Basimin tatli belasi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar abilerim ve kardeslerim ,

Basimdan gecen bir olayi paylasmak ve sizlerin dusuncelerinizi almak istiyorum.
Bundan yaklasik 1,5 ay once taklacilarimi yemlerken bahceme bir posta indi , ayaginda halka vardi birkactane numara yaziyordu halkanin uzerinde.Internete girdim kaybolan posta guvercinlerin dernegin sitesine baktim ve ordan kusun ayaginda halkanin numarasini yazdim arattim sahibinin telefon numarasini buldum.Sahibini hemen aradim durumu anlattim , kendisi gelemeyecegini(arada 40 km felan var) 2-3 gun bakmami sonrada salmami istedi bende kabul ettim.Kusu 2 gun boyunca ayri tuttum , yemini/mineral/vitamini verdim ve dinc oldugunu dusunerek kusu sali verdim.
Ertesi sabah kus geri geldi , tekrar 1 gun tuttum yemini felan verdim saldim.aradan 2 gun gecti tekrar geldi..oyle boyle derken aradan 1,5 hafta felan gecti ve birdaha geri gelmemisti.Kurtuldum sanmistim (: 1 hafta once ne goreyim , sabah bir posta indi bahceme ayaginda halka ve halkaya bagli olan cip.Belliki kus yarista kaybolmus..baktim ayagindaki seri numarasi tanidik geldi , yine numarayi girdim internetten ve telefon numarayi gordugumde ayni kus oldugunu anladim.Yani bu kus zamaninda geri gitmis yuvasina sonra yarisa hazirlanmis ve yaris esnasinda direk bana ucmus (:
Aldim 1 gun boyunca yine besledim felan , ertesi gun oglen vakti saldim.Tabi ertesi gun Sabah geri geldi , sonra yine 1 gun bekledim biraktim ertesi gun sabah yine geldi.
Bugun yine bende , ne yapacagimi bilmiyorum surekli geri geliyor.Posta kuslarin boyle huyu oldugunu bilmiyordum acikcasi.Acaba bu kus eski yerini unuttu da benim burayami alisti ??
Hayir cunku hem ben istemiyorum , hem sahibinin isine yaramaz hale geldi cunku kus yarista bile bana geliyor.Sizce ne yapmaliyim bu kusu ?
Baska birine versem bana geri gelirmi ?

Tesekkurler.

Ben olsam sahibiylede konuşurum ve o kuşu artık ben beslerim belliki hayvan senin kümesini beğenmiş sen onu rahat ettirmişsin. Dediğim gibi ben olsam beslerdim hatta birde eş bulurdum seve seve beslerdim onu. Çünkü posta kuşu öyle kolay kolay 1-2 günde bir yere alışmaz demekki eski yeri iyi değil ve senin yerini beğendi.. Tabi bunları ben olsam yapardım sen ne yaparsın orası sana kalmış ama kümeste de bi çift posta göz çıkartmaz diye düşünüyorum...

SİNAN ÖZTEKİN

ben normalde karışık ırk beslerim ama postam yoktur ve postalara hayranım yani ama bana gelicek olsa öyle bir kuş ben kanadını keserim yani sahibiyle falan uğraşmam birde eş alırım olay biter senin yerinde olsam eş alırdım bir tane bu kuşu yavrularıyla beraber atardım önce 3-5 dakka ucardı sonra taklacıları atardım postalar güçlü hayvanlar olduğundan taklacılarınında ucuş sürelerini uzatır yani ben olsam beslerim hayatta kay betmek istemem

Sanırım artık o hayvancık posta olarak pekbir anlam ifade etmiyor dur anlattıklarınıza bakılırsa,
sahibine danışıp bakıcı olarak kullana biliesiniz bence.. Yazık hayvana madem alışmış gitmiyor .. Bendede böyle bir yabani var yavru iken geldi artık nerden salsam benden önce kümeste kümesimdeki tüm kuşlardam daha sadık evine.. bakıcı olarak tutuyorum bende .. selamnlar.ŞEREF

Ne yapacagimi bilmiyorum , dediginiz gibi sahibine danisip damizlik olarak beslemek istemiyorum acikcasi.Daha dogrusu bakiciya ihtiyacim yok , Posta guvercinleri de hic mi hic ilgimi cekmiyor.
2 gun once tekrar saldim ertesi gun geri dondu , kus nereye gidiyorsa hastalik kapmis..agzinin ici sari , yani pamuk hastaligina yakalanmis.Tesaduf benim kuslari yemlerken gelmisti hemen benim kuslarimin arasina daldi bende hemen yakaladim cunku hastalik diger kuslara bulasmasindan korkuyorum.Aldim bunu tekrar ayri yerine koydum tedavi amacli hap verdim.
Anlayacaginiz kus sahibine gitmiyor , cunku her geri gelisinde ayaginda ki halkanin uzerinde cip bulunuyor.
Bu cipi yarista kullaniyorlar , ve kus evine geri dondugunde cipi cikartiyorlar.Bu kus belliki yabanlarin yanina gidiyor ve hemen hastalik kapmis.Bakmak istemiyorum , vermeye calissam kimse kabul etmez ne yapacagimi bilmiyorum.Sahibi de kalkip buralara kadar gelmek istemiyor.Bakacagiz artik bir caresine , bir sorusturayim belki isteyen cikar bakici olarak kullanmak ister , suan elim kolum bagli bir sekilde ne yapacagimi dusunuyorum.

Geri