BAŞKA ÇATIYA ALIŞTILAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan murat_43_26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
MURAT HALAT
Meslek
ÖĞRETMEN
İlgi Alanı
Kediler
MRB .KUŞLARIM ÇAPRAZIMDAKİ YÜKSEK ÇATIYA ATIYOLAR KUŞARI YENİLEDİM.ONLARDA ORAYA ALIŞTILAR.NE YAPABİLİRİM KNDİ ÇATIMA GELMELERİNİ SAĞLAMAM İÇİN.ACABA KUŞLARI ÇOK MU SIKIŞTIRIYORUM

Aynı sorun bendede var... alçak dam ve yüksek dam sorunu... yüksek dama çıktıkları zaman kuşları kışlayamıyorum... bunun için bir çözüm yolu aramaktayım... sanırım seninde sorunun bu... konunun takipçisiyim, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa memnun olurum...

Saygılarımla

kuşları poyraz havada uçurun lodos havada kuş uçurmayın
kuşları iki iki uçurun hepsini yormayın
kuşları karınları açken uçurun
dama konanların hepsini satın veya makas atıp damızlığa ayırın

İstanbul gıbı bınaların donalttıgı bir yerde taklacıların yuksek damlara atması anormal bır durum degıl..Ama sanırım kuşların ucmamasından sıkayetcısınız...Kuşları önce serbest bırakın kendı damınızda bıraz tünesınler sahıplensınler sonra sıkıştırırsınız uçmaları için..Şayet ucmayan kuşu naparsanız yapın bir kac sokak otesındekı damlara bıle konarlar..

Mustican Yeşilırmak' Alıntı:
İstanbul gıbı bınaların donalttıgı bir yerde taklacıların yuksek damlara atması anormal bır durum degıl..Ama sanırım kuşların ucmamasından sıkayetcısınız...Kuşları önce serbest bırakın kendı damınızda bıraz tünesınler sahıplensınler sonra sıkıştırırsınız uçmaları için..Şayet ucmayan kuşu naparsanız yapın bir kac sokak otesındekı damlara bıle konarlar..

Sorunda burda ya zaten... yüksek dam nerden baksan 15 metre nasıl sıkıştırcaz???

tanerevci' Alıntı:
kuşları poyraz havada uçurun lodos havada kuş uçurmayın
kuşları iki iki uçurun hepsini yormayın
kuşları karınları açken uçurun
dama konanların hepsini satın veya makas atıp damızlığa ayırın

Arkadaşım uçuş dersleri için çok teşekkür ederim, yanlız kuşlar yeni alışan kuşlar ve biraz kışlamak kuşları sıkıştırmak ve antremanları hergün tekrarlamak gerekiyor... ve kondukları ikinci dam 15metre kadar var ve oraya müdahale edemiyorum! biz bunun için yardım istiyoruz nasıl uçuracağımız konusunda değil!! yoksa aralarında ilk kalkışta hiç dama konmadan 2 saat uçanlarda var yani...

Saygılarıml

O. Uğur KORKMAZ

kuşların çevresindeki binalara konması çok normaldir benimde tam çaprazımdaki yüksek binaya konuyo kendi kendine geziolar sorunum deil her kuşçunun başında bu dert var ztn:))

Selamlar,

Kuşlarınızın uçuş performasları aldığı vitaminlerle, doğal vitaminlerle eş değerdedir. Bunu unutmayın sağlıklı ve uçma arzusu olan kuş kümesi açar açmaz fırladığı gibi uçmaya başlar. Bal, petmez berovit b 12 depomin elma sirkesi verin kuşlarınıza devamlı, kenevir gibi yağlandıran besinlerden aşıraya kaçmadan verin, unutmayın ki kilo almış yağlanmış bir kuş uçmak istemez. 100 kg bir insanın koşma performansı 55 kg bir insana göre ne kadar başarılı olur, bunuda unutmayalım. Karışık yemlerden devamlı vermeyin ağırlıklı kış ayarlarında buğday ağırlıklı cin mısır ve kırık pirinç karışımlı yem vermeyi tercih edin. Karışık yemi hafta iki kere vermeniz yeterli olacaktır. Dama atan kuşu ilk olarak uçurmayın uçumdan emin olduğunuz kuşu önce uçurun, arkasından ona yakın kuşu salın kuşlar birbirlerine bakarak hareket ederler bunu unutmayın, zamanla kış kışlama gerektirmeden kuş kendi kendine kümesden fırtlayıp seferlerine düzenli olarak başlayacaktır. Ben taklacı besleyen arkadaşlarımdan gördüm kuşu kaldırmak için bir gayret göstermedikleri gibi egitimli kuş kendisi kalıp gidiyor kümesi açınca, unutmayın kuş uçmaz, kuşu ustası uçurur.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

kuşların attıkları dama cıkıp ip gerin ipe de poşet takın ;) ben zamanında yaptım işe yarıyor :)

Kuslari son kanat fekindeyken ucurulursa farkli biryere konmalari normaldir bu sebepten dolayi kanatlari tamamnanip kurumadan ucurmak dogru degil
Kuslari her gun ayni saatlerde ucurmaya dikkat edilmelidir ve ayni yerde yemlemek gerekir
Kuslari ucurduktan sonra saatlerde kumesin disinda bekletmek yanlis indikten sonra kumese alinmalidirlar egitim icin gerekli olduguna inaniyorum
Kuslarin yer hakimiyeti soyundan gelen bir ozelliktir fakat egitimsiz olmaz
Haddinden fazla kovalanan (zorlanan)kuslar dinlenmek icin farkli bir yere inebilir
Kuslarin hedefe inmesi isteniyorsa inecegi yere kum havuzu yapilip surekli orda yem verilmesi etkili olur

imprezablue' Alıntı:
Kuslari son kanat fekindeyken ucurulursa farkli biryere konmalari normaldir bu sebepten dolayi kanatlari tamamnanip kurumadan ucurmak dogru degil
Kuslari her gun ayni saatlerde ucurmaya dikkat edilmelidir ve ayni yerde yemlemek gerekir
Kuslari ucurduktan sonra saatlerde kumesin disinda bekletmek yanlis indikten sonra kumese alinmalidirlar egitim icin gerekli olduguna inaniyorum
Kuslarin yer hakimiyeti soyundan gelen bir ozelliktir fakat egitimsiz olmaz
Haddinden fazla kovalanan (zorlanan)kuslar dinlenmek icin farkli bir yere inebilir
Kuslarin hedefe inmesi isteniyorsa inecegi yere kum havuzu yapilip surekli orda yem verilmesi etkili olur

işte bu yorum bence çok doğru. :heyo:

kardeş ben sana en garanti çözüm yolunu söyleyeyim, o başka çatıya atan tüm kuşları kapat bi yere 2 gün hiç yem verme sadece su ver, sonra 2 2 çıkar dışarı 8 10 tane buğday at önlerine yesınler ve sonra kovala, bak başka çatıya atıyorlarmı, açken başka çatıya atan olursa kısa süreli olur hemen elinle yem serpiyormuş gibi yap atlar aşşağı, ancak hem aç hemde yine karşıda yatıyosa ya at ya sat gitsin, kuşların toksa, hastaysa, veya kalabalık uçuruyorsan bu kaçınılmaz sondur, ancak bu üçüne dikkat edersen değil yanında yüksek bina kule olsa kuşun damından baska yere bakmaz.

saygılar ali demir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri