Başbelası Şahin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gfbilker58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

gfbilker58

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İlker Ucar
Meslek
Grafik Tasarım
İlgi Alanı
Kediler
Sarıyer-tarabya-derbent tarafındaki arkadaşlar iyi bilirler bu şahini.Şahin tekti ama son haftalarda baktım eş bulmuş artık eşiyle birlikte saldırıyo.Her gün en az 2 tane güvercin yiyolar.Bu şahin buralarda kaç seneden beri var ama bir allahın kuluda çıkıp yakalamaya çalışmadı.Kaldığı yer belli her şey belli gözümün önünde getirip yiyo kuşları.BU ŞAHİNLERE KARŞI NE YAPMAK LAZIM ARKADAŞLAR!!!!!

mekanını basalım ben yakınım reşitpaşadada var =)

Ben poligonda oturuyorum.Geçen sene aynı gün içinde 3 tane beyazı aldılar.Birisi de benimkiydi.O günden sonra taklacı uçurmayı bıraktım.Budaeşteler kolay kolay yakalanmıyorlar.Şimdiye kadar 5 kere pençesinden kurtulduklarını gördüm.
Doğanın bir parçası oldukları için yuvalarını bozmak gibi çözümler üretmek yerine tedbirli davransak daha iyi olur :)

DERVİŞ' Alıntı:
Ben poligonda oturuyorum.Geçen sene aynı gün içinde 3 tane beyazı aldılar.Birisi de benimkiydi.O günden sonra taklacı uçurmayı bıraktım.Budaeşteler kolay kolay yakalanmıyorlar.Şimdiye kadar 5 kere pençesinden kurtulduklarını gördüm.
Doğanın bir parçası oldukları için yuvalarını bozmak gibi çözümler üretmek yerine tedbirli davransak daha iyi olur :)
abi dernege gelıyormusunuz? iett evlerının ordaki ?

bende taklacı uçurmuyorum yatıyolar kümeste posta uçuruyorum arada bi taklacı bırakıyım diyorum anında geliyo şahin resmen bela. bu şahinleri toplayan bi kurum yokmu :)

ya bosver ucur gitsın =) ben ek korkmuorum arada vuruyolar kuslara ama sadece vuruolar kuslarım allaha sukur kacıo atlatıolar =) su ana kadar 1 kere vurdu zaten ona da dikiş attırdım hiç bi sorunu yok =) ucurun arkadaslar yaz geldı =)

atmaca dan flan bahsetmiyoruz bildiğin şahin bide 2 tane birden gelince hiç kaçarı yok biri saldırıyo diğeri üstte yükselmelerini engelliyo.bu çok büyük bi sorun.

DOĞANIN KANUNU.. BÜYÜK KUŞ KÜÇÜK KUŞU YER :)

yer yemesinede şahinin şehrin ortasınde ne işivar.atmaca olsa daha iyi.haftada bir veya 2 haftada bir gelse neyse her gün geliyo. yokmu şahini yakalıyabilecek birisi?

Şahinler daha tehlikeli malesef kuş yakalamada usta oluyorlar en kötüsüde eş olarak saldırıyorlar genelde, biri kuşların yıkınında dönüyor kuşların dikkatini dağıtıyor eşlerden diğeri ise bir anda gelip dalıyor.Allah'tan bende başkalar varda benim kuşlar dalga geçer gibi her seferinde kurtuluyor ama şahin saldırısını izlemek kadar zevkli birşey yok kanat sesleri müthiş oluyor...

ilker ya sen mı yolladın bu atmacaları burda yazdıktan sonra bizim buraya dadandılar (: ama bendeki tek ucuyor allahtan bide baya yukarda durbunle izliyorum kendılerını =)

valla bu gün burdaydı eşiyle beraber. Daldılar baya başka kuşlara ama alamadılar.Bu şahin yüzünden oyunlu kaçak geçmez oldu geleni geçeni indiriyo :)

gfbilker58' Alıntı:
valla bu gün burdaydı eşiyle beraber. Daldılar baya başka kuşlara ama alamadılar.Bu şahin yüzünden oyunlu kaçak geçmez oldu geleni geçeni indiriyo :)

Sizin şahinler yolunu bulmuş, hayatta gitmezler ordan artık pusuda beklerler (:

5 dk. önce izliyodum baktım baya ilerde bi kuşçu var o uçurmuş 2 tane çok oyunlu baktım şahin yerinden kalktı gidiyo bunlara.Kuşların ikiside yan yane fişeklerken birini alamadı o hızla diğerinide alamadı gider gibi yaptı sonra tekrar döndü bidaha daldı yine alamadı.

bugun bende bir şahin saldırısına tanık oldum biri 2 adet mardin kaçırmış yakınlardaki çatılarda duruyorlardı birden havalandılar biri aniden yere duştu bende yakaladı sandım 1 2 saat sonra kuş tekrar çıktı piyasaya yakalayamamış bizim burası dağlık kesim olduğundan sürü şeklinde geziyor bunlar onceden arkadaşın kafeslere pusu atıyordu :D adam kafesi açınca tepeden geçiyordu vallaha biz nabıcaz burda bilmiyorum hiç kuşta uçuramıyoz benim saydığım gördüğüm 5 6 tane var bole güvercinlere gelen bitanesi yüssüz 4 5 metre ilerdeki kuşlara dalıyor

kesin bir çözümü var POSTA beslemek.

postada güzel bir çözüm ama bence en güzeli başka, hiçbir yırtıcı kuşun yakalama şansı yok benim kuşlarıma daha yavruyken saldırdıklarında bile yakalayamıyorlar, tecrübeli kuşlarımın yanına bile gelemiyorlar...

ben hep şahin saldırıyo diye artık oyunlu uçurmuyorum sadece posta onada saldırmıyo zaten.ilk seferlerde postalara daldı daldı alamadı ondan sonrada vazgeçti.

oynarları yakalayabilirmi acaba ?

makaracı var 1 tane ona daldı 1-2 sefer alamadı ondan sonrada daha ona saldırmadı.

Selamlar,

Bu sabah 12 kuşumu her zamanki gibi uçurmaya başladım, sineğe varmak üzereydiler yırtıcı kuş filoya daldı içlnden aşağıda resimi gördüğünüz yavru karakafa saya mı aldı gitti. Sanki özel kuşları seciyor uçurmak için beslediğim baskalarda arasındaydı onlardan birini alsaydı bu kadar çok canım acımayacaktı.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Ekli dosyalar

• DSCF2698.webp
    DSCF2698.webp
    879.8 KB · Görüntüleme: 914
bir kere dalıp aldığı zaman alışıyorlar her gördüğünde dalar.

atmaca dan flan bahsetmiyoruz bildiğin şahin bide 2 tane birden gelince hiç kaçarı yok biri saldırıyo diğeri üstte yükselmelerini engelliyo.bu çok büyük bi sorun.
Bunu atmacada yapiyo mu?ben atmaca mi sahin mi anlamadigim birsey var .karsi binanin catisina konmus.kuslara ayni gun icinde defalarca saldiriyo.bi saldirio kuslar asagi daliyo tekrar geliyo tekrar saldiriyo

Geri