Banyo Suyunu Hazırlama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşlarısewiyorum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Barkın KÜÇÜKSÜRÜCÜ
Meslek
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ
İlgi Alanı
Seçiniz
Arkadaşlar kuşlarıma banyo yapması parazitlerden ve at sineği benzer böceklerden kurtulmak için nası bir su hazırlamalıyım?Suyun içine ne atayım?

Re: BANYO

İşe yarıyor mu sirke.Birde bir çay bardağını kaç litre suya atıyosunuz.Kuşlara sirke kokusu siniyo mu?

kuşlarısewiyorum' Alıntı:
İşe yarıyor mu sirke.Birde bir çay bardağını kaç litre suya atıyosunuz.Kuşlara sirke kokusu siniyo mu?

Kuşlarımda şuana kadar bir parazit olayı olmadı, ayrıca yuvayı her temizleyişimde sprey olarak yine sirke sıkıyorum yuvaya, şuana kadar böcek ve benzeri parazite rastlamadım.

1 lt'ye 2-3 yemek kaşığ kadar sirke döküyorum, banyo suyu da 5-6 litre oluyordur tahmini ona da bir çay bardağı döküyorum. Sirkenin kokusu kuruyunca kalmıyor. ayrıca tüylerini parlatıp yumuşatıyor.

5 LT SUYA 1 KAPAK BİLOTİC UYGULA..ÇOK ETKİLİ (DEDİĞİM İLAÇ ZEHİRLİDİR ÖLÇÜYÜ İYİ AYARLA FAZLA OLURSA ÖLDÜRMEZ LAKİN KANAT ALTLARINI PİŞİRİR, AYRICA BUNU VERİNCE KUŞLARI KÜMESTE TUT ÇOK KAŞINTI YAPAR KUŞLARI UÇURMA KAÇIRMA OLASILIĞINDA VAR)

BUNUN YANI SIRA ARA ARA 5 LT SUYA 1 YEMEK KAŞIĞI TUZ,1 ÇAY BARDAĞI SİRKE EKLE VE UYGULA..

5 LİTRE SUYA YARIM ÇAY BARDAĞI SİRKE BİR KAPAK CAMAŞIR SUYU

ama kuşlar banyo yapmadan önce içiyolar bazen suyu sirke ve çamaşır suyundan bişey olmaz mı?

olmaz
ben haftada bir içme sularına da koyarım

MERTSOMA' Alıntı:
5 LİTRE SUYA YARIM ÇAY BARDAĞI SİRKE BİR KAPAK CAMAŞIR SUYU

BUDA OLUR..

Bu karışım bulunan suyu içen kuşa bir şey olmaz korkmayın aksine sindirim sisteminde bulunan parazitide söker atar sirkeyi hafta da iki üç kere sularına katarım tavsiye ederim

Bu banyo sularini hazilamadan önce kuslara belirli süre su vermeyip
ve banyodan hemen önce ucurup daha sona sularini icirildikten sonra banyo hazirlatilirsa kuslarin banyo suyunu icme sorunu azaliyor.
kendi görüsümdür
susuz kus ucurulmaz diyeniniz olabilir.
ne kadar ucmalarini istersen o kadar yem ver derim
ben bu sekilde kuslari yere ve kendi bölgelerine hazirladim

Ben burdaki camasir sularini begenmiyorum o sebebten icmemeleri daha iyi benim icin bu uygulamayi yapinca susuzluklari gitmis kusum fazla banyo suyundan icmiyor.

BILOTIC BİT,BÖCEK ..İLACI OLUP ÇOK ZEHİRLİDİR. BANYO SULARINA KONMAMALIDIR.

Geri