baska renkleri...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sadmedya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 878

sadmedya

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Sadullah YAPICI
Meslek
Baska
İlgi Alanı
Diğer
arkadaşlar merhaba,
sultangazi'deyim bir çift baskam var.
erkek siyah-beyaz kesme, dişisi ise beyaz üzerine limoni.
yavruları da gayet sağlıklı şuan büyüyorlar ve 2 haftalık oldular.

renkleri belirginleşti ve ben daha önce böyle renk baskada görmedim. (3-4 yıldır ilgiliyim)

yavruların rengi, mavi ama çok açık maviye beyaz duruyor şuan.

sizce birkaç hafta sonra veya daha ileride rengi koyulaşır ya da tamamen değişir mi?

selamlar,
sadullah

tahminen renkleri ileride koyulaşıp mavi olacaktır ancak niçin limoni ile karayı eş ettin anlayamadım bence karaya aynı öyle bir dişi al dişiye kendisi gibi erkek al 2 ayrı renk üretip yoluna devam et çünkü bu yavru mavi olur bi sonraki sarı diğeri kara vb. yani her seferinde ayrı bir renk buda bi anlam ifade edermi senin için bilemem

aynen dediğin gibi bu farklı renkteki eşlerin yavrularının alacağı renkleri görerek öğrenmek adına böyle devam etmek istiyorum. ayrıca ben eş kapamamıştım kendileri olmuşlar. ayırmakta istemedim ve birkaç hafta sonra yumurta verdiler.

şimdi asıl konu çıkan yavruların çok açık mavi rengi... senin dediğin ve benim düşündüğüm gibi koyu mu olacak?

eğer olmaz ise, ki ben olmayacak diyorum çok değerli bir renk olur düşüncesindeyim...

iyice büyüdüklerinde de fotoğraflarını paylaşacağım.

selamlar,
sadullah

evet fotoları paylaşırsan daha iyi anlaşılır belki dediğin gibi olur.Benimde mavi baskalarım vardı onlar her yavru attında tamam bu sefer buz mavisi attı diyordum ama kuş palazlanmaya başladı mı renk koyulaşıp normal maviye dönüyordu.

1 Çift damızlık bango'm var dolu kanat. Erkek kömür siyahı, Kesme kafa. Dişi koyu kırmızı. normal kesmesiz. Bana eş olarak geldiler. 1 Çift yavru aldım. Verdikleri yavruların biri mavi diğeri limoni. :=) Mavi olan erkeğin, 3 çelenkleri beyaz. Yani Sazlı. Kesme yok. Dişi olan limoni kesme kafa ve dolu kanat. Güzel bir yavru ..

Demek kuşların atalarında mavilik ve sarılık varmış ki kırmızıyla karadan ata kanlara ulaşabiliyorsun .

Geri