Bangoları İndirdiğim Yere Taklacıda İnebilir mi? VİDEO

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan triko16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

triko16

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hakan teke
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
[izlesene]1924975[/izlesene]
Burda bangoları uçuruyorum.İki tane kümesim var biri 2,5m uzunluk 2m yükseklik 2m genişlik diğerinin 2,5 uzunluk 1,30yükseklik 2 genislik bu kümeste bangolar var diğer kümese oyunlu taklacı almak istiyorum acaba inebilirlermi?
Video inşallah acılır.

inmesine iner de yandaki binalar çok yüksek ama iner ...

saygılar...

Teşekkürler.Taklacıları kaldırdığımızda çatıya konamazsa gider mi acaba ? Biz bangolarda bir hafta yerde(bahçede) bırakıyorduk sonra çatıya kaldırıp havayı çatıyı tanımasını sağlıyorduk.Eğer taklacılar çatıya konamazsa nasıl bir alıştırma taktiği uygulamamız lazım.

İyi taklacıları indirmekte zorlanabilirsin.. Özellikle ilk zamanlar inmekte zorlanan kuş başka bir kuşçuya inmeyi deneyecektir.. Yerini çok sevdirmen lazım.. Özellikle ilk zamanla mümkün olduğunca başka kişiler kümeslerini açmadan alıştırman lazım.. Mesela sabah erken saatler gibi..

Bu arada videoda sanki kedi gördüm: aman dikkat et zarar vermesin kuşlara...

..........SİNAN ÖZTEKİN..........

Teşekkürler sinan abi.Kedi var malesef kurtulamıyorum onlardan kümesin heryeri kapalı zarar veremiyorlar.Bende şuan 2 tane seferli dumanlı var.Kuş videoda görülen 2 katlı kırmızı eve takla atmaktan konamıyor.Nasıl alıştırcağımı şaşırdım.Direk bizim kuşlarla uçurupta öylemi indirmeyi denesem?

iner.her taklacı çatıya konamayacak derecede oyunlu olmaz.genç taklacı alıp oyunu senin orda söktürürsen daha iyi olur

triko16' Alıntı:
Teşekkürler.Taklacıları kaldırdığımızda çatıya konamazsa gider mi acaba ? Biz bangolarda bir hafta yerde(bahçede) bırakıyorduk sonra çatıya kaldırıp havayı çatıyı tanımasını sağlıyorduk.Eğer taklacılar çatıya konamazsa nasıl bir alıştırma taktiği uygulamamız lazım.

diğer kuşları alıştırdığın gibi alıştır taklacılarını da..

saygılar...

triko16' Alıntı:
Teşekkürler sinan abi.Kedi var malesef kurtulamıyorum onlardan kümesin heryeri kapalı zarar veremiyorlar.Bende şuan 2 tane seferli dumanlı var.Kuş videoda görülen 2 katlı kırmızı eve takla atmaktan konamıyor.Nasıl alıştırcağımı şaşırdım.Direk bizim kuşlarla uçurupta öylemi indirmeyi denesem?

çok aşırı oynayan kuşlar geniş yerlere bine inmekte zorlanıyolar

örnek verirsem : arkadaşımın çatısı geniş yanların da büyük binalar da yok çocuğun 20 tane süper kuşu var.12 tanesini oyundan inemedikleri uçurmuyo.inemedikleri için hava da uzun kalıyolar.sonra dan çakılır gibi iniyolar..

muygun abime katılıyorum yavru alıp sen de söksünler...

saygılar..

kuşların uçması ve inmesi biraz zor olabilir ama uçurulmaz ie bişey yoktur.her türlü kuş her yerde beslenir bence.ama biraz zor olur :)

Teşekkürler.Uzunluk:2.50,yükseklik:2m,genisliği:2 m olan kümesi damızlık kümes yapıp,yavru alıp ondan sonra uçurmayı düşünüyorum hem oyunu bizim orda söker hemde kolay kolay gitmez.Peki bu kümeste kaç çift damızlık alırsam sağlıklı üretim yapabilirim.?

kümesiniç düzeninin resimlerini yayınlarsanız daha sağlıklı bilgiler alırsınız.yuva sayısı yuvalıkların genişlikleri falan önemlidir.ama bu kümeste 5 çift kadar gider diyedüşünüyorum..

saygılar...

Beyler 3 tane taklacı kaçırdım nedense olmuyor alışmıyorlar.2 hafta beklemiştim.Bugün bir tanesi videoda görülen kırmızı binaya kondu.Oraya su içmeye indi.Sonra bir kalktı kalkış o kalkış 1-2 tur atıp gitti alttan pırıltı verdim ama nafile.Aslında incekti bakıyordu kümese doğru sonra su içmeye indi.Başka yere kalkıp 1-2 tur atıp gitti.Bu taklacıları nasıl alıştırmam gerek alışmış bangolarım var uçuruyorum onların yanında direk atıptamı uçursam.

Kaç Gun Kaldı Sende Taklacılar Taklacı maksimum 1 Haftada Alışır Aslında Kumesını Severse Bide Cok İyi Damar Değilse Çok iyi Damarların Bazıları Eskı Yuvasını Buluyor Gun Aşırı Salıp Meydanda Yemlersen Kumesıne Kendı Girip Cıkmaya Başlarsa Alışmış Demektir Ürkütmeden Kendi Halıne Bırakacaksın Kendisi Ucacak Kişelemiceksın o Zaman Alışır Diye Düşünüyorum Yani Alışması Lazım...

Oradaki Ağacı Kesme Sansın Varsa Kes Kumesın Etrafını Temızle Gereksiz Otları Yol Dahada İnemezse Yuh Derim..

Ya aslında inicekte ilk kaldırışta bir yere konamazsa gidiyor bi çatıya atması lazım kendini atamadımı kaçıp gidiyor bir dahada göremiyor yuvayı.Bizim bangolarla birlikte kaldırsam nasıl olur?

triko16' Alıntı:
Ya aslında inicekte ilk kaldırışta bir yere konamazsa gidiyor bi çatıya atması lazım kendini atamadımı kaçıp gidiyor bir dahada göremiyor yuvayı.Bizim bangolarla birlikte kaldırsam nasıl olur?

Kendi Kuşlarınla Ucursan Tabikide İyi Olur Ama o Ağaç İnmesını Etkılıyebilir Sen Kusu Elıne Alıpmı Ucuruyorsun Yoksa Kendılıgındenmı Ucuyor Veya Ustune Gidipmi Ucuruyorsun Bana Kalırsa Kumesın Etrafını Calı Cırpıyı Topla Ineceği Guzel Bir ortam yarat Sonra Otekı Kuslarınla Dısarıya Sal Hiç Elleme Kendiliğinden Ucsun Eğer Ucmuyorsa Kendılıgınden 2-3 Gun Dısarıya Cıkar Otekı Kuslarınla iyice Ortama Isınsın Sonra Otekı Kuslarınla Beraber Ürtükmeden Elıne Almadan Ucur. Bu Çözüm Etkili Olcaktır.. Kuşu Ne Ac Nede Tok Uçur Karsı Catıya Gittiği Zaman Yem Attığın Zaman Gelmesi İçin. Mesela 7-8 Kusun Varda Bir Avuc Yem At Daha Sonra Uçur Kusun Karnını Doyurma Hiçbir Zaman.

ilk 1 hafta bi tek yem ver kümeste sonra 2 hafta 3.haftaya kadar kanatları bantlı şekilde yere sal sonra kuşlarını tek tek sal kaçarsa hepsi kaçmasın sonra baktın ki gelio sırayla hepsini teker teker sal sonra çiftli sal ama aç bi şekilde
takım kuşlar varsa dişiyi 3-5 gün sonra sal dişinin kanatlarını çözme dişiyi sal yere erkek dşiyi görünce gelir

Geri