BANTLAYIMMI MAKASLIYIMMI ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mutlu11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

mutlu11

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mutlu Özkurt
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
S.A ARKADAŞLAR BEN İHALEDEN 1 ÇİFT SABUNİ ALDIM DAHA DÜN AKŞAM BUGÜN SALACAKTIM BANTLIYIM DEDİM VE KUŞUN BANTTAN RAHATSIZ OLDUGUNU GÖRDÜM BANTI ÇEKTİĞİMDE KUŞUN KANATI BERBAT Bİ ŞEKİL ALMIŞ..MAKASLARSAM KUŞUN KANADI KAÇ GÜNDE ÇIKAR BANTLAMAK İSTEMİYORUM VE KUŞUMU NE ZAMAN SALIYIM..BANA ALIŞTIGINI NERDEN ANLAYABİLİRİM.? MAKASLARSAM KAÇ GÜNDE ÇIKAR LÜTFEN YARDIM (:

AMA BANTLAYINCA ÇOK KÖTÜ OLUYOR MAKASLASAM KAÇ GÜNDE ÇIKAR ??

ARKADASIM MAKASLAYINCA CIKMAZ HEP OYLE KALIR MAKASLI BIR SEKILDE NE ZAMANKİ KANATLARINI CEKERSIN OZAMAN YENI TELEKLER GELMEYE BASLAR BU TELEKLERIN GELMESIDE 1 AY CIVARINDADIR AMA KUCUK FILIZLERI YANİ SENIN ANLAMAN ICIN (KÜÇÜK KANATLARI) ÇEKERSEN 2 HAFTA CIVARINDA YERINE YENISI GELIR

selam kuşu makaslarsan kanadı gelmez ancak tüy dökümünde kestiğin kanatlar gelir ama kuşun teleklerini çekersen oda 20-25 günü bulur gelmesi eğer bandı fazla sıkmadan bandlarsan kuşun pek rahatsız olmaz 1 hafta sonrada açarsın bence ozamana kadarda yerine alışmış olur kolay gelsin .. :tamam :tamam:

mutlu11' Alıntı:
S.A ARKADAŞLAR BEN İHALEDEN 1 ÇİFT SABUNİ ALDIM DAHA DÜN AKŞAM BUGÜN SALACAKTIM BANTLIYIM DEDİM VE KUŞUN BANTTAN RAHATSIZ OLDUGUNU GÖRDÜM BANTI ÇEKTİĞİMDE KUŞUN KANATI BERBAT Bİ ŞEKİL ALMIŞ..MAKASLARSAM KUŞUN KANADI KAÇ GÜNDE ÇIKAR BANTLAMAK İSTEMİYORUM VE KUŞUMU NE ZAMAN SALIYIM..BANA ALIŞTIGINI NERDEN ANLAYABİLİRİM.? MAKASLARSAM KAÇ GÜNDE ÇIKAR LÜTFEN YARDIM (:

selamlar

Kuşun kanadını kesersen eğer kuş tüy dönemine girdiğinde gelir ancak kanadı ozamana kadar da kuşun yatgın kalabilir yani kanadı gelince uçuramaya bilirsin,yolarsanda 40 günde kanatlarının tamamı gelmiş olur oda kuşa acı verir,eğer kuşunu hemen uçurmak istiyosan bantla hafif şekilde bantı çıkardıktan sonra tüyü zamanla düzelecektir.

selam cengel ıgne tak.sıtede nasıl oldugunu anlatıyordu

MUTLU KARDES ÇATAL İGNENİN ORTA BOY OLANINI AL KUSUN İLK FEKİNİN TELİNDEN GEÇİR BESİNCİ FEKTE İGNEYİ KAPAT HER İKİ KANADA DA AYNINI YAP DAHA SAGLIKLI OLUR BANT KUŞUN KANADINI YOLAR KANAT ÇEKME DAHA DA KÖTÜ BU ŞEKİL OLURSA HAYVAN İÇİN DAHA SAGLIKLI OLUR ESASEN İPLE ÖREBİLSEN DAHA DA GÜZEL OLUR AMA BİLEMEDİGİN İÇİN BURADAN SÖYLEMLE ZOR OLUR KOLAY GELSİN

SAYGILAR

Ben Kuşları Elektrik Bantı İle Kanatlarını Bantladım Bantları Kaç Gün Ara İle Değiştiriyim Kaç Gün Bantlı Kalsın Kuşlar ?

Konuyu açan arkadaşım acaba iki seçenek mi sunmuş sadece? Kuşun kanadını kesinlikle makaslama tekrar çıkmayacağı gibi ileride gene çıksın diiye makasladığın kanatları çekmek zorunda kalırsın ve çok zaman kaybın olur.Benimde yeni kaşfettiğim yöntem paket lastiği. Küçük boy paket lastiğini birkaç kat bükersin saça toka takar gibi sonra gergin olan lastiği 5 veya altı kanat teleğinden geçirirsin ne kanadın tüyü zarar görür ne de fazla zaman kaybın olur iple de bağladım bant ta yaptım en uygunu bu geldi bana hadi kolay gelsin.

Alışmasına bağlı bazı kuş geç alışır eğer kacağından şüphe ediyosan bekle dişi yumurtlamadan ense kovalama evresinde erkeğin kanadını çöz eşini gördümü bir yere gitmez.

kuşu makaslamayı düşündüğüne göre 1000 lira falan verdin sanırım :) şaka bi yana makas benim kanaatimce sadece damızlığa atılır kardeş, kuş alıştırmaya gelince bunun en güzel ve profesyonel yolu çengelli iğnedir, çengelli iğneyi kuşun baş teleğinin uzunluk olarakta kalınlık olarakta ortasına sok ! iğne kısmı altta çengel kısmı üstte olsun, 6 7 teleği içine topla sonra kapat cengeli, bunu iki kanadına ve iki kuşada uygula, bikaç gün içerde aynı yere koy eş kapsınlar eş değillerse, eş olduktan sonra da bikaç gün içinde erkeği aç ama kovalama, ufak defek dürt bikaç gün, ondan sonra erkeği uçur eğer o kaçmazsa bikaç gün sonrada dişiyi açarsın, tabi bunlar normal kuslar için olan şeyler, kusun çok oyunluysa ne biliyim çok hırslıysa zamanını sen ayarliyacaksın artık, saygılarımla

Bantlama yöntemi birkaç günü geçmeyecek şekilde kullanılmalıdır.. Dada fazlası kuş için sıkıntı verci olmaktan çıkar kanadına zararverir , hoş her halukarda her iki yöntemde de kuşun kanadı azçok zarar görür..
Makaslama üsulü damızlık için kuşu yatırmak maksadı ile daha çok kullanılır, kuş alıştırma için uygun bir yöntem değildir .. selamlarŞEREF.

necdetakosman' Alıntı:
Konuyu açan arkadaşım acaba iki seçenek mi sunmuş sadece? Kuşun kanadını kesinlikle makaslama tekrar çıkmayacağı gibi ileride gene çıksın diiye makasladığın kanatları çekmek zorunda kalırsın ve çok zaman kaybın olur.Benimde yeni kaşfettiğim yöntem paket lastiği. Küçük boy paket lastiğini birkaç kat bükersin saça toka takar gibi sonra gergin olan lastiği 5 veya altı kanat teleğinden geçirirsin ne kanadın tüyü zarar görür ne de fazla zaman kaybın olur iple de bağladım bant ta yaptım en uygunu bu geldi bana hadi kolay gelsin.

Necdet bey merhaba,

Bantlama,toplu iğneyle tutturma ve makaslama işlemlerinden sonra söylediğiniz yöntem beni çok şaşırttı. Gerçekten çok iyi düşünmüşsünüz bana çok mantıklı geldi. Hemde kuşa nerdeyse sıfır zarar verecek bir yöntem. İlk etapta deniyeceğim. :tamam:

Paylaşımınız için teşekkür ederiz. :evet:

İstanbul-Kartal-Turgay Altun

Bantlamak kuşun kanadına ve tüylerine zarar verir makaslamak zaten son derece yanlış çünkü yerine yeni tüy çıkmaz. Onun yerine kanadını çek 1 ay'a yakın bir sürede yenisi gelir, o zamana kadarda yerine iyice alışmış olur.

Necdet bey merhaba,

Bantlama,toplu iğneyle tutturma ve makaslama işlemlerinden sonra söylediğiniz yöntem beni çok şaşırttı. Gerçekten çok iyi düşünmüşsünüz bana çok mantıklı geldi. Hemde kuşa nerdeyse sıfır zarar verecek bir yöntem. İlk etapta deniyeceğim. :tamam:

Paylaşımınız için teşekkür ederiz. :evet:

İstanbul-Kartal-Turgay Altun[/quote]

Turgay bey size de merhaba bildiklerimizi paylaşalımki bilgiler tecrübeler heba olmasın ,kuş alıştırmalarında kanat çekme olsun bağlama bantlama vs her kuş yetiştiricisinin zorlanarak uyguladıkları yöntemlerdir ve de sıkıntı veriyor. bu konu üzerine bende kafa yordum ve buşekilde bişi aklıma geldi zaten bilende vardır mutlaka, bende cengelli iğne yöntemini duymamıştım bu sitede okudum umarım herkesin işine yarar SAĞLICAKLA İNŞALLAH.

ASLINDA BEN BU KONUYLA ALAKALI BİR ARA BAYAĞI BİR KAFA YORDUM, VE COK ENTERESAN Bİ ÇÖZÜM BULDUM,takriben 20 cm civarında lastikli kumastan yuvarlak bi örme veya hazır kumasın altı ayak lar için 2 delik açıldıktan sonra kusun beline geçirilir, ayaklarda deliklerden dışarı çıkar, kuş yürüyebilir ama kanatlar kumasın ıcınde olacagından ucamaz! böylece 0 kaçış riski ve 0 kanat zaiyatıyla kus alısana kadar ucmasının önüne gecilir, saygılarımla :))

Çatal iğne ile güvercin kanadının tutturulması.
file.php

file.php

file.php

Çengelli iğne yönteminde kuş uçamamasından illa rahatsızlık duyacak ve o kısmı didikleyecek çengelli iğnenin açılma ihtimali yokmudur yada uçmak için çırpınsa falan güzel bir yöntemmiş hiç denemedim aklıma bunlar takıldığı için. ama denemekte yarar var

alidemirsmm' Alıntı:
ASLINDA BEN BU KONUYLA ALAKALI BİR ARA BAYAĞI BİR KAFA YORDUM, VE COK ENTERESAN Bİ ÇÖZÜM BULDUM,takriben 20 cm civarında lastikli kumastan yuvarlak bi örme veya hazır kumasın altı ayak lar için 2 delik açıldıktan sonra kusun beline geçirilir, ayaklarda deliklerden dışarı çıkar, kuş yürüyebilir ama kanatlar kumasın ıcınde olacagından ucamaz! böylece 0 kaçış riski ve 0 kanat zaiyatıyla kus alısana kadar ucmasının önüne gecilir, saygılarımla :))

Söylediklerinizi zihnimde canlandırdımda yazık kuşa deli gömleği giydirmek gibi bişey olur acaba güvercinlerimiz bu kuşla dalga geçerlermi deli deli küpeli diye :slm:

:) evet bende ilk kafamda canlandırdığımda komik geldi ama gerçekten 0 zarar ile kuş alıştırmak için alternatif iyi bir çözüm bence :))

kuscu_marik' Alıntı:
MUTLU KARDES ÇATAL İGNENİN ORTA BOY OLANINI AL KUSUN İLK FEKİNİN TELİNDEN GEÇİR BESİNCİ FEKTE İGNEYİ KAPAT HER İKİ KANADA DA AYNINI YAP DAHA SAGLIKLI OLUR BANT KUŞUN KANADINI YOLAR KANAT ÇEKME DAHA DA KÖTÜ BU ŞEKİL OLURSA HAYVAN İÇİN DAHA SAGLIKLI OLUR ESASEN İPLE ÖREBİLSEN DAHA DA GÜZEL OLUR AMA BİLEMEDİGİN İÇİN BURADAN SÖYLEMLE ZOR OLUR KOLAY GELSİN

SAYGILAR

bilgilendirme gençler faydalansın ögrensinler

alidemirsmm' Alıntı:
:haha: :heyo: :tamam: ALİ ARKADAŞIM DA ELBİSE GİYDİRDİ.. :heyo: DİŞİLERE PEMBE ERKEKLERE MEVİ ELBİSE :heyo: :haha: HARIKASIN ALİ.. :evet: :slm:

Kuşların ayaklarına ip bağlamak, kanatlarını çekmek, makaslamak bana göre doğru değil.
Ama kanatlarından 4 ana teleği elektrik bandıyla bantlarsan daha iyi olur elektrik bandınıda çıkarırken telek yönlerine doğru aşşağı doğru sökeceksin ki kuşun kanadı zarar vermesin.(bu cümle önemli bantlama bu şekilde olur)
Ayrıca ilk etapta alışkın kuşun yok diyelim kuşları kümese koy çıkarma kümeste belirli periyodlarla displinli bir şekilde yemlerini ver mesela günde 2 defa.Yem miktarını güzel ayarlamalısın bunun ölçüsü kuşlar yemi yiyip gittikten sonra azıcık kabda kalmasıdır kuşların doyduğunun belirtisidir zamanla bunu ayarlarsın.Kümesde yemlemenin nedenide kuşları kümesi sevdirmektir.
Sonra kümesin önüne telli bir yer yap kuşlar çevresini görsün tanısın; rüzgara, kargaya, kuşa, sese alışsın.
Sonra güvensin ve yetişkinlerse çift olup yavru yapsınlar ki erkeğin dişiye, dişinin yumurtalara, doğal olarakta yuvaya sadakatları artsın.
Sonra kuşlar zaten yavaş yavaş adapte olurlar son seferdede dediğim şekilde kuşların kanadını bantla, aç olsunlar ve çağrdığında gelsinler (ben yem kabını yere vurunca öğrendiler hepsi gelirler) kümesde kanadının bandını dikkatli bir şekilde çıkar. Bun bantlama olayı üsttekilerin hepsini gerçekleştirdikten sonra 3 kereden fazla yapma. 3. de erkeği bağlama dişi bağlı kalsın.
Sonrasında kuşları çift şeklinde bırak ama ürkütme, uçurup izliyeyim diye sabırsızlık yapmaki kaçmasınlar bir müddet kümese girip çıktıkça yeme çağırdığın zaman gelince onlara güven gelir ve bir yere gitmezler. Bunları yapıpda giderlerse bırak gitsinler onun kalmada gözü yoktur.Elbetteki kuşçulukta kuş kaçacak.Ama sen sabırlı davranırsan, hayvanlara sevgi şefkatle yaklaşırsan onlar seni anlayıp mutlu olurlar ve yuvalarına daha bağlı sağlıklı kuşlar olurlar.

Geri