başıma ilk defa geliyor bu olay???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan silik dumanlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kubilay aydın
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar benim 2 kuşum yumurtladı ve yavrular 2 haftalık oldular nerdeyse tüyleri yeni yeni belli oluyor burdaki sorun bu kuşların yuvalığını 1 beyaz ve eşi almaya çalşıyorlar
galiba yavruların anne babası dışarda iken yuvayı işgal etmişler şimdi ise yavruların anne babasını yavruların yanına almıyorlar yavrularda biraz yaralanmalar var bu olay karşısında ne yapmam gerekir beyaz ile eşini kümeste başka bir yuvalığa kapattım şimdilik acaba ben onları orda kapatıyımmı veya sizin ne gşbş görüşleriniiz var yakın zamanda yavruların resmini koyarım şimdiden yarumlarınız için teşekkürler

Beyaz ve eşini başka folluğa kapatmaya devam etki yavrulara zarar vermesinler.

BU işgalciler sadece yuvayı almaya çalışıyorlar , şayet yuvanın asıl sahibi olan yavruların anne ve babalarından daha hırslı iseler ( özellikle babalarınından ) yuvaya el koyup kendileri yumurtlamak isteyeceklerdir .
Yavrulara gelince öz anne babası olmayan işgalciler yavrularıda dövecek belkide öldürecektir .
Yapmanız gereken, öz anne ve baba yuva dan ve yavrulardan soğuyup vazgeçmeden işgalci çifti uzaklaştırın .
Zira yavruların arada ölüp heba olması muhtemel ..
Kalabalık kümeslerde yuvalama yerinin azlığından , yada daha önce de aynı yuvada yavru büyütmüş olmaktan, bu ve benzer sebeplerden sık görülen bir durum bu . selamlar .ŞEREF

isgalcileri folluga kapamaya devam et yoksa yavruları oldururler .1 2 hafta yeni folluklarına alısırlar inş. saldıgında yine aynı yere giderlerse bnce yuvadan uzaklastır

slm arkadaşım diğer arkadaşların dediği gibi işgalci kuvvetleri baska yuvada muhafaza et yoksa elinde büyümekte olan yavruları öldürecek kadar zarar verebilirler.fazla zamanda kalmamış yavruların sağ salim yasarlarsa 15 güne kadar iyice ayaklanır ve onlardan korunacak kacacak aşamaya gelir.saygılarla

seref abi dediğin gibi yavruların oraya girip yumurtlayacaklar ve kümeste 5 çift eş kuş ve 2 boş 2 de yeme düşmüş yavru var 8 adette yuvalıkvar kuşları ist getirdim ilk yumurtlayacaklar birde yavruların anne babası kümesin yanındaki küçük kümese giriyorlar

Geri