Baska güvercinleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan istanbul3434
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Arif topçu
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle baska güvercin ırkına çok merak saldım ve besliyorum bu kuşta aranan özellikler nelerdir benim bildiklerim doğrumu yanlışmı bilgisi olan kişiler yardım ederse sevinirim.
Edirne kapı kus pazarına geliyorum ordan güzel bir baska alıcağım pazara sürekli giden varmı acaba? bana bu konuda yardımcı olcak kuşu seçerken iyi kuş almak istiyorum mantar değil.
Buda benim baskam iyimi sizce limon baska hiç saz lekesi yok.

1.Kafası gagayı geçip boyunun ordan kesme beyaz olursa değeri bir o kadar artar.
2.Kanatlarında saz olmaması değerini ikiye katlar.
3.Vücudunun herhangi bir yerinde beyaz leke taşması bozuk olarak görülür.
4.Ana renginden başkası renk taşıması iyi değildir.

Ekli dosyalar

• Fotoğraf2788.webp
    Fotoğraf2788.webp
    126.1 KB · Görüntüleme: 2,052
Baska kuşunun özünde kanat uçları yediye yedi beyazdır.Bu akbaş baskaları sonradan yaptılar ,bu ırka gönul verenler o kadar emek harcadıki artık yavrularıda anne baba gibi akbaş sazsız veriyor.Bundan sonrası ne olur bilinmez ,gagayımı kısaltırlar kafayımı kalınlaştırırlar bilinmez.

Bana kalırsa kendi özlerini bozmaları iyi olmamış, çünkü beyaz kanatlar gök yüzünde daha şahane gözüküyor şimdikiler kostüme yönelik güvercin geliştiriyor. Şuan aynı şekil mardin kuşunda mevcut.

Canım kardeşim kuşçu ağızlarını çok güzel öğrenmişsin ama baska kriterlerini de öğrenmeye çalışıyorsun oda güzel sana Moderetörün birşeyler yazmış onu iyi oku mantar ve çaçıkla uğraşma o ağabeyin ve ben her hafta pazardayız sana her türlü yardımı yaparız da sen çok argo kelimeler kullanıyorsun bizi de sonra çırak çıkarmaya kalkmassan sana yardımcı olabiliriz pazar günleri Edirnekapı kuş pazarının giriş kapısından 4 tezgahta Erzurumlu Çakır Mehmetin tezgahındayım 12.00 - 14.00 arasında selamlar ( Baskaları o resimde görüldüğü gibi besliyeceksen hiç besleme hayvanların ayakları çok pis demekki kümesinde pistir)

Şuan resimdeki baskam iyimi sizce? sazı sözü yok. Bu hafta edirnekapı kus pazarına gelicem mantar kuşlar almak istemiyorum.
Beni tanıdığınızda iyi birisi olduğumu anlarsınız abi burdan kimse kimseyi çözemez :) Kümesim pis değil havalandırma sorunu var onu bu hafta halletcez birde telefon kameram kötü kapalı çekmiş ortamı o baska limon gibi.

Canım kardeşim ben sana kötü ve iyi diye bir terim kullanmadım o baska limon değil portakal akbaş denir artı kuş içinde birşey yazmadım pislik ve çamurdan bahsettim ben de kapalı ve havadar olmayan güneş görmeyen yerde besliyorum ama kuşlarımın ayaklarında o kadar pislik yok ama o saatlerde Edirnekapı kuş pazarında olucam ve sana yardımcı olmaya çalışacağım selamlar.

İnşallah abi yarın demir tel yaptıırıcam havalandırma için. Bende anlamadım gitti milletin kümesi hava almadıgı halde kuru benimkisi ıslak boklar kurumuyor hergün temizliyorum. Duvarın bir kısmı ytong diğer hanı pirket içeriye strafor kaplama yaptırıcam.

istanbul3434' Alıntı:
İnşallah abi yarın demir tel yaptıırıcam havalandırma için. Bende anlamadım gitti milletin kümesi hava almadıgı halde kuru benimkisi ıslak boklar kurumuyor hergün temizliyorum. Duvarın bir kısmı ytong diğer hanı pirket içeriye strafor kaplama yaptırıcam.

folluk için yanlış sandık kullanmışsın. kuş resimde de görüldüğü gibi oraya tüner ve bütün dışkısını sandığın içine bırakır. sonra folluk tutmak için içine girerse, sandığın içindeki pislikler ayaklarına ve tüylerine bulaşır. limon sandıklarını açık tarafı sana bakacak şekilde diz ve önlerini 5-10 cm kadar tahta ile kapa. o zaman dışkılarını kasaların içine değil de yere doğru yaparlar. ayrıca tünekler de yaparsan faydası olur.

Erhan beyın soyledıklerıne katılıyorum ama aynı zamnda dıkkat etmen gereken bır husus, kuslarda ıshal olabılır ondan devamlı ıslaktır bunu da dıkkate almanı tavsıye ederım.

Geri