BANGO YAVRULARINI ELLE BESLEME

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hener
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K

hener

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hüseyin Ener
Meslek
emekli
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Arkadaşlar merhaba,
Bangolar yavrularına ilk haftadan sonra bakmakta zorlanırlar. Bu durumda yavrular ya bakıcı altına sürülür veya elle beslenmek zorunda kalınır. Ben yavruları elle beslemek zorunda kaldığımda ekteki video' larda görebileceğiniz gibi şırınga ile besliyorum. Bu yöntem doğal beslenmelerine daha yakın. Besleme kabı ile yemi direk kursaklarına basma bence doğru değil. Yavrular aç olduklarında hemen yemeğe başlıyorlar. İlk seferde biraz zorlansanız da 2. seferden sonra inanın sizi anne babaları olarak belleyecekler onları kolayca doyurabileceksiniz.
Kolay gelsin...
Hüseyin Ener
Not: 1. video yemin ve şırınganın hazırlanışı;
2. Video yavrulara yem yedirme.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EEahmMhvq8M[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ytB-_qc4XDE[/youtube]

selam hüseyin bey yanlız video larınız görünmüyor sanırım bir sorun var..?

Tebrikler,
Çok güzel ve faydalı bir anlatım olmuş, elinize sağlık.

cok güzel anlatım ellerine sağlık sanki ana babaları gibi davranıyorlar size bol yavru alman ümidiyle teşekkür ederim

Hüseyin bey, bango yavruları beslemekte kullandığınız yöntemi sonunda yayınladınız.emeğinize sağlık, mama olarak bebe bisküvisi, muhabbet yemi,palet yem kullandınız .Yavrular sağlıklı büyürler inşanlah.Bakıcı sorunu bende var ,bangoların durduğu kümeste bakıcı yan yana olmuyor, malum karışık eşleşme oluyor,yer dar olunca iş başa düşüyor.Dediğiniz gibi bangolar ilk haftadan sonra yavrusunu bakmakta yetersiz kalıyor, yavruya baksa bile anaçlar yıpranıyor ve göz sorunları cıkıyor.
Benim kullandığım yöntem, karışık yeme biskivü ve kil katıp ögütüyorum.Toz haline gelen mamayı Sıcak suda bekletip soğuduktan sonra, ucuna akvaryum hava hortumu taktığım , şırınga yardımı ile yavrulara takfiye yapıyorum.Sabah akşam tam doyurmadan veriyorum.

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    249.8 KB · Görüntüleme: 4,633
  • 3.webp
    3.webp
    256.7 KB · Görüntüleme: 4,647
  • 4.webp
    4.webp
    232.9 KB · Görüntüleme: 4,624
  • 5.webp
    5.webp
    219.5 KB · Görüntüleme: 4,644
Gökay Bey,
Sizin yönteminizde akvaryum hortumunun yavrunun kurağına kadar girmesi gerekir. En azından soluk borusunu geçmesi lazım. Ben bu yöntemi yavrunun boğazında tahriş yapabileceği nedeniyle kullanmıyorum. Ancak bazı yavrular ilk başlangıçta şırıngadan yemiyorlar. O zaman bir iki sefer sizin yönteminizle ama beslenme horumu kullanarak (akvaryum hortumundan daha ince) ve sadece bebe büskivisini ılık suda eriterek veriyorum. Yavru zaten 2. seferde beni tanıyor ve şırıngadan yemeğe başlıyor.
Sonuçta öyle veya böyle yaşamalarını sağlıyoruz işte. Elle beslemede benim en zorlandığım şey yavrunun yeme düşme konusu. Aslında ana babanın yaptığı gibi biraz aç bırakmak lazım ama ben bunu yapamadığım için bu süre biraz uzun oluyor.
Kolay gelsin...
Hener

abi süper bi paylaşım olmuş özellikle iki yavru olduğu zaman çok işimize yarayacak bi yöntem çok güzelmiş bu paylaşımın için teşekkürler

hüseyin bey ellerinize sağlık çok güzel bir yöntem ben bu derten kuryuldum bakıcılarımı alıştırdım onlar sağ olsun büyütüyorlarr.paylaşım için teşekkürler.

cogu arkadasımız ıcın cok yayrarlı bılgı ılk elle besledıgım yavrumu kendı agzımda budyaı ezıp agzımdan agzına verıyodum kusun hey gıdı gunner hey :)

güzel bir taktik bende bunun bir değişiğini yapıyorum poşetin köşe ucunu delip ordan yediriyorum bunu öğrendiğimde iyi oldu

Negüzel bir paylaşım , aramızda mutlaka ilk defa bu uygulamayı görenler vardır .. Ben çok istifade ettim kendi adıma ,.. Daha kolaycı bir yöntem olan mama lıkla kursağa sıka usulünü bende zaman zaman kullanıyorum .. Bu yönteme oranla daha kolay olmasının yanında bazı dez avantajlarıda var ..
Biberonla yavru büyütmenin bana göre en büyük mahsuru küçük yaşta biberonla beslenilerek büyütülen civcivler yeme geç vuruyor birazda ahmak oluyorlar ..
Çünki tam olarak acıkmadan kursakları şişiyor ve kolaycı oluyorlar ,.
Bu sizin usülü uygulaması belki birazdaha uzun süreli bir iş ama bunun yanında yavru mamayı kendi talep edip yem yemek için çaba harcıyor, yani düşünmeye çabalamaya sevk ediliyor .. Bu yönü ile büyüdüğünde yeme vurmaları daha kolay olacaklır sanırım .. Paylaşım için teşekkürler .. selamlarŞEREF

Poşetin köşesinden yedirme de aynı yöntem. Beslenmelerine daha yakın yani yavru yem yemek için çabaladığından doğal beslenmelerine yakın oluyor. Kolay gelsin

şeref' Alıntı:
Negüzel bir paylaşım , aramızda mutlaka ilk defa bu uygulamayı görenler vardır .. Ben çok istifade ettim kendi adıma ,.. Daha kolaycı bir yöntem olan mama lıkla kursağa sıka usulünü bende zaman zaman kullanıyorum .. Bu yönteme oranla daha kolay olmasının yanında bazı dez avantajlarıda var ..
Biberonla yavru büyütmenin bana göre en büyük mahsuru küçük yaşta biberonla beslenilerek büyütülen civcivler yeme geç vuruyor birazda ahmak oluyorlar ..
Çünki tam olarak acıkmadan kursakları şişiyor ve kolaycı oluyorlar ,.
Bu sizin usülü uygulaması belki birazdaha uzun süreli bir iş ama bunun yanında yavru mamayı kendi talep edip yem yemek için çaba harcıyor, yani düşünmeye çabalamaya sevk ediliyor .. Bu yönü ile büyüdüğünde yeme vurmaları daha kolay olacaklır sanırım .. Paylaşım için teşekkürler .. selamlarŞEREF

Şerafettin Bey,
Anne babaları yavruları yem yeme büyüklüğüne geldiklerinde biraz aç bırakıyorlar ve yuva dışında beslemeye çağırıyorlar. Yuva dışında yavruyu yeterli beslemeye devam ediyorlar ancak tam doyurmuyorlar. Yavruyu yem yemeğe zorluyorlar. Yani anlayacağınız yavruları yeme düşürmekiçin biraz aç bırakmak gerekiyor. Maalesef bu yöntemle de olsa elle beslediğim yavrular hep geç yeme düşüyor. Malum aç bırakmak o kadar kolay olmuyor ve onlarda yem veren varsa uğraşmaya yanaşmıyorlar.
Selamlar...

dediğiniz gibi bendede aynı sorun bende var yeme geç düşüyorlar kümese her çıkdığımda bana bakıyolar yem vercek diye birde su sorun oluyo suyu geç buluyolar sarı renkde pilastik bir bardağım var ona alıştırdım doyurduktan sonra su içmye alıştırdım civci sulugu aldım ilk onla suyu bulmayı öğretiyorum

Bu şekilde beslerken(mamayı yedikten sonra) ayrı olarak su vermemiz gerekiyormu?
Birde 4-5 günlük yavru için ne yapmalıyım?Erkeğini karda kaçırdım.Yavrular şuan yaşıyor ama her an ölebilir.Tavsiyelerinizi söylerseniz sevinirim.
Saygılar.

hakanfiliz' Alıntı:
Bu şekilde beslerken(mamayı yedikten sonra) ayrı olarak su vermemiz gerekiyormu?
Birde 4-5 günlük yavru için ne yapmalıyım?Erkeğini karda kaçırdım.Yavrular şuan yaşıyor ama her an ölebilir.Tavsiyelerinizi söylerseniz sevinirim.
Saygılar.

Hakan Bey,

4-5 günlük yavrulara sadece bebe büskivisi hazırlayın. Ne kazla sulu ne de katı olsun. Hazırlana yem biraz ılık olsun. Gagalarını delikten soktuktan sonra biraz yukarı kaldırın. Yavrunun alması lazım. Yemeğe başladıktan bir süre sonra çıkarın ve nefes almasını sağlayın. İnşallah başarılı olursunuz. Biraz büyüdükten sonra karışım yedirebilirsiniz. Kolay gelsin.

hener' Alıntı:
hakanfiliz' Alıntı:
Saygılar.

Hakan Bey,

4-5 günlük yavrulara sadece bebe büskivisi hazırlayın. Ne kazla sulu ne de katı olsun. Hazırlana yem biraz ılık olsun. Gagalarını delikten soktuktan sonra biraz yukarı kaldırın. Yavrunun alması lazım. Yemeğe başladıktan bir süre sonra çıkarın ve nefes almasını sağlayın. İnşallah başarılı olursunuz. Biraz büyüdükten sonra karışım yedirebilirsiniz. Kolay gelsin.
Çok sağol abi.Yarın yavruları eve getircem.Evde bakcam.Bir sorum daha olcak ayrietten su içirmek gerekirmi 4-5 günlük yavrulara yoksa sadece orta kıvamda mama mı yedircez?

hakanfiliz' Alıntı:
hener' Alıntı:
hakanfiliz' Alıntı:
Saygılar.

Hakan Bey,

Çok sağol abi.Yarın yavruları eve getircem.Evde bakcam.Bir sorum daha olcak ayrietten su içirmek gerekirmi 4-5 günlük yavrulara yoksa sadece orta kıvamda mama mı yedircez?

Su vermeniz gerekmez. Ancak eğer sadece dişi kaldıysa yavruların üzerinden kalkabilir ve hava da cok soğuk, bunu da dikkate alın. Her yem vermede kursağını kontrol edin su ihtiyacı varsa anlarsınız.

hener' Alıntı:
hakanfiliz' Alıntı:
hener' Alıntı:
hakanfiliz' Alıntı:
Saygılar.

Hakan Bey,

Su vermeniz gerekmez. Ancak eğer sadece dişi kaldıysa yavruların üzerinden kalkabilir ve hava da cok soğuk, bunu da dikkate alın. Her yem vermede kursağını kontrol edin su ihtiyacı varsa anlarsınız.

Hakan Bey merhaba,
Ne oldu yavruları besleyebildiniz mi?

Merhaba abi.
Tipplerim yumurtlamıştı,yavrunun çıkmasına 4-5 gün vardı altından yumurtaları alıp yavruları koydum.Biraz riske girdik ama yatıp besliyolar,Allah'a şükür.Şuanda herşey normal.Benim beslememe gerek kalmadı.
Saygılar.

teşekkürler çok faydalı bilgiler

huseyın abı cok guzel bır paylasım olmus ogretıcı ve yol gosterıcı saygılar

çok faydalı bir paylaşım olmuş.eminim faydalanan hayli olacaktır.sağoun :heyo:

berde injektörün ucuna hortum baglayıp kursagına sıkarak yedirme yöntemi varmış

bu şekilde yapan varmı
hangisi daha kolay yöntem

demek istedigim video daki yöntem yapan varmı

http://www.youtube.com/watch?v=RTaLjrEyDfA

Ben poşetlede şırıngaylada denedim olmuyor kuş ağzını sokup yemiyor zorluyorum yine olmuyo bunu yemesi için çok açmı olması lazım babası bakıyo elleyince elime az ço kyem geliyo ?

Yavrunun bu şekilde yemesi için aç olması gerekir. Eğer yemez ise beslenme hortumu ile yavruyu doyurun birkaç kez. Sonra size tanıyacak ve gördüğünde yem isteyecektir.
Kolay gelsin..

Geri