banyo hazırlamak..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan furkan5561
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

furkan5561

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
furkan bahadır
Meslek
veteriner
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar güvercinlerimi banyo yaptırmak istiyorum nasıl yapabilirim? Bi leğen yeter mi ve kendileri girer mi suya benim uğraşmam gerekirmi girerlerse her zaman banyo yaparlar mı?

4-5 kusun icine girebilecegi genislikte ve ortalama 10cm derinliginde olan bir kabin icine su doldur ve gezindikleri bir yere koy, onlar kendileri girip banyo yaparlar. Suyun icine kuslar icin hazir satilan Banyo ilaci veya bir yemek kasigi elma sirkesi dökersen, kuslarin parazitlerden korunmasina yardimci olursun.

bunu her zaman yaparlar mı yoksa nadiren mi görebilirim.. yani ona göre uğraşıcam belki sıcak olmayınca kuşlar girmiyodur diye soruyorum samsun da havalar kötü gidiyorda:)

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim:)

Kuşlar yaz kış banyo yaparlar kenan beyin tarifi uygundur hatta yerin müsaitse başka şeylerde deneyebilirsin (eski bir mermer evye gibi) ha benden iki tavsiye kardeşim sirke çok güzel ama mutlaka elma sirkesi olacak birde bir kapak çamaşır suyu koy iç parazite iyi gelir en önemlisi işi bitince suyu boşalt serçe ve bilumum benzeri gelip su içerlerse hastalık getirebilirler kolay gelsin

Ben 10 litre suya birkaşık sirke bir kapakklorak bir avuç iri pak tuz yarım kaşık karbonat(içme sodası) katarım

Kuşlar da belli süre sonunda şiddetle banyo yapmak isterler, hatta içtikleri su kabına girmek isterler. Normal olarak haftada bir banyo yeterli (yaz ayları için) banyo suyuna, suyun rengini değiştirmiyecek şekilde az sirke ilave edilirse hem kuşun parazitlerini temizler hemde tüylerini yumuşatır.

Ayrıca kuşu zorla yıkamak veya suya sokmaya gerek yok, kuşlar zaten banyoyu çok severler, kendileri isteyerek girerler.

En önemlisi banyo sonrasında güneş gören bir yerde ceryanda kalmayacak şekilde kurumaları. soğuk, nemli, rüzgar esen, beton gibi yerlerde yatması kuşu hasta eder.

Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum tavsiyelerinizle az önce ilk banyo deneyimimi yaşadım..:) cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim..

furkan5561' Alıntı:
bunu her zaman yaparlar mı yoksa nadiren mi görebilirim.. yani ona göre uğraşıcam belki sıcak olmayınca kuşlar girmiyodur diye soruyorum samsun da havalar kötü gidiyorda:)

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim:)

Abi hiç sorun değil bence ,geçen kış kar yağmıştı buraya bir tanıdığımın kuşları eriyen buzların suyunda banyo yapıyorlardı e tabi soğuk suyla zıpkın gibi oluyorlar daha bi güzel uçuyorlar.

Geri