Başka Çatıya Fişek çekiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 778
A

Anonymous

Misafir
merhaba abilerim,size bir sorum olacak uzatmadan hemen söyliyeyim.. benim gök mavi erkek güvercinimi hergün düzenli uçuruyorum tek olarak yaklaşık 15-20 dk uçuyor...sefer yaparken tamam güzel benim çatıya fişek çekiyor ama ineceği zaman yan binaya fişeğini çekip oraya iniyor bu huyunu nasıl düzeltebilirim ?

Öncelikle kuşu nasıl kaldırdığın önemli. Eğer kovalayarak kaldırıyorsan daha yüksek başka çatılara iniyorlar. Bende aynı hatayı yapıyordum ve hep yan çatıya iniyorlardı. Fakat sonraları kaldırırken sopayı bi kere yere vuruyorum. Yorulduklarını anlayınca uçmaya hevesli olmayan kuşlarımı kendi çatıma kaldırıyorum pırıltı yapıyorum.
Yan çatıda yatmalarına fazla müsade etmiyorum. Kuşları kovalarken kendi çatınızda korkutmamaya bakmalısınız.
Şimdi ise o düzene alıştırdım ve artık direk benim çatıma iniyorlar.

mele121' Alıntı:
merhaba abilerim,size bir sorum olacak uzatmadan hemen söyliyeyim.. benim gök mavi erkek güvercinimi hergün düzenli uçuruyorum tek olarak yaklaşık 15-20 dk uçuyor...sefer yaparken tamam güzel benim çatıya fişek çekiyor ama ineceği zaman yan binaya fişeğini çekip oraya iniyor bu huyunu nasıl düzeltebilirim ?

taklaci-guvercinler-taklaci-performans-kuslari/kus-oynatmak-t10430-10.html

taklaci-guvercinler-taklaci-performans-kuslari/kus-oynatmak-t10430-10.html

bu baslıklardan faydalanabilirsin oku biraz ara arastır sitemizde her sey mevcut :tamam:

Geri