BANGO YETİŞTİRMEK SANATTIR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tanerevci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Doğru diyorsunuz maşallah güzel kuş ..

Bango beslemek zor değildir aslında, yeterki yaşadıkları mekan geniş ve sağlıklı olsun.Üretim yapılacaksa da ayrı bir bakıcı kümesi mutlaka olmalıdır.Bango kuşu günümüzde salma kuşu olarak besleniyor aslında ucurulduklarında hem akıllı hemde damarı sağlam bir kuştur.Cok değerli damızlıkları kapalı güneş gören salmalarda mecburen tutuyoruz dışarda hem kaçma ihtimali hemde diğer yabani kuşların saldırısından korumak lazım.

nesli bu kadar cok azaldidami salma kusu olarak besleniyor ucurulmuyor ???

bu bangoların nasıl yem yiyor çok merak ediyorum neden gagası olmaması makbul ki bide nasıl uçuyor bunlar hakkında hiç bir vidyoya rast gelmedim bango besleyelere duyrulur

s.a ben de bango beslemeye başladım. size bir sorum olacak. bu bangodaki gül olayı nedir? bango güllü mü olmalı, yoksa gül istenilen bir şey değil mi? iyi günler...

güllü olanıda var gülsüz olanıda var o senin tercihin bende gülsüz var mesela .

mardinci18' Alıntı:
s.a ben de bango beslemeye başladım. size bir sorum olacak. bu bangodaki gül olayı nedir? bango güllü mü olmalı, yoksa gül istenilen bir şey değil mi? iyi günler...

Bangocu olarak idealimde kanat kuyruk renklerde , mısıri ırkına yakın kuşları üretip coğaltmak, mısıri ırkında gül olmazsa olmazlardan.Bazıları gülsüz sever tarz meselesi.

Ekli dosyalar

• hhh.jpg
    hhh.jpg
    0 bayt · Görüntüleme: 3,356
Nizam abi kuşun çok güzelmiş maşallah, allah tüyü kadar hayrını görmeni nasip etsin.

abi güzel kuşmuş sanki ,yumurtlayacak gibi çıkmış :D

hüseyin kardeşime katılıyorum kuş yumurtlamadan önce cekilmiş sanırım :)

valla ben ucuruyorum bangolarımı kacsın yada kacmasın bangolar cok damarlı oluyor birkere yerine indimi daha kimseye bakmıyorlar yeterki sağlıklı olsunlar yazın cok bangom öldü yanlız yavru almak zor iyi bakıcıların olucak yoksa kendileri bakmıyorlar bango beslemek gercekten bir sanat diğer kuşlar gibi değil diğerleri kendi yavrularını büyütebiliyor hiç ellemeye gerek yok bangonun farkı bundan geliyor güzel görünümlü süs kuşu bence yıllardır bango beslerim hiç vaz gecmedim cok seviyorum bangoyu

Canım kardeşim bango yetiştirmek sanattır iyi güzel kimse kimsenin sanatına ne göz dikiyor ne de karşısına dikiliyor ondan sonra gençlerin hiç biri bango kuşu beslemek istemiyor her taraf oyun kuşu olunca da millet bas bas bağrıyor be oldu ya bango besliyen kalmadı deniliyor EĞER BİR USTA ÇIRAK YETİŞTİREMİYORSA O SANAT ,SANAT DEĞİLDİR VE ÖLMEYE MAHKUMDUR tarihten bu güne bakıldığın da bu kuşları saray erkanı beslemiş bugünlere bizlere getirmiş Osmanlının Mısır seferinden sonra sarayda beslenmiş tir bizlerde geldik gidiyoruz sorarım size kaçınız bango beslemek isteyen gençlere yardımcı oldu ve olmaya devam ediyor herkes bende olsun kimsede olmasın diye çiftini 25.000 -30.000 TL kuş alıp egosunu tatmin edip bende var diye gezenleri çok iyi biliyor ve tanıyorum kimse bu iyi soylardan değil ama bir iki kuşak alt kategorilerden kuş verebilir ve öğretebilirler SAYGILARIMLA.

gencoahmet' Alıntı:
Canım kardeşim bango yetiştirmek sanattır iyi güzel kimse kimsenin sanatına ne göz dikiyor ne de karşısına dikiliyor ondan sonra gençlerin hiç biri bango kuşu beslemek istemiyor her taraf oyun kuşu olunca da millet bas bas bağrıyor be oldu ya bango besliyen kalmadı deniliyor EĞER BİR USTA ÇIRAK YETİŞTİREMİYORSA O SANAT ,SANAT DEĞİLDİR VE ÖLMEYE MAHKUMDUR tarihten bu güne bakıldığın da bu kuşları saray erkanı beslemiş bugünlere bizlere getirmiş Osmanlının Mısır seferinden sonra sarayda beslenmiş tir bizlerde geldik gidiyoruz sorarım size kaçınız bango beslemek isteyen gençlere yardımcı oldu ve olmaya devam ediyor herkes bende olsun kimsede olmasın diye çiftini 25.000 -30.000 TL kuş alıp egosunu tatmin edip bende var diye gezenleri çok iyi biliyor ve tanıyorum kimse bu iyi soylardan değil ama bir iki kuşak alt kategorilerden kuş verebilir ve öğretebilirler SAYGILARIMLA.
:heyo: Aynen katılıyorum. hevesli olan genç kardeşlerimize gereken ilgiyi göstermeliyiz ki güvercin yetiştiriciliği sanatı devam etsin.

Geri