çift)

Denizli bangosu (azman)

Konya bangosu (taklambaç)

Resimlerini bulamadığım, mısırı bangolar,ve alman bangoları var, daha unuttuklarımda olabilir.İyi seyirler.

paylaşım için teşekkür ederim Gökay bey,yalnız şu meşhur türk bangosu veya konya bangosu denilen(takımı için 4000 lira istenilen kuşlar)onların resimlerinden bulamazmıyız..?

Şahsen Ben Bulgar Bangosunun Üzerine Tanımam...

Mrb nızam abıcım paylaşım için teşekkür ederim.Ben manisa alaşehirde oturuyorum.Bizim burada bu kuşlara mısıri veya bulgar mısırı dıye tabır edıyorlar.Bunları nasıl ayırt edecegiz.Dün izmir pazarına gittim oradada aynı isimle anılıyorlar.Çok sevdigim ve begendigim bir ırk bu türler arasındaki farkı söyleyebilirmisiniz.Bu iki tür bırbırıne karışmış durumda aralarındakı fark ne.Sadece kuyruk olanlarada kuyruk rengiyle hitap ediliyor.Konu hakkında bir fıkır beyan ederseniz sevınırım saygılar.

Fatih kardeşim, bulgar bangolarının kanatları renkli olur, kuyruk ve diğer kısımları beyaz olur.Kanat kuyrukları renkli olanlar ülkemizde daha cok bulunan bangolardır.Mısıri bango gunumuzde yok denecek kadar azdır. ben görmedim şahsen, İzmir tarafında mısıri dedikleri kuşların gagası, baska kuşu gibi uzun, onlar mısıri değiller, mısıri bangolar,kanat kuyruk renginde olan kuşlardır,gögsü güllüdür, boyları ufaktır, gagaları adından anlaşılacağı gibi cok kısadır.

Bango beslemek zevklidir fakat yavrusunu büyütmek cok meşakatli iştir. bakıcı kuşlarınızın olması lazımdır.

Geri