BANGO VE BANGOCULUK-ZAFER KIR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zfrk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

zfrk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Zafer KIR
Meslek
Memur
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
GÜNÜMÜZ BANGOCU LUK OLMALI.TABİİ BU BENİM ŞAHSİ FİKRİM.NEDENN??BAZI ESKİ BANGOCU (MISIRİCİ) ABİLERİMİZ BÜYÜKLERİMİZ HALA KENDİLERİNİ ESKİ GÜNLERE YAD ETTİKLERİ İÇİN 40 - 50 SENE ÖNCESİNİN KUŞLARINI (BANGO-MISIRİ) ANLATIP ANLATIP DURMAKTALAR.NE BİZİM ELİMİZDEKİ KUŞLARI BEĞENİYORLAR NEDE BAŞKASININ KUŞLARINI BEĞENİYORLAR VARSA YOKSA KENDİ KUŞLARI VE GEÇMİŞİN MUHABBETİNİ YAPIP DURUYORLAR.LAKİN BİZİM VEYA BİRİNİN ELİNDE İYİ Bİ MALZEME OLUCAK KUŞ GÖRDÜLERMİ Bİ ŞEKİL ONU ALMAYA ONA SAHİP OLMAYA ÇALIŞIYORLAR.BİZLERDEYKEN KÖTÜ ONLARA GEÇTİĞİ ZAMAN 10 NUMARA KUŞ OLUYO.BÖYE DE Bİ DURUM VAR.BU GEÇMİŞLE YAŞAYAN ABİLERİMİZ YA BİZE YOL GÖSTERSİNLER YADA ÖNÜMÜZÜ AÇSINLAR.ŞU VARDI BU VARDI DEMESİNLER ŞAYET ELLERİNDE VARSA BİŞEY GÖSTERSİNLER GÖRELİM.BİZDE ONA GÖRE UĞRAŞALIM. BİZLERİN DEDE KORKUT HİKAYELERİYLE GEÇİRECEK ZAMANI KALMADI .BİRAN ÖNCE ELİMİZDEKİ BANGOLARLA EN İYİLERİNİ YAPMAYA ÇALIŞARAK BANGOCULUĞU GELİŞTİRELİM.BÜYÜKLERİMİZ BİZLERE KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLSUNLAR .VEYA BİZLERİ BİZE BIRAKSINLAR.

ZAFER KIR

aynen abi bizim ordada hacı dayı var.adamın yürüyecek hali yok oturduğu yerden bizim kuşlara kuş dürtüo.ben onunkini indirince gelio babamın yanına 2 ağlıo orda yok yavrusu var yok şusu var babamda ver olum dio kuşu alıp gidio:)

Foruma hoş geldiniz Zafer bey;
Herkezin kuşu kendine güzeldir.Unutmayalımki iyinin iyisi vardır her zaman.Her ırkta olduğu gibi bangoyu tcaret için besleyende çok.Bu kuşları beslemek üretmek hayli masraflı, herkez bir şekilde emeğinin hakkını alacak.Eski bangoları görmek günümüzde cok az, eskiden bangolar uçurulurdu ,bugun çoğunlukla kapalı salmalarda besleniyor.Sizinde bangoların resmini ilgili bölümde görmek isteriz.

TEŞEKKÜR. ZAFER BEY.TÜM FİKİRLERİNİZE KATILIYORM ÇANDAN VE YÜREKTEN SAYGILAR.......MISIRİ BİR HAYEL OLMAYAÇAK.

Zafer abi merhaba benzer bi konuda ben açmıştım tekrar gündeme getirmen iyi oldu güvercin üretimi tıpkı teknoloji gibi oldu, sürekli daha iyiyi ve yeniyi aramak adına kuşlarla oynandığı doğru ama bu senin ve benim sahip çıkmamla olmayacağı için günümüz şartlarına ayak uydurup bu şartlar doğrultusunda üretimi devam ettirmemiz gerektiriyor belli bir standartı olmadığı ve kişiden kişiye güzellik anlamında farklılıklar gösterdiğinden dolayıda nizam abimin dediği gibi herkesin kuşu kendine güzel manteletisiyle beslemek en doğru seçim

ya zafer abı bir çift bango bulup besleyemezsem kendımı oldurucem ya kımse yardımcı olamıyo bana bı cıft bango bulamadım gıttı lutfen bana yardımcı ol rıca edıyorum yalwarıyorum

bango kusları cok guzel asıl kuslar ama salmalarda beslendıgı ıcın kuslar ucmayı unutmuslar daha dun 3 tane kusum terastan havalanıp yandakı alcak dama dusup kedılere yem oldular kuslar daha oncede hıc ucmadıkları ıcın hayvanlar afalladı.boyle olunca ınsanın butun keyfı kacıyor. Emek harcıyosun zaman harcıyosun ama nafıle artık en kotu kusu bıle ucurmuyolar

aynen söylendiği gibi geçmişte yaşamanın bir anlamı yok çamurlukçu ismette bu vardı misrici nusret de şunlar vardı şunda şu vardı bunda bu vardı yok misiri yapıcaz diye oyalanmanın bir anlamı yok.misiri ırk mecaracı zihniyetler sayesinde geçmişte yok olmuş bir ırk bu ırk benim duydugun kadarıyla karakanat karakuyruk ve mavi kanat mavi kuyruk olan ve güllü kuşler ve yavrularıda kendi gibi ıstanpa gibi aynı renkte olan kuşlarmış yani bir ırkı temsil eden kuşlarmış.

ama günümüz beslenen kuşlarda altından ne renk çıkar belli olmaz çünkü içlerinde geçmişte macera peşinde koşan ve daha gözlü daha büyük ve şekilli kuşlar olması için içlerine sokulan kuşların emarelerini her zaman belli dönemlerde yavruların gösteren kuşlar.

O YÜZDEN ŞUAN GEÇMİŞİN PEŞİNDE KOŞUP MECERA ARAMAKTANSA ŞUAN ELLİRİNDE OLAN KUŞLARIN YANİ MİSİRİ DEGİL BANGO OLAN KUŞLARIN DEGERİNİ BİLİP ONLAR ÜZERİNDE GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPMAK EN DOGRUSUSUR BENCE.KAYBOLAN IRKI YARATMAK ZORDUR AMA ELİMİZDEKİ VE ELLERİNDE IRKI KORUMAK EN MANTIKLISI...

BİR HAYALİN PEŞİNDE DEGİL ELİMİZDE HAYALİN EN GÜZELİNİ EN GÜZEL BANGOYU YAPMAK EN MANTIKLISI BENİM GÖRÜŞÜMCE...

SAYGILARIMLA...

İsimler kişiler geçmişte kalandır somut elimizde olanlardır.ben 1 yılı aşkın süredir kendimce elimdeki ve çevremdeki iyi bango besleyen arkadaşlardan elde ettigim kuşlarla ve bu arada selanik.saray bosna.arnavutluk,taki akrabaglardan elde ettigim bango türü kuşlarla yeniden ugraşıyor kendi kafamdaki tatminkarlıgı sonlandırma çabasıyla altından ne gelicek çaprazladıgında ne olucak diye savaş verip duruyorum.bunun yanında elimdeki eski 10 senedir besledigim beyaz kuyruk ,ve kanat kuyruk kuşlardanda çevremdeki kişilere verdim onlarında ugraşlarını gözlemliyorum .yani aynı kuş ve yavrular 5 ci agız oldu ugraşıyorum onu onla onu onla derken 2 cilt defter doldu 130 küsür kuş oldu.o bir karış boy kısa kalın ayaklar takoz gibi kafa manda gözlü duvar gibi düz gaga agız yapısını yakalayamadım ama ugraşıyorum 1 araba kuş yaptım ben artık begenmiyorum görenler bune budamı var demekten telef oldular.ama ben o ismler zikretmiştinya onlarınki gibi kuş çıkartmanın peşine düştüm .lakin yine senin dedigine BİR HAYALİN PEŞİNE DEİL elimizdekileri kollayıp çogaltmanın peşine yöneldim.bu ugurda 35 bin dolar harcadım.ne oluyor ne yaptım derken ürettigim kuşlar kendini sagolsun amorti etti .bu meyanda inan dostum seni tanımam etmem o günden bu güne ilk sana yazıyor ve konuyu aktarıyorum.yani kısa öz en güzeli elindeki olandır yani somut..... o bu artık geçmişşş zaman.saygılarımla

zfrk' Alıntı:
GÜNÜMÜZ BANGOCU LUK OLMALI.TABİİ BU BENİM ŞAHSİ FİKRİM.NEDENN??BAZI ESKİ BANGOCU (MISIRİCİ) ABİLERİMİZ BÜYÜKLERİMİZ HALA KENDİLERİNİ ESKİ GÜNLERE YAD ETTİKLERİ İÇİN 40 - 50 SENE ÖNCESİNİN KUŞLARINI (BANGO-MISIRİ) ANLATIP ANLATIP DURMAKTALAR.NE BİZİM ELİMİZDEKİ KUŞLARI BEĞENİYORLAR NEDE BAŞKASININ KUŞLARINI BEĞENİYORLAR VARSA YOKSA KENDİ KUŞLARI VE GEÇMİŞİN MUHABBETİNİ YAPIP DURUYORLAR.LAKİN BİZİM VEYA BİRİNİN ELİNDE İYİ Bİ MALZEME OLUCAK KUŞ GÖRDÜLERMİ Bİ ŞEKİL ONU ALMAYA ONA SAHİP OLMAYA ÇALIŞIYORLAR.BİZLERDEYKEN KÖTÜ ONLARA GEÇTİĞİ ZAMAN 10 NUMARA KUŞ OLUYO.BÖYE DE Bİ DURUM VAR.BU GEÇMİŞLE YAŞAYAN ABİLERİMİZ YA BİZE YOL GÖSTERSİNLER YADA ÖNÜMÜZÜ AÇSINLAR.ŞU VARDI BU VARDI DEMESİNLER ŞAYET ELLERİNDE VARSA BİŞEY GÖSTERSİNLER GÖRELİM.BİZDE ONA GÖRE UĞRAŞALIM. BİZLERİN DEDE KORKUT HİKAYELERİYLE GEÇİRECEK ZAMANI KALMADI .BİRAN ÖNCE ELİMİZDEKİ BANGOLARLA EN İYİLERİNİ YAPMAYA ÇALIŞARAK BANGOCULUĞU GELİŞTİRELİM.BÜYÜKLERİMİZ BİZLERE KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLSUNLAR .VEYA BİZLERİ BİZE BIRAKSINLAR.

ZAFER KIR
mrb kuş sever ve BANGO sever arkadaşım gözlemine ve görüşlerine katılıyorum bahsetmiş olduğun eskiler ve aynı zihniyeti taşıyanlar bence misiri dedikleri ırkın katilidir o ırkı yok eden onlardır macera prestler şimdi oturmuşlar geriye nasıl getiririz diye kara kara düşünüyorlar birde yeni arkadaşlara gaz veriyorlar onlar muhafaza edememiş ve kaybetmişler yenilerden medet umuyorlar ama onu geçecekler benim görüşümde onlar birer bir ırkın yok olmasına neden olan kişilerdir daha ozamanlar bile kimseye kuş vermemek için kafasını kesip toprağa gömenlerdir
bu gün hala aynı şeyler yaşanıyor. EEEEEEE bu zihniyetle hangi ırkı geri getirebileceksin hemde kaybolan bir ırkı nasıl gelecek bu gün bangocu olsunda yakın uzak kişi olması önemli değil yeterki elindeki kuşları satabilmek için bol bol yalanlarla dolu bu zamanda hangi kaybolan ırkı geri getirebilirsinki dediğniz gibi hiç olmasa şuan elimizde olanlardan etmesinler bizleri ve bango severleri lütfen karışmasınlar ve karıştırmasınlar bugün bakıyorum hala gizli gizli kuş beslemeler yavru saklamalar satma sevdası yalanalar yaaaa bıraksınlar ben eski bangoculara bu yüzden çok ama çok kırgınım.bence en güzel bango ve misiri kuşu şu an severek besleyenlerin elindeki kuşlardır ve zevk veren kuşlar dır.saygılar. misiri ırkı geriye gelir ama nezaman gelir İNŞALLAH gelirde görürüz.

merhabalar güvercinsever kardeşim .ben bu kuşseverlik camiasına kendimce anlam veremedigim için artık kendimi geri çektim düne kadar o eski agbiler veya arkadaşlar benim hayat felsefemde yoktu .ben yine nacizane kuşlarımı besliyor bu zevki kendimce yaşamaya devam ediyorum .bu geminin kaptanı biziz yani herkez kendi gemisine hükmetsinki işler yolunda gitsin ahlarla vahlarla olmuyor.onlar bunlar şunlar yine şu vardı bu vardı muhabbetleriyle günleri ve kuşları öldürmeye devam etsinler.bizlerde bildigimiz gibi devam edip zevki sefamıza yönelelim.onun bunun kuşunun veya şu ilaç bu malzeme hikayesinde milletin ticari amaç güdümünden çıkıp kendi elimizdeki güzelliklerle ugraş vermeye devam edelim..ki bunlar benim kendi şahsii düşüncemdir.ayriyetten yazımı okuyup düşüncelerini paylaştıgın için teşekkürler.

Geri