başıma ilk defa gelen bir olay...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan perspektif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

perspektif

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim çoban
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
merhabalar. 2 günden beri kümeste ilginç bir olaya şahit oldum ve bunu paylaşmak istedim. eşsiz olan erkek bir kuşum başka kuşların 10günlük yavrularına kusmaya başladı :unlem: çok şaşırdım. yavruların anne-babası dışarıda yem yerken o kuş gidip yavrulara bakıyor. yavruların gerçek babası da geldiğinde onu dövüp yuvadan atıyor tabi haliyle. böyle bir olayla karşılaşan var mı acaba? bunun nedeni yavrulara bakan o erkeğin yavru özlemi gibi bir şey olabilir mi? katkılarınızı bekliyorum.
dostlukla...

ilk defa böyle birşeyi senden duyuyorum çoğunlukla benim kuşlar başkalarının yavrularını döverler bu kuş un neden böyle birşey hakkında bilgim yok ama bence iyi bir yavruların hiç değilse çok sağlıklı büyüyorlar.

mrb arkadaslar

bu tarz olaylarla cok karsılastım

birtane kusum vardı kümeste her önüne gelen :ckmk: yavruya bakardı

bu kusun eşinin olup olmadıgı veya yavrusunun olmadıgı için degil

kendi yavrusu olsun olmasın bakar

Çok ilginç. Ama ilginç olan o kuşun yavruya bakması değil sizin böyle bir olayla ilk kez karşılaşmanız. Bazı kuşlara YAVRUCU denir. Bunun anlamı altına yumurta koysan üzerine yatan veya başka kuşların yavrusunu kendi yavrusuymuş gibi besleyen kuşlara denir. Her yuvada bu tarz bir kuş mutlaka bulunmalıdır. Ben bu kuşun kıymetini bilin ve gerektiği gibi değerlendirin derim.. :hmm:

Hoca' Alıntı:
Çok ilginç. Ama ilginç olan o kuşun yavruya bakması değil sizin böyle bir olayla ilk kez karşılaşmanız. Bazı kuşlara YAVRUCU denir. Bunun anlamı altına yumurta koysan üzerine yatan veya başka kuşların yavrusunu kendi yavrusuymuş gibi besleyen kuşlara denir. Her yuvada bu tarz bir kuş mutlaka bulunmalıdır. Ben bu kuşun kıymetini bilin ve gerektiği gibi değerlendirin derim.. :hmm:

selamlar. Hayrettin Hocam ben bu olayı daha önce duymuş ama şahit olmamıştım. duyduklarımdakiler de genelde bakıcı vasıfları diğer ırklara göre daha üstün olan posta, azman, bango, mısıri gibi kuşlardı. fakat beni asıl şaşırtan bu bakıcı kuşun "dönek" olması. ben dönek yetiştiricisiyim ve genel kanı dönek ırkının bakıcılığının diğer kuşlara göre zayıf olmasıdır. ki ben de damızlık döneklerime yavru baktırmam, çünkü denedim verim alamıyorum ancak 1 yavruya bakıyorlar. döneklerin iyi yavru bakanları da vardır elbet ama ben böylesiyle ilk kez karşılaştığım için şaşırdım. kuşun eşi de yok. daha doğrusu dost hayatı yaşıyor gibi bir şey, bir gün biriyle bir gün diğeriyle takılıyor bu gidişli ikisini de yumurtlatcak zaten. bakalım o zaman her iki yumurtaya da yatabilecekmi :haha:

arkadaş o kuşa eş bul kendi yavrularına baksın

mrh. Bendeki bursa kuşları bu tarz şeyler yapıyo, kendi yavrusu varken bile başka kuşun yavrularına bakıyo dediğiniz gibi baktığı yavrunun anne babasınıda dövuyo,benim başımdan daha değişik olaylar gecti kendi baska yavrum yeme yeni duşmuştu aynı yuvalıktaki kardeşine bakıyodu,diğer bir erkek kuşum vardı kelebek alt sandıktaki 2 gunluk yavruyu ust kattaki kendi bölmesine göturuyodu gagasıyla yumurta olmasına ragmen mudahale etmedim kuşu baktı buyuttu, kuşculukta böyle garip olaylar oluyo buda kuşculuğun cilveleri olsa gerek.

gökay' Alıntı:
mrh. Bendeki bursa kuşları bu tarz şeyler yapıyo, kendi yavrusu varken bile başka kuşun yavrularına bakıyo dediğiniz gibi baktığı yavrunun anne babasınıda dövuyo,benim başımdan daha değişik olaylar gecti kendi baska yavrum yeme yeni duşmuştu aynı yuvalıktaki kardeşine bakıyodu,diğer bir erkek kuşum vardı kelebek alt sandıktaki 2 gunluk yavruyu ust kattaki kendi bölmesine göturuyodu gagasıyla yumurta olmasına ragmen mudahale etmedim kuşu baktı buyuttu, kuşculukta böyle garip olaylar oluyo buda kuşculuğun cilveleri olsa gerek.

vay be gökay bey sizde neler varmış meğer. benim kuşun hareketi hiç bir şey sayılır yani. daha neler duycaz bakalım.

evet bu olay sık sık karşılaşılan bir olay gayet normal yani.
Ama bende ilk kez karşılaşmanıza şaşırdım.

gökay' Alıntı:

Gökay bey güvercinden bahsediyoruz değilmi? Kedi yavrusundan değil...

gurayozkan' Alıntı:
gökay' Alıntı:

Gökay bey güvercinden bahsediyoruz değilmi? Kedi yavrusundan değil...
hakikaten yani nsl oluyo folluğa götürüyo hayret wllahi hayret nese güsel şeyler bunlar ALLAH büyüktür
KUBİLAY saygılarımla.......

beninde erkek bi arabım vardı oda aynı sekilde baska kusların yavrularına yumurtalıka bakardı özellikle yumurtalık yazdım her jükus bunu yapmaz.Normal sartlarda yerde yavrular varsa karanbol hesabı hepsi biribirinin yavrusuna besler.Özellikle ben kafesde boyle kus ve kısır dediğimiz yumurlamayan bir cift kus bulundurmaya özen gösteririm.saygılar...

Geri